A legjobb fülgyakorlatok a jobb hallás érdekében

A testmozgás a napi étrendben nagyon fontos a test megfelelő működéséhez, valamint a fitt és aktív maradáshoz. A test különböző részeinek gyakorlása javítja az adott rész vérkeringését, és így távol tartja az összes válságot és betegséget, amelyekben szenvedhet. Csakúgy, mint vannak szabványosított és rögzített gyakorlatok, amelyek hatékonyak a lábak, a kezek, a bicepsz és a has számára, vannak olyan gyakorlatok is, amelyek szükségesek az olyan részekhez, mint a fül. Az emberek többsége figyelmen kívül hagyja ezt a szempontot. Továbbá, ha vannak olyan speciális fül -egészségügyi állapotok, amelyekben szenvedhet, az orvosok és a szakemberek fülgyakorlatokat javasolhatnak ugyanazon természetes kezelésre.

Fülgyakorlatok

Ha többet szeretne megtudni a szakértők által erősen ajánlott fülgyakorlatokról, ezt a jól átgondolt útmutatót készítettük. Nézze meg a legjobb lehetőségeket, amelyek a kezében vannak, és válasszon néhányat az aktivitás, valamint a betegség kezelésének eléréséhez. Feltétlenül segíteni fog neked látható módon.

1. Fej forgó gyakorlat:

A professzionális fülorvosok szerint az egyik legjobb gyakorlat a fül számára, különösen olyan esetekben, mint a szédülés, a fejforgatási gyakorlatok. Más néven szoktatási gyakorlat. A gyakorlat elvégzésének néhány módja, ha egyszerűen megrázza a fejét egyik oldalról a másikra 25 -ször, vagy bólogat a fejével elölről hátra. A fej oldalról oldalra forgatása szintén ajánlott. Ezt naponta egyszer kell elvégezni.

2. Fültekercselés:

A fül külső részének feltekerése nemcsak javítja a régió véráramlását, hanem javítja az ember fókuszát és figyelmét. Ezt felülről lefelé kell elvégezni, majd legalább háromszor meg kell ismételni. Ez is egy gyakorlat, amelyet az iskolában tanítanak a gyerekeknek, hogy javítsák tanulásukat.

3. Fülmeditáció:

A fül gyakorlásának és a sikeres eredményeknek az egyszerű módja az, hogy jól meditáljuk a részt. Hozzon létre csendes környezetet, és dörzsölje össze mindkét tenyerét, hogy meleget hozzon létre. A csupasz kezek melegségét mindkét fülön, bal kézzel a bal fül felett és a jobb oldallal kell elhelyezni. Tartsa a kezét a fülén körülbelül 30 másodpercig, és ismételje meg az eljárást. Ez a gyakorlat nyugtatja a füleket és az elmét is.

4. Jóga fülnek:

Csésze mindkét kezét, és helyezze a bal kezét a bal fülre, és a jobb kezét a jobb fülre. A vállakat le kell ejteni, és a szemeket be kell csukni. A kezeket most körkörösen kell mozgatni úgy, hogy a külső füleket masszírozza. Kövesse ezt egy percig, majd kezdje el az ellenkező irányba tenni. Ez segít az elme újraélésében, és nagyszerű a fül egészségére is.

5. Lebeny masszázs gyakorlat:

A hüvelykujj, valamint a mutatóujj szükséges a füllebenyek masszírozásához, mint egy fülgyakorlat. Végezzen apró karikákat a fülcimpákon. Körülbelül egy perc múlva az ujjakat a külső fül közepére kell mozgatni, majd körben az egész füleket el kell forgatni.

6. Fülprés:

Feküdjön a hátára a talajra, és nyújtsa ki a lábát. A térdeket meg kell hajlítani, és a lábakat úgy kell felemelni, hogy a comb a fülhöz nyomja. A lábujjaknak a fej mögül kell érinteniük a talajt. Ezt 5-6 másodpercig kell tartani, miközben normálisan lélegzik.

Gyakorlatok a belső fül egyensúlyának problémáira:

A belső fül problémája vertigo és egyensúlyi problémákhoz vezethet. Ezek az egyszerű gyakorlatok enyhíthetnek olyan problémákat, mint a szédülés, a szédülés és az egyensúlyhiány.

1. Brandt Maneuver gyakorlat:

Ez a fajta gyakorlat csökkentheti a belső fül problémái által okozott egyensúlyi problémákat, és enyhítheti a szédülés és elesés tüneteit.

Ezt csináld meg:

  • Egyenesen lefekszel a padlóra, és kinyújtod a tested.
  • Forgassa el a fejét úgy, hogy az álla érje a vállát
  • Tartsa látását a bal oldali tárgyon
  • Tekintet közben forduljon jobbra
  • Ismét üljön egyenesen

2. Epley manőver gyakorlat:

Ez a gyakorlat segít kiszorítani a belső fülben található laza kristályokat. Ezek a kristályok korlátozzák a mozgást, és instabilitáshoz és szédüléshez vezetnek.

Ezt csináld meg:

  • Üljön le az ágy sarkára, és döntse meg a fejét.
  • Feküdjön le háttal, érintse meg az ágyat és a vállát egy párnán
  • Lassan fordítsa el a fejét az ellenkező irányba
  • Gyorsan forgassa újra az ellenkező irányba, és tartsa 30 percig
  • Ismételje meg a másik oldalon

Ez néhány olyan fülgyakorlat, amelyet kipróbálhat, de csak szakmai tanácsot követően. A fül a test elhanyagolt, de legfontosabb szerve. Nagyon fontos, hogy megőrizze az egészséges fülét, mielőtt halláskárosodást, egyensúlyhiányt és torz életet tapasztalna.

Kép forrása: 3.