9 legjobb izometrikus gyakorlat

Az izometrikus gyakorlatok nagyszerű módja a fogyásnak és az edzettségi szint javításának. Nem igényelnek ízületi mozgásokat, és inkább a törzsizmok megerősítésére összpontosítanak. Általában olyan edzéseket végeznek, amelyeket csak profi edzők végeznek, de ha már több éve edzel, bátran próbáld ki ezt. Legtöbbjük otthon is elvégezhető, és nem igényel semmilyen felszerelést. Sok kalóriát égethet el rövid időn belül, és fittnek és aktívnak kell lennie, anélkül, hogy pénzt költene. A legegyszerűbb és legjobb izometrikus gyakorlatok közül néhányat megosztottunk ebben a cikkben az Ön tudása és haszna érdekében.

A legjobb izometrikus gyakorlatok

A palánk:

A deszkaépítés kitartást és erőt fog fejleszteni. Mindössze annyit kell tennie, hogy maradjon fekvő helyzetben anélkül, hogy meghajlítaná a testét. A kezével kell kiegyensúlyoznia magát. Tartsa 10 másodpercig, ha kezdő, és idővel növelje a számokat. Félelmetes deszka kihívásokat is megtehetsz.

Izometrikus push upok:

Izometrikus gyakorlatok pushupElőször végezzen normál fekvőtámaszt, hogy kiegyensúlyozza a testét. Ezután nagyon lassan emelje fel a testét, és tartsa a lehető leghosszabb ideig. Kezdje 10 másodperccel, ha kezdő. Annak ellenére, hogy ez a gyakorlat könnyűnek hangzik, meglehetősen nehéz és kihívásokkal teli.

Izometrikus bicepsz gyakorlat:

Tegye a kezét az asztalra, és tartsa felfelé a tenyerét. Most nyomja az asztallaphoz, és tartsa magát ebben a helyzetben a következő 10 másodpercben. Ismételje meg 2-3 alkalommal. Tartsa szilárdan a testét és szorítsa meg a könyökét.

Izometrikus vállemelések:

Álljon szét a lábával, és tartson súlyzót mindkét kezében. Emelje fel mindkét kezét oldalra, hogy párhuzamosak legyenek a talajjal. Most tartsa ebben a helyzetben 30 másodpercig, majd ismételje meg háromszor. Ha ezt nehéznek találja, akkor egy kézzel végezheti el.

Vállhosszabbítások:

Álljon egyenesen úgy, hogy teste támassza a falat. Most kezdje el a nyújtást. Egyenesítse ki a könyökét és a vállát, és húzza magát. Fájdalmas érzést fog érezni, ha kezdő, de miután többször megtette, az égés fokozatosan megszűnik.

Fali ülés:

Ehhez a gyakorlathoz úgy kell tennie, mintha egy széken ülne. Támogassa testét a falnak állva. Tartsa 10 másodpercig, és ismételje meg 5 alkalommal. Növelje az időt is minden héten. Ez segít az erő és az izmok fejlesztésében.

Bokaprések:

Vegyen egy párnát, és tegye a bokája közé. Nyomja meg erősen úgy, hogy érezze, hogy a bokája összeér. Végezzen naponta körülbelül 15 -öt. Ez javítja a bokák izmainak rugalmasságát.

Nyak nyújtás:

A nyaki nyújtások rugalmassá teszik izmait. Ezek a legjobb gyakorlatok a nyak számára, és otthon és a munkahelyen is elvégezhetők. Javítani fogja általános egészségi állapotát, és nagyszerű gyakorlat azoknak, akik panaszkodnak, hogy állandóan stressz- és szorongásérzetet éreznek. Naponta 2-3 alkalommal nyúlik meg, és nagyszerű eredményeket érhet el.

A csípő beiktatása:

Ehhez párnát kell tartania a combjai között. Feküdj le, és nyomd a párnát, amennyire csak tudod a combok közé. Győződjön meg arról, hogy a nyomás mindkét oldalról érkezik. Ezután engedje el a párnát 20 másodperc után anélkül, hogy leesne.