Osho meditációs technikák és előnyök

Osho lefektette a meditáció technikáit, amelyeket minden meditációt keresőnek azt tanácsol, hogy kövessék és végezzék el a kívánt eredményeket. Arra kéri őket, hogy próbálják ki a különböző módszereket, és folytassák a játékot a módszerekkel. Játsszon egy módszert legalább 3 napig, és akkor érezni fogják az affinitást és az egészség javulását. Ha már hozzászokott egy módszerhez, amely testének és szellemének a legjobban megfelel, akkor legalább 3 hónapig ragaszkodnia kell hozzá.

osho meditáció

Osho dinamikus közvetítése:

Osho dinamikus meditációja a legnépszerűbb technika az összes többi technika között. Ez a technika segít abban, hogy egyéni tapasztalataid legyenek, és így nem kell figyelned a körülötted lévő emberekre. Ez egy meditáció, amelyhez koncentrációra és tudatosságra van szükség ahhoz, hogy éber és tudatos legyen. Nem szabad elmerülni a gondolatoktól.

Íme lépésről lépésre az Osho meditációs technikák és előnyök utasítása:

1. szakasz:

Lélegezzen gyorsan az orrán keresztül, és koncentráljon a kilégzésre. A lélegzetnek a tüdőbe kell mozognia, és a mellkasa belégzéskor kitágul. Ne tartsa feszesen a testét; győződjön meg arról, hogy a nyaka és a válla laza. Addig lélegezzen mélyen, amíg kaotikussá nem válik, és hagyja, hogy az energia mozgassa a testét. Mozgassa a karját, hogy felemelje az energiát. Az energia folyamatosan növekszik, és nem szabad lassítani. Ezt 10 percig kell folytatni.

2. szakasz:

Hallgassa meg a testét, hagyja, hogy kifejezze és felrobbanjon. Hagyja, hogy teljesen átvegye az irányítást, és engedje el azokat a dolgokat, amelyek valószínűleg zavarják az elmét. Viselkedj kicsit másképp, énekelj, sikíts, nevetj, kiabálj, ugorj, táncolj, hagyd, hogy a mozdulatok uralkodjanak rajtad, és csak azt tedd, amit szeretsz. Tartsa mozgásban a testét, és ne hagyja, hogy az elme akadály legyen. Ezt is 10 percig kell folytatni.

3. szakasz:

Emelje fel a karját, miközben nyakát és vállait lazán tartja, és ne hagyja, hogy a könyök bezáruljon. Felemelt karokkal ugorj fel és le, és kiáltsd: „Hú… Hú… Hú!”, Kiálts mélyen a gyomrodból, és ütődve landolj a lábadon. Hagyja, hogy ez a kalapáló hang mélyen a szexközpontba kerüljön. Hagyja magát kimerülni 10 percig, még egyszer.

4. szakasz:

Állítsa meg magát bármilyen helyzetben is. Ne rendezze el testét, mivel még a köhögés is eloszlathatja az energiaáramlást, és minden erőfeszítése hiábavaló lesz. Tanúja lehet annak, ami a testével és az elméjével történik. Így maradjon nyugodt 15 percig.

5. szakasz:

A következő 15 percben táncoljon némi zenével, kifejezze magát és érezze magát élénken. Pozitív gondolkodású leszel ezen a napon.

Előnyök:

  1. Belső békét és csendet érzel. A figyelmed és a fókuszod erősebb, és nyugodtabb ember vagy, mint korábban.
  2. Lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a függőségtől, mint amikor fokozatosan komolyan veszi a meditációt; észre fogod venni, hogy te is függő leszel. Hagyja el a dohányzást, az ivást és más rossz szokásokat.
  3. A prioritásaid megváltoznak, és inkább a békét keresed, mint a földi birtoklást. Az élet annyira versenyképessé vált, hogy a stressz a pénzkeresésben, a sikeressé válásban, a felelősségvállalásban egyre nagyobb teher. Néhány hét meditáció után látni fogja, hogy a dolgok simábbak és könnyebben kezelhetők.
  4. Kevésbé stresszesek vagyunk, és tartózkodunk azoktól a dolgoktól, amelyek boldogtalanná tesznek bennünket.
  5. Mivel testünknek egyensúlyra van szüksége a jó étel és a testmozgás között, hogy tiszta és egészséges maradjon, még az elménknek is szüksége van bizonyos mértékű tisztításra. Az örökkévalóság érzése, a spiritualitás egy kis érzése, amelyet rendszeres meditáció útján kapunk.
  6. Pozitív maradsz, és arra készteted a körülötted lévő embereket is, hogy magukba szívják a pozitív hangulatot.