5 Kerala fesztivál, amelyen részt kell vennie 2021-ben

Keralát joggal nevezik Isten saját országának, körülötte nyugodt strandok, gyönyörű tengerpart, zöld dombállomások, tea- és kávéültetvények szerte az államban. A Kerala fesztiválokat ugyanolyan gazdag és nagyszerű módon ünneplik, tekintettel gazdag kulturális örökségükre. Az állam jókora bevételt szerez a turizmus révén. Nem csoda, hogy a turisták miért részesítik előnyben az államot, tekintettel annak buja növényzetére és békés környezetére. Tudjon meg többet Kerala fontos fesztiváljairól és azok jelentőségéről ebben a cikkben.

Kerala kultúrája és fesztiváljai:

India büszkesége, a mennyország a földön, személyes véleményként, nincs jobb hely egy szép nyaraláshoz, mint Kerala, és ma ennek az államnak és a fesztiváloknak az aranykultúrájába fogunk belemélyedni. A nyugati ghatok és az Arab-tenger között elhelyezkedő Kerala az áhítat országa édes-savanyú fűszereivel és természetes növényzetével, eltekintve attól, hogy vallás-etnikum-toleráns állam. Kerala állam minden turisztikai látványosság csomópontja is, és mi lenyűgözőbb, mint az egyik fesztiváljuk megtapasztalása? További információ a Kerala fesztiválokról itt.

1. Onam:

Onam Kerala fő fesztiválja. Ha évközi látogatást tervez Keralába, mindenképpen vegyen részt ezen a híres Kerala fesztiválon. Az Onam fesztivál története az, hogy száműzetésben Mahabali király évente csak egyszer térhetett vissza királyságába, hogy ellenőrizze tárgyait, és ezt az évenkénti látogatást Onam néven ünneplik. Annak ellenére, hogy az ünnepségek 10 napig tartanak, ezek a napok szórakoztatóak és vidámak. Számos kulturális programot rendeznek táncról és zenéről, valamint vásárokat. Az emberek nagy örömmel és hévvel ünneplik ezt a fesztivált. Mindenféle finom étel, szemet gyönyörködtető pookalam virágokkal, virágszirmokkal és levelekkel készül.

kerala fesztiválok

 • Jelentőség: Ez az egyik fő fesztivál, amelyet Keralában ünnepelnek, amikor Mahabali király meglátogatja alattvalói jólétét..
 • Főbb látnivalók: Hajóversenyek, szájbarágós ételek, hagyományos öltözékek és virágdíszek
 • Amikor: Minden évben szeptember környékén. Az Onam állami fesztivál is Keralában.
 • Ahol: Kerala állam egész területén
 • Dátum: 2021. augusztus 12-23

2. Thiruvathira

Egy másik jól ismert fesztivál, amelyet Keralában ünnepelnek, a Thiruvathira vagy az Arudhra Darisanam. Ezt decemberben ünneplik. A Thiruvathira fesztivál Keralában az odaadás, a szeretet és a tánc ünnepe. Különleges imákat mondanak a hagyományos öltözékbe öltözött nők és fiatal lányok. Ez a fesztivál Lord Shiva születésével kapcsolatos. A Thiruvathirakali egy kifejezetten ennek az eseménynek szentelt táncforma szintén a fesztivál szerves része.

kerala fesztiválok

 • Jelentőség: Ez a fesztivál az Úr Shiva születésének ünnepe az államban lévő nők körében.
 • Főbb látnivalók: Tanúnak kell lennünk, hogyan ünnepelnek a hagyományos öltözékbe öltözött nők imákkal és áldozatokkal, valamint különleges táncokkal.
 • Amikor: Ez a híres Kerala fesztivál december körül kerül megrendezésre
 • Ahol: Kerala -szerte hindu nők
 • Dátum: 2021. december 20

3. Makaravilakku Fesztivál:

Ez egy éves fesztivál, amelyre januárban kerül sor, amikor az emberek összegyűlnek Sabarimalában, hogy megünnepeljék a Makaravillakku fesztivált, amely Lord Ayyappa imádata. Az ország minden tájáról, különösen a déli régiókból nagy számú bhakták özönlenek Sabarimalába, hogy tanúi legyenek és részt vegyenek ezen a kedvező eseményen. A következő hónapban ünneplik az Aluva Sivarathri Fesztivált a Periyar folyó partján. A mitológia azt mondja, hogy Lord Shiva egyszer elfogyasztott egy méreggel teli hordót, hogy megmentse a világot a teljes pusztulástól, és ezen a napon ünnepeljék az embereket, akik a folyópartok körül tömörülnek, éjszakáznak, hogy szent könyveket olvassanak. hajnalban is előadták.

