Kultúra és fesztiválok Arunachal Pradesh

Az Arunachal Pradesh fesztiváljait az indiai kormány idegenforgalmi minisztériuma szervezi és teszi közzé minden évben. Ez a cikk felsorolja az Arunachal Pradesh államban ünnepelt fesztiválokat

A Tawang Fesztivál:

az arunachal prades fesztiváljai

A Tawang Fesztivált minden év októberében tartják. Az arunachal törzsi kultúra témájára összpontosít. A fesztivál színes táncokat, hagyományos ételeket, őslakos játékokat, valamint sport- és kulturális vásárokat foglal magában. Ünneplik az állam népének kultúráját és örökségét.

Tagin Si-Donyi:

Si Donyi, Tagin

A Si-Donyi a Tagins nevű törzs fesztiválja. Minden évben január 6 -án ünneplik. Ezt ünneplik, hogy elősegítsék a törzs népének egészségét, gazdagságát és jólétét. A fesztivál különböző rituálékból áll, amelyeket különféle elemek, például Si (Föld) és Donyi (Nap) istenek megnyugtatására hajtanak végre. Az ünneplés mindenkit magában foglal, kortól, nemtől és nemtől függetlenül, és széles körű részvételt lát. A fesztivál néptánccal és nagy közösségi lakomával zárul

Reh of Idu Mishmi:

Reh Idu Mishmi

A Reh az Idu Mishmi nevű törzs fesztiválja. Minden évben február 1 -jén ünneplik. Ezt ünneplik, hogy elősegítsék a törzs népének egészségét, gazdagságát és jólétét. A fesztivál különböző rituálékból áll, amelyeket különféle elemek, például Si (Föld) és más istenségek megnyugtatására hajtanak végre, és az ünnepségek mindenkit befogadnak, kortól, nemtől és nemtől függetlenül, és széles körű részvételt látnak. A fesztivál olyan népi táncokkal zárul, mint az Igu tánc, és egy nagy közösségi lakomával.

Boor-Boot of Hill Miri:

Boor Boot of Hill Miri

A Boor-Boot a Hill Miri nevű törzs fesztiválja. Ez a törzs éves mezőgazdasági fesztiválja. Minden évben február 4 -től február 8 -ig ünneplik. Ezt ünneplik, hogy elősegítsék a törzs népének egészségét, gazdagságát, jó termését és jólétét. A fesztivál különböző szertartásokat foglal magában, amelyeket különféle istenek, például Boori Uyi és más istenségek megnyugtatására hajtanak végre, és az ünnepek mindenkit befogadnak, kortól, nemtől és nemtől függetlenül, és széles körű részvételt látnak. Baromfiból és más madarakból áldoznak az isteneknek. A fesztivál néptánccal és nagy közösségi lakomával zárul.

Monpa Losar, Sherdukpen:

Losar of Monpa Sherdukpen

A Losar a Monpa nevű törzs fesztiválja, akik Sherdukpenben találhatók. Ez a buddhista törzs évenkénti fesztiválja, amely lefedi a mahájána szektákat, mint például Sherdukpens, Monpa, Khamba Memba és Nah. Minden évben február 11 -én ünneplik, és ez az újévük. Ezt ünneplik, hogy elősegítsék a törzs népének egészségét, gazdagságát, jó termését és jólétét. A Gompa nevű buddhista templomban imádkoznak. A fesztivál különböző rituálékból áll, amelyeket a lámák végeznek, és az ünnepségek mindenkit befogadnak, kortól, nemtől és nemtől függetlenül, és széles körű részvételt látnak. A fesztivál pantomim táncokkal és nagy közösségi lakomával zárul

Taraoni Tamladu & Kaman Mishmi:

Tamradu of Taraon & amp; Kaman Mishmi

A Tamladu a Taraon nevű törzs fesztiválja & Kaman Mishmi. Ezt évente február 15 -én ünneplik a Dibang és az Alsó -Dibang -völgyi kerület törzsei. Ezt ünneplik, hogy elősegítsék a törzs népének egészségét, gazdagságát, biztonságát és jólétét.

Miji kán vagy Chindung:

Miji kán vagy Chindung

A Chindang a Nyugat -Kamengben élő Miji (Sajolang) nevű törzs fesztiválja. Ez a törzs éves mezőgazdasági fesztiválja. Ősszel évente tíz napon keresztül ünneplik. Ezt ünneplik, hogy elősegítsék a törzs népének egészségét, gazdagságát, jó termését és jólétét. A fesztivál különféle szertartásokat foglal magában, amelyeket különféle istenek megnyugtatására hajtanak végre. Vannak áldozatok baromfiból és más madarakból az isteneknek. A fesztivál néptánccal és nagy közösségi lakomával zárul.

Tavaly az indiai kormány idegenforgalmi minisztériuma szervezte meg a Nemzetközi Turisztikai Mart for East és N.E. Államok Tawangban, Arunachal Pradesh. Ezt 2013. október 18 -tól október 20 -ig tartották.