Makarasana (Crocodile Pose) – Sådan gør du og dens fordele

Yoga er blevet talt om i årevis, nu fra vores forfædre til verden før dem. Yoga begyndte hovedsageligt ved at den ritualistiske religion fulgte helgener, og har langt overgået enhver begrænsning for at opnå en berømmelse, som ingen anden træningsrutine nogensinde er blevet glorificeret med. Den nylige bølge af fitnessproblemer har forfulgt verden, og nu begrænser de ideologier, der er tilbage, sig til bare at være fysisk fit.

Dog kan yoga benytte os af noget mere end bare fysisk kondition. Med yoga kan man nu opnå mental lindring fra depression og ro. Dette er en af ​​hovedårsagerne til, at yoga er så meget mere foretrukket end træningsrutiner. Denne artikel handler om fordelene og trinene ved en sådan yoga kaldet Makarasana.

Makarasana (krokodillepose) Sådan gør du og dens fordele

Makarasana (krokodillepose):

Gennem kontrolleret vejrtrækning og langsomme håndbevægelser og bevægelser er yoga afhængig af bestemte uopnåelige stillinger og stillinger, der omfatter små strækninger og vridninger, og det er kun gennem hele denne procedure, at yoga opfylder sine betingelser. Imidlertid betragtes Makarasana ikke som en af ​​de hårdeste stillinger.

Faktisk er dette en af ​​de mest tilgængelige stillinger og er også almindeligt kendt som krokodilleposen. Makarasana stammer fra den endelige form for den kropsholdning, der efterligner en doven krokodille. Nu er der to versioner af denne yoga, begyndere og professionelle. Gør en yogamåtte klar, og lad os starte med øvelsen.

Tips til begyndere- Makarasana (krokodillepose):

Makarasana (Crocodile Pose) er en ret udfordrende pose, især for begyndere. Det kan tage noget tid for hofter, lænd og lårben at åbne sig nok til at tillade hele bevægelsesområdet, der kræves i disse asanas. Den kritiske ting at bemærke, mens du laver disse asanas, er at udvikle et bestemt niveau af tålmodighed, da enhver aggression, der vises under øvelsen af ​​disse øvelser, kun vil give bagslag, hvilket resulterer i skader.

Hvordan gør man det?

  • Læg dig ned på din måtte, med dit ansigt først, mens du rører din pande til jorden. Rygsøjlen skal strækkes, så de nederste lemmer er rettet og strakt ud.
  • Sørg nu for, at dine tæer rører jorden med anklerne mod loftet. På dette tidspunkt skal begge dine arme være på hver side og håndflade op og hvile ved siden af ​​dig.
  • En dyb udånding følger denne stilling, og mens du gør det, skal du løfte dit hoved op fra dine skuldre og fokusere på de arme, der går helt tilbage nu. Prøv at efterligne en båd, mens du langsomt løfter dine ben, hvorved hovedet kan vippe lidt tilbage.
  • Hold vejret i et par sekunder, før du slipper det og bevarer din oprindelige holdning.

Fordelene ved Crocodile Yoga Pose:

Fordelene ved Maha Mudra yogastillinger er utallige, da det giver kroppen fleksibilitet og slapper af i sindet. Den næste pose af Makarasana afhænger hovedsageligt af kroppens ro, hvor du efter en lang dag med hårdt arbejde og slid måske vil vælge denne øvelse for at køle dig ned. Mens du ligger og strækker dine ben lige, frigøres det tilfredsstillende snert af smerter forårsaget af muskelstivhed. Den dybe vejrtrækning menes at lindre din krop for toksinerne, og derfor begynder du at føle dig bedre efter at have gjort dette.

Den tidligere holdning, der er uddybet ovenfor, fokuserer på kropsstivhed og igen skaber eller efterligner bådformationen, frigiver du de stramme knuder og spændingspunkter i din krop. Det er derfor, musklerne i begyndelsen kan forårsage lidt smerte, som senere vil aftage kroppens fleksibilitet.

Det er en glimrende måde at holde musklerne i lænden stabile og robuste, når du løfter dem op, hvilket skaber en let bule og derved en spændingskraft i den lille af ryggen.

Forholdsregler og kontraindikationer:

Der er specifikke forebyggende foranstaltninger, der skal følges af mennesker, før de praktiserer denne yogastilling. En af de vigtigste ting at passe på er at sikre, at din krop er behagelig, mens du dyrker asanaen. Hvis du har en alvorlig rygskade, er det bedst at undgå Makarasana. For dem med nakkeskader, undgå tryk eller støtte for nakken og lad den stå neutral. Ellers skal du lægge et foldet tæppe rundt om halsen som støtte under asanaen. De betydelige kontraindikationer omfatter gravide og personer med astma og diarré rådes til at afholde sig fra at praktisere disse yogastillinger, medmindre det er under streng overvågning af eksperter. Mennesker med knæskader og knækkede knogler anbefales heller ikke at øve disse stillinger.

Makarsana (Crocodile Pose) betragtes som mange fremadgående bøjninger som en genoprettende stilling på grund af sin blide beroligende effekt. Det siges også at genoplive kroppen og lindre stress og angst. Stivhed i din krop er et almindeligt problem, som vi alle står over for nu og da. Vi trækker en sen her og en nerve der hver gang, hvis vi ikke er forsigtige og opmærksomme, mens vi praktiserer disse stillinger. Denne øvelse hjælper dig med at tage sig af kroppens stivhed og stivhed ved at strække musklerne og bringe fleksibilitet i dem. Denne yoga har også været relateret til hjertet, hvor hjerteproblemer kan holdes i skak ved at udføre denne kropsholdning dagligt. Når du bøjer dig ned denne gang, skal du dog holde vejret et stykke tid, indtil dit hjerte begynder at banke hurtigt. Maven huser også æggestokkene, og derfor har denne yoga også en hånd at spille med at rette menstruationsuregelmæssigheder og problemer. Dette er hovedsageligt nyttigt for de kvinder, der kontinuerligt lider meget med disse problemer. Yoga for evigt er kendt for at rense dit sind sammen med din krop, og dette er blot endnu en af ​​de mange fordele, som denne yoga kan give dig.