kerala fesztiválok

 • Jelentőség: Lord Ayyappa imádása.
 • Főbb látnivalók: Nagy imák és felajánlások, sokan évente tanúi lehetnek ennek a látványnak Sabarimalában
 • Amikor: Január környékén ez Kerala egyik fő fesztiválja
 • Ahol: Sabarimalában
 • Dátum: 2021. január 14

4. Kerala Village Fesztivál:

A következő a Kerala fesztiválok listáján a falusi fesztivál. Januárban Kerala tanúja a Kerala falusi fesztiválnak a Kovalam strand homokján. Ez a tengerparti vásár nagyszerű platform a helyi tehetségek kézműves, kézimunkás és művészeti bemutatására. A keralai kultúrákat ábrázoló építészet megelevenedik. Minden tömeg, a helyiek és a turisták összegyűlnek, hogy megünnepeljék ezt a 10 napos vásárt a tengerparton.

 • Jelentőség: Ennek a Kerala falusi vásárnak/fesztiválnak az az elképzelése, hogy ne engedjük elfelejteni a régi hagyományokat és szokásokat. Ezért hagyományosan újraalkotják a falu ötletét erre a 10 napra.
 • Főbb látnivalók: Kerala kultúrája és hagyományai, táncok és dalok és ételek
 • Amikor: Január közepe táján
 • Ahol: Kovalam tengerpartja
 • Dátum: A dátumokat nem jelentették be

5. Thrissur Pooram Fesztivál:

Áprilisban vagy májusban Thrissurban zajlik a Thrissur Pooram fesztivál. A legjobb elefántokat Kerala minden tájáról összegyűjtik és díszítik, majd ezeket az elefántokat körmenetben Thrissurba vezetik. Az összes elefánt pompája, amely a rendeltetési helyükre utazik, látnivaló.

 • Jelentőség: Az ünnepségek Raja Rama Varma korától kezdődtek az ókorban, hogy egyesítsék mind a 10 istenséget Thrissur templomaiban és imádkozzanak Sivaért.
 • Főbb látnivalók: Elefántmenet és gazdag szokások, nehéz és nagyszerű díszekkel együtt
 • Amikor: Április -május környékén minden évben
 • Ahol: Thrissurban
 • Dátum: 2021. április 23

Aztán vannak más ünnepek is, mint a Navaratri, az iszlám Chandanakudam Mahotsavam és a Pongal fesztivál. Mindezt ugyanolyan lelkesedéssel és pompával ünneplik. A Kerala -i Vishu fesztivált szintén az újév beköszöntével ünneplik. A Kerala Onam fesztivált állami fesztiválnak tekintik, és fontos mindazok számára, akik békében és harmóniában ünneplik ezt a fesztivált, és Kerala minden vallású emberei ünneplik. A Kerala elefántfesztivál az egyik legszínesebb templomi fesztivál, amelyet felvonulások formájában ünnepelnek. A hagyományos fesztiválok Keralában továbbra is ragaszkodnak a régi szokásokhoz és hagyományokhoz.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Mi a legfontosabb fesztivál Keralában?

Az Onam Kerala legfontosabb állami fesztiválja. Ezt minden vallás és közösség nagylelkűen ünnepli harmóniában és szeretetben. Ez idő tájt imádkoznak imákkal, ünnepségekkel, játékokkal és versenyekkel.

2. Miért csinálnak elefántmeneteket Kerala állam fesztiváljain??

Az elefántmenetek általában Onam és Thrissur Pooram alatt fordulnak elő. Körülbelül száz vagy több elefántot díszítenek fel és vonulnak körbe. Ez része Kerala szokásainak és hagyományainak. Fontos szerepet játszanak a hindu templomokban, és hordozzák a templomi istenséget. Zenei és táncos programok zajlanak az egész államban, az elefántokat arany díszek díszítik, amelyek Kerala gazdag pompáját és kulturális örökségét mutatják be.

3. Hogyan hívják az ünnepet Onam -ünnepségek során?

Az Onam Sadhya hagyományos ételek, amelyeket banánlevélen szolgálnak fel az Onam -ünnep és ünnepek alatt. Ide tartoznak az upperi, Sharkara Varatti, manga curry, naranga curry, ellisheri, pulissery, kaalan, olan, pachadi, inji curry, parippu curry, chor, sambar és egyéb elemek.