Kultúra és fesztiválok Assam

Assam több kultúra földjeként ismert. A fesztiválok láncolata a különböző törzsek eredménye, akik egész évben ünneplik saját fesztiváljaikat. Ez a cikk felsorolja az állam legfontosabb fesztiváljait:

Karam Puja:

Assam fesztiválok

A Karam puja az Assam tea törzsközösségeinek legfontosabb ünnepe, amelynek célja a „Földanya” – a teremtés istennői – felajánlása. A Bhado Ekadasi éjszakáján ünneplik, amely általában augusztus közepén van. Ez alapvetően egy mezőgazdasággal kapcsolatos fesztivál. Úgy gondolják, hogy Isten „Karam” áldásával lökhárító termést kapnak, és családjuk megmenekül a gonosztól.

Rongker & Chomangkan fesztiválok:

Rongker Fesztiválok

A Rongker Assam egyik fő fesztiválja. Ez az állam tavaszi fesztiválja. Ezt az ünnepet a Karbis néven ismert törzsek között ünneplik. Az ünnepségeket április hónapban tartják. Ez nagyjából egy időben van Baisakhival. A törzsek csatlakoznak Rongali Bihu megünnepléséhez. A Karbis Északkelet-India egyik legnagyobb törzsi csoportja. Általában a Karbi Anglong negyedben élnek. Az északi Cachar kerületben is megtalálhatók, olyan helyeken, mint Kamrup és Nagaon.

Jonbeel Mela:

Jonbeel Mela

Jonbeel Mela Assam egyik legnagyobb vására. Században kezdődött. Ezt a melát állítólag az Ahom királyok szervezték több évszázaddal ezelőtt azzal a céllal, hogy megvitassák az akkori aktuális politikai helyzeteket. Jonbeel Mela az egyetlen olyan vásár a világon, ahol a cserekereskedelmi rendszer még mindig a gyakorlatban működik. 30 km -re fekszik Guwahati államtól, amely az állam fővárosa. Ez egy közösségi vásár, amelyet 3 napig tartanak Magh Bihu idején.

Baishagu fesztivál:

Baishagu fesztivál

A Baishagu fesztivál Assam egyik fő ünnepe, amelyet Bodos törzsi közössége ünnepel. Április közepén tartják. Ez nagyjából egy időben van Baisakhival. A bodók az Assamban található legnagyobb ütemezett törzsek közössége. Alsó -Assam kerületekben élnek, mint Kokrajhar, Bongaigaon, Chirang és mások.

Csupasz Szaharia Bhaona:

Csupasz Szaharia Bhaona

A Bare Saharia Bhaona -t kizárólag Assamban ünneplik. Ez egy hagyományos szórakozási mód az őslakosok számára. Ezt a szórakozási módot először Mahapurusha Srimanta Sankardeva vezette be. A Bare Saharia Bhaona hagyományos médium, amelyet vallási és etnikai üzenetek közvetítésére használnak a falubeliek szórakoztatása révén. Elsősorban a jó győzelmére összpontosít az istenek kegyelméből. A dráma vagy színdarab szereplői közé tartoznak a mitológia szereplői, királyok, királynők, gyalogok, szörnyek, démonok, istenek, háborúk, katonák és mások.

Majuli Assam Fesztivál:

Majuli Assam Fesztivál

A Majuli fesztivált csak az indiai Assam államban ünneplik. Ezt az ünnepet Majuliban, a Luit folyó partján ünneplik. A Luit folyó a világ legnagyobb folyami szigetének alkotója. Ezt a fesztivált évente tartják. Egy olyan régióban tartják, amely 1,5 km -re található Garamur -tól, Majuli fővárosától. A fesztivál november 21 -től négy napig tart, egészen november 24 -ig.

Assam teafesztivál:

Assam teafesztivál

Az Assam teafesztivál egy éves fesztivál, amely elnyerte a hazai és nemzetközi elismerést. Novemberben rendezik Assam különböző részein. Központilag az Assam Turizmus, az Assami Kormány Tanszéke szervezi. A fő ünnