9 legjobb ropogtató gyakorlat – hogyan kell csinálni

A ropogtatás néhány alapvető gyakorlat, amelyet az emberek a hasizmuk hangzásához és a gyomor ellapításához használnak. Nem igényel semmilyen felszerelést, és néhány héten belül minőségi eredményeket biztosít az edzőteremben. Kiemeli a derekadat és megdolgoztatja a hasadat. Különféle típusú Crunch gyakorlatok léteznek a nem kívánt kalóriák elégetésére. Az alábbiakban megosztották a következő bekezdésekben.

A legjobb crunch gyakorlatok, hogyan kell csinálni

Crunch gyakorlatok:

Itt 9 különböző típusú ropogós gyakorlatot kap lapos hasra.

Basic Crunch:

Feküdjön a hátára, és hajlítsa meg a térdét. Tartsa őket laposan a padlón. Helyezze a kezét a feje mögé. Ne fonja össze az ujjait. Húzza befelé a hasát. Most lassan emelje fel a fejét, a nyakát és a lapockáját a padlóról. Tartsa néhány másodpercig, majd lassan menjen vissza.

Fordított ropogtatások:

A fordított ropogtatáshoz feküdjön le a padlóra, és tartsa a kezét a feje mögött. Húzza befelé a térdét, és hozzon létre 90 fokos szöget. Kezdje el húzni a lábát a mellkasa felé. Most törje össze a hasizmát. Tartsa néhány másodpercig, majd térjen vissza normál helyzetébe. Csináljon körülbelül két tízes sorozatot az eredmények eléréséhez.

Crunch Twist:

A csavarodáshoz tartsa a térdét a padlón, és hajlítsa meg. Húzza a könyökét a szemközti térdre abban a pillanatban, amikor az első ropogtatást készül végrehajtani. Tartsa néhány másodpercig, majd térjen vissza normál helyzetébe. Próbáljon váltakozni a bal és a jobb oldal között. Végezze el ezt körülbelül húsz alkalommal annak érdekében, hogy a legjobbat hozza ki belőle.

Kerékpár ropogás:

A kerékpár ropogtatásához először feküdjön le a földre, és tartson egy széket vagy asztalt, hogy a hátát a földhöz tudja tartani. Emelje fel az egyik lábát, és hajlítsa a gyomor felé. Helyezze vissza a talajjal párhuzamos lábat, és hajtson végre egy kerékpáros mozgást. Egy ismétlést csak akkor számolnak, ha a bal és a jobb lábad is felér a gyomrodhoz.

Függőleges lábtörés:

A függőleges lábszúráshoz keresztezze és bokázza, és emelje fel a lábát. Tartsa a kezét a feje mögött, és most húzza le a lapockáját a földről. Tartsa néhány másodpercig, majd térjen vissza a normál állapotba. Végezzen rövid felfelé irányuló mozdulatokat. Ez tonizálni fogja a gyomrot és ellaposítja.

Hosszú kar ropogása:

A hosszú karrángáshoz először feküdjön le. Hajlítsa meg a térdét. Most tegye a kezét a feje mögé, és kösse össze az ujjait. Most emelje fel a test felső részét a kezével együtt, és tartsa körülbelül két másodpercig. Lassan térjen vissza a kiindulási helyzetbe.

Toe Touch Crunch:

A lábujj érintésének ropogásához feküdjön laposan a padlón, és emelje fel egyenesen a lábát. Tartsa feszesen a hasizmait, és szívja be a hasa gombját. Most emelje fel mindkét kezét. Ezután emelje fel a fejét, a vállát és a mellkasát, és próbálja megérinteni a lábát az ujjaival. Most térjen vissza normál helyzetébe.

Ferde lábszár:

Feküdj a földre, háttal a padlónak. Most engedje le a térdét, és helyezze ujjait a fej mindkét oldalára. Most hajtsa fel a vállait. Tartsa néhány centiméterre a padlótól. Számoljon kettőig, majd térjen vissza normál helyzetébe.

Ülj fel Crunch:

A felüléshez feküdjön le a földre, és hajlítsa meg a térdét 90 fokos szögben. Most hajlítsa meg a vállát, és emelje fel a fejét és a mellkasát a talajról. Tartsa egyenesen a kezét is, és hagyja, hogy érintse a térdét. Térjen vissza normál helyzetébe, és ismételje meg néhányszor.

Crunch Gyakorlatok lapos hasra