8 legjobb nyaki gyakorlat

Sokszor az, ahogy ülünk, állunk, fekszünk, hatással van izmainkra, idegeinkre. A testtartásunk problémákat okozhat számunkra, és így többféle fájdalomhoz vezethet a testben. Például sok ember szenvedhet nyaki fájdalomtól a testtartása miatt. Azonban többféle módon is elkerülheti ugyanazt, vagy ha már szenved tőle, akkor végezzen néhány gyakorlatot a fájdalom enyhítésére. Kövesse az alábbi egyszerű gyakorlatokat, hogy megvédje magát a súlyos nyaki fájdalomtól, ami viszont idegrendszeri zavarokhoz és végtelen fájdalomhoz vezethet.

nyaki gyakorlatok

Nyaki gyakorlatok a nyaki fájdalom kezelésére:

1. nyújtások:

A nyaki fájdalom legtöbbször merevség miatt következik be. Ennek a merevségnek a elkerülése érdekében rendszeresen nyaki nyújtásokat kell végezni. A nyújtások elősegítik a mozgás kiterjesztését és rugalmasságot biztosítanak az ízületekben. Ez naponta elvégezhető, még akkor is, ha a munkahelyén ül

2. Erősítés:

Néha a nyak fájdalma az izmok miatt, ami a helytelen testtartásnak köszönhető, ezért fontos lesz néhány erősítő gyakorlatot végezni, amelyek csökkentik a fellángolásokat és ezáltal javítják a testtartást.

3. Nyújtás a sarokban:

Ezt a szoba sarkában kell elvégezni, az alábbi egyszerű lépések végrehajtásával:

  • Álljon két -három láb távolságra a vele szemközti saroktól
  • Mindkét láb együtt legyen
  • Helyezze mindkét alkarját mindkét oldalfalhoz, könyökeivel kissé a vállmagasság felett.
  • Most dőljön be a lehetséges mértékben fájdalom nélkül. Feszültséget fog érezni a vállak és a mellkas előtt.
  • Tartsa ezt 30-45 másodpercig, és ismételje meg.

Ez a gyakorlat naponta többször is elvégezhető. Azonban fontolja meg ezt az erősítő gyakorlatok előtt.

4. Fűtőpárna:

Mielőtt bármilyen nyújtó vagy erősítő gyakorlatot végezne, fel kell melegítenie a nyakát, hogy felmelegítse a merev ízületeket és izmokat, és simává tegye őket a mozgáshoz és nyújtáshoz.

5. Hideg csomag alkalmazása:

Teljesen lehetséges, hogy a gyakorlatok után gyulladást okoznak a nyaki izmokban és ízületekben. A gyulladás enyhítésére hideg csomagolás (jégből vagy fagyasztott borsóból törülközőbe csomagolva)

6. Aerob kondicionálás:

Ezt naponta megteheti futópad vagy elliptikus gép segítségével. Növeli a véráramlást, és ezért fellazíthatja az izmokat, ami növeli a mozgástartományt, és megnyugtatja a hát felső részét. Az aerob kondicionálás elősegíti az endorfinok termelését, amelyek természetes fájdalomcsillapítóként hatnak a testre, és így csökkenthetik a fájdalmat.

7. Erősítés rugalmas szalaggal:

Üljön egyenesen egy székre, az álla teljesen egyenes. Gondoskodjon arról, hogy ellenállási pántot tegyen a háta mögé, fejmagasságban, rögzítve azt egy közeli írószer -tárggyal. Most húzza hátra a fejét a zenekar hurkában. Most nagyon lassan, ne nagyon messze, hanem egy láb távolságra mozgassa előre a fejét, hogy egyenesen tartsa, és olyan mértékben, hogy elviselje a fájdalmat. Most lassan térjen vissza az eredeti helyzetbe. Ismételje meg ezt 12-15 alkalommal

8. Hídra hajlamos:

Ha nincs nyaki sérülése, csak akkor hajtsa végre ezt. Kezdje hanyatt fekvéssel úgy, hogy a kezét és a térdét a padlón tartja. Most lassan emelje fel csípőjét a hajba, és tartsa szét a lábát oly módon, hogy a fejét lefelé tartsa a padlón. Most lassan távolítsa el a kezét, hogy az elülső test csak a nyakán maradjon. Maradjon ebben a helyzetben 30-40 másodpercig, majd engedje el magát a normális helyzetbe úgy, hogy hátra tartja a kezét. Ismételje meg 12-15 alkalommal.