Hogyan kell mélyen meditálni – technikák és titkok

Hogyan lehet mélyen meditálni technikák és titkok

A mély meditációt azután gyakorolják, hogy rendszeresen gyakorolták a normális mediációt jó ideig. Ez a következő lépés, amelyet a normál meditáció után követnek, amely általában magában foglalja a meditációt, sokkal alacsonyabb profilú, például egy tárgyra, hangra vagy valami konkrét dologra való összpontosítás. Lehet, hogy hallottad, hogy a meditátorok más szintre akarják emelni a meditációjukat, ahol elmélyíteni akarják meditációjukat.

Hogyan kell mélyen meditálni:

1. lépés: A megfelelő mély meditáció legalább 20 percet vesz igénybe, de kezdetben nem ajánlott 5-10 percnél tovább menni. A helyiségnek, ahol meditálna, sötétnek kell lennie, vagy gyenge fényekkel kell rendelkeznie, amelyek segítenek a koncentrációban. Vegyen egy egyenes háttámlát az étkezőből, és tartson önkioldót a kezében.

2. lépés: Miután beállította az időzítőt, üljön le a székre, és csukja be a szemét. Vegyen egy mély lélegzetet, és tegye a kezét az ölébe. Miközben a kilégzést hagyja, hogy vállai lassan leereszkedjenek és lazuljanak el, ismételje meg ezt majdnem háromszor. Ezt követően az egyik kezére kell összpontosítania, amelyik a dominánsabb, és itt a fókuszálás érzést jelent. Ez furcsán hangozhat, de ez azért fontos, mert elmélkedhet a gondolataiban meditáció közben, amikor a kezére összpontosít, és visszatér a jelenlegi állapotába, ahelyett, hogy eltérítene.

3. lépés: Fókuszálj a domináns kezed hüvelykujjára. Ha nem érzi, próbálja meg kissé mozgatni, hogy pontos érzést és koncentrációt érjen el. A hüvelykujj után helyezze koncentrációját az első ujjra, majd a másodikra. Ezt követően tegye ugyanezt a másik kezével. Ezt a lábával is megteheti, de a kezek kezdetben tökéletesek.

4. lépés: Miután végzett az ujjaival, a homlokával kell kezdenie. Nem feltétlenül ugyanazon a munkameneten kell megtenni, de fokozatosan fel lehet lépni a következő szintre, amely ezt is magában foglalja. A homlokára kell összpontosítania, és ez kezdetben sötét szobát láthat, majd később fényt tárhat fel. Át kell nézni az elmén, ahelyett, hogy a szemére kellene fókuszálnia ahhoz, hogy egy tárgyat összpontosítson.

5. lépés: Most vissza kell térnie a kezéhez, és a kezére és a homlokára kell koncentrálnia. Ismét a hüvelykujjával kezdi, majd egymás után az összes ujjra összpontosít, és az elmén keresztül is végiggondolja a homlokát. Miután az egyik kezén megérezte az összes ujját, váltson át a másik kezére. Azt is összekapcsolhatja mindkét kezével az ölébe fektetve, így a jobb és a bal hüvelykujja egymáshoz ér; az első csengetőujja megérinti az első bal ujját, és az összes többi ugyanúgy. Koncentráljon egyszerre két ujjára, és ne egyszerre.

Hogy érezné magát?

Miközben megpróbálja fenntartani az egyensúlyt koncentrációjában és meditációjában, találkozhat egy olyan pillanattal, amikor elveszik a saját gondolataiban. Ne aggódjon, mert hamarosan újra a homlokon kezd stresszelni és csak meditálni. Olyan ez, mint egy állandó csata, amely folytatódik. Másrészt nagyon nyugodtnak és csendesnek éreznéd magad, amikor az elméd csendes és szabad lesz.

Eredmények:

Biztosan kevésbé lesz stresszes attól, amit 30 perccel ezelőtt. Az elméd tudatos lenne, és nyugodtnak éreznéd magad. A mély meditáció átalakítja a belső énedet.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80