Mi a zen meditáció és technikái?

Az elménk olyan, mint egy okos telefon. Számos alkalmazással rendelkezik, amelyek közül néhány kulcsfontosságú a rendszer működéséhez. Bizonyos haszontalan alkalmazások azonban folyamatosan futnak a háttérben, ami akadályozza a rendszert. Az eredmény- nyomorék okostelefon! Az emberi elme pontosan ilyen. Ha haszontalan szálakat és gondolatokat futtat a háttérben, kimerítjük energiánkat, kreativitásunkat és fókuszunkat. Az egyik hatékony technika ezeknek a kóbor gondolatoknak a megölésére a zen meditációban. A zen meditáció a buddhizmusban főleg gyakorolt ​​típus. Segít helyreállítani a kaotikus elme békéjét és normalitását. Olvassa el, hogy részletesen tudjon erről.

Mi a zen meditáció??

A zen -meditáció egy buddhista tudományág, amelynek gyökerei a 7. században nyúlnak vissza. A „zen” szó japánul meditációt jelent, és egyenértékű az indiai Dhyanával. Ez az oka annak, hogy a zen buddhistákat „meditációs buddhistáknak” nevezik. A zen meditáció egy hatékony eszköz, amely betekintést nyújt az elme működésébe. Megakadályozza, hogy az elme bolyongjon a töredezett gondolatok körül, és nagyobb tisztaságot teremtsen.

Zen meditációs technikák:

Ezek a pozíciók segíthetnek abban, hogyan végezhet zen -meditációt otthon:

 • A burmai álláspont:

A burmai álláspont a legegyszerűbb. Ehhez a padlón kell ülnie. A lábakat keresztbe kell tenni, és a térdeknek laposnak kell lenniük a padlón. Minden bokának a másik előtt kell lennie, és nem túl. Ez az első dolog, amit meg kell tennie a Zen Meditáció hatékony gyakorlásához.

 • Az elnök pozíciója:

A székhely a második alternatíva a burmai állásponthoz. Csak annyit kell tennie, hogy egyenesen a gerincével felfelé üljön a székre. Tartsa szilárdan testét, és hagyja, hogy a lábai hozzáérjenek a padlóhoz. Tartsa őket párhuzamosan a talajjal. A folytatás előtt bármelyik pozíciót kiválaszthatja.

 • Kozmikus mudra:

A második dolog, amit meg kell tennie, hogy összefonja a kezét a kozmikus mudra stílusban. Tartsa a domináns kezét felfelé, és a másik kezét is tenyérrel felfelé. A hüvelykujjadnak nagyon finoman kell érintenie. Bár ez a lépés opcionális, akkor is meg kell tennie.

 • Tisztítsd meg az elméd:

Bármilyen meditáció gyakorlásához nem lehetnek különböző gondolatok a fejedben. Ezért fontos, hogy távol tartsa magát a felesleges gondolatoktól. Tartsa nyitva vagy félig csukott szemmel. Ezeket teljesen le is zárhatja.

 • Belégzés:

A következő dolog, amit tennie kell, a belégzés. Számoljon minden belégzést és kilégzést, amíg el nem éri a dátumot. Ezután kezdje újra egynél. Végezze el ezt körülbelül tizenöt percig. Ez egy nagyon fontos lépés, és ezt nem szabad kihagyni. Ez segít jobban koncentrálni a légzésedre és jobban javítani a fókuszodat.

 • Nyisd ki a szemed:

Most nyissa ki a szemét, és kezdje felmelegíteni a lábát és a karját. Ez növeli a vérnyomását, és a normál értékre állítja. Vegyen néhány mély lélegzetet, és hagyja ellazulni. Nagyon fontos számodra, hogy feszültségmentesen töltsd a zen meditációt; ellenkező esetben a cél meghiúsul.

 • Elmélkedés:

elmélkedés

A következő dolog, amit tenned kell, az a meditáció. Végezze el körülbelül tizenöt percig. Hagyja, hogy hetente öt perccel emelkedjen, amíg eléri a negyvenöt percet. Ha rendszeresen gyakorolja a zen meditációt, képes lesz megtapasztalni a körülötte lévő világ nyugalmát, és meleg és kellemes érzés lesz a szívemben.

 • Legyen felfedező:

A zen -meditáció több, mint csendben ülni a helyén. A kellemes érzésekkel teli világ felfedezéséről szól. Szánjon időt, és figyelje meg a világban körülvevő dolgokat. Használja minden érzékszervét, és kezdje el elismerni. Tanuljon meg többet gondolkodni és szerezzen jobb ismereteket.

Tippek a zen buddhizmus meditációjához:

 • Meditálj rendszeresen.
 • Ha túl sok fájdalmat érez, nem kell túlélnie.
 • Felállhat, és megpróbálhat egy másik pozíciót.
 • A kezed helyzete is nagyon fontos.
 • Ne próbáljon túl sokat pihenni, különben elaludhat.
 • Használjon párnát az üléshez, viseljen kényelmes ruhát, és üljön csendes és kényelmes helyre.

A Zen meditáció előnyei:

A zen meditáció sokkal többet kínál, mint stresszoldást és lelki békét nyújt a megfigyelőnek:

 • Mély betekintést teremt önmagunkba, és segít megérteni, kik vagyunk valójában.
 • A zen meditáció megoldásokat kínálhat az elménkben gyökerező kérdésekre
 • Ez a gyakorlat segíthet megszüntetni a problémák kiváltó okát, ahelyett, hogy ideiglenes megoldásokat kínálna
 • Segít kezelni a depressziót, a szorongást és a pszichológiai problémákat

A zen meditáció azt tanítja nekünk, hogy a valódi boldogság nem a materialista dolgokban vagy eredményekben rejlik. Azt tanítja nekünk, hogy a boldogság önmagunkban rejlik, és felfedezzük, hogy ez a kulcs a boldog élethez. A Zen gyakorlásával csendes tudatosságot hozhatsz magadba, miközben fenntartod az éberséget. A zen, amely a buddhizmus egyik ága, azt tanítja nekünk, hogy életünk célja az, hogy többet adjunk, mint vegyünk. Bennünk fejlődik, az élet legkisebb dolgai iránti megbecsülés érzése. Maradjon boldog és elégedett Zazennel!