Kultur og festivaler i Arunachal Pradesh

Festivalerne i Arunachal Pradesh arrangeres og offentliggøres hvert år af ministeriet for turisme i den indiske regering. Denne artikel viser de bedste festivaler fejret i delstaten Arunachal Pradesh

Tawang Festival:

festivaler i arunachal pradesh

Tawang -festivalen afholdes hvert år i oktober. Det fokuserer på temaet for Arunachal stammekultur. Festivalen involverer farverige danse, traditionelle køkkener, oprindelige spil og sports- og kulturmesser. De fejrer kulturen og arven fra befolkningen i denne stat.

Si-Donyi fra Tagin:

Si Donyi fra Tagin

Si-Donyi er en festival for stammen kaldet Tagins. Det fejres årligt den 6. januar. Det fejres for at fremme sundhed, rigdom og velstand for stammens mennesker. Festivalen involverer forskellige ritualer, der udføres for at berolige forskellige elementer som Si (Earth) og Donyi (Sun) Gods. Fejringen er inklusiv for alle, uanset alder, køn og køn, og der er stor deltagelse. Festivalen slutter med folkedanse og et stort fællesskabsfest

Reh af Idu Mishmi:

Reh af Idu Mishmi

Reh er en festival for stammen kaldet Idu Mishmi. Det fejres årligt den 1. februar. Det fejres for at fremme sundhed, rigdom og velstand for stammens mennesker. Festivalen involverer forskellige ritualer, der udføres for at berolige forskellige elementer som Si (Jorden) og andre guder, og festlighederne er inklusiv for alle, uanset alder, køn og køn, og ser bred udbredt deltagelse. Festivalen slutter med folkedanse som Igu -dansen og en stor fællesskabsfest.

Boor-Boot of Hill Miri:

Boor Boot af Hill Miri

Boor-Boot er en festival af stammen kaldet Hill Miri. Det er en årlig landbrugsfestival for stammen. Det fejres årligt fra 4. februar til 8. februar. Det fejres for at fremme sundhed, rigdom, god høst og velstand for stammens mennesker. Festivalen involverer forskellige ritualer, der udføres for at blidgøre forskellige guder som God Boori Uyi og andre guder, og festlighederne er inkluderende for alle, uanset alder, køn og køn, og ser bred udbredt deltagelse. Der ofres af fugle og andre fugle til guderne. Festivalen afsluttes med folkedanse og en stor fællesskabsfest.

Losar of Monpa, Sherdukpen:

Losar fra Monpa Sherdukpen

Losar er en festival af stammen kaldet Monpa, der findes i Sherdukpen. Det er en årlig festival for den buddhistiske stamme, der dækker Mahayana -sekterne som Sherdukpens, Monpa, Khamba Memba og Nah. Det fejres årligt den 11. februar, og det er deres nytår. Det fejres for at fremme sundhed, rigdom, god høst og velstand for stammens mennesker. Der tilbydes bønner i et buddhistisk tempel kaldet Gompa. Festivalen involverer forskellige ritualer, der udføres af lamaerne, og festlighederne er inkluderende for alle, uanset alder, køn og køn, og ser bred udbredt deltagelse. Festivalen slutter med pantomimedanse og en stor fællesskabsfest

Tamladu af Taraon & Kaman Mishmi:

Tamladu fra Taraon & amp; Kaman Mishmi

Tamladu er en festival af stammen kaldet Taraon & Kaman Mishmi. Det fejres årligt den 15. februar af stammerne i Dibang og Lower Dibang Valley District. Det fejres for at fremme sundhed, rigdom, sikkerhed og velstand for stammens mennesker.

Khan eller Chindung fra Miji:

Khan eller Chindung fra Miji

Chindang er en festival af stammen kaldet Miji (Sajolang), der bor i West Kameng. Det er en årlig landbrugsfestival for stammen. Det fejres årligt i ti dage i efteråret. Det fejres for at fremme sundhed, rigdom, god høst og velstand for stammens mennesker. Festivalen involverer forskellige ritualer, der udføres for at blidgøre forskellige guder. Der ofres af fugle og andre fugle til guderne. Festivalen slutter med folkedanse og et stort fællesskabsfest.

Sidste år organiserede ministeriet for turisme i den indiske regering 2. udgave af International Tourism Mart for East og N.E. Stater i Tawang, Arunachal Pradesh. Dette blev afholdt fra den 18. oktober til den 20. oktober i 2013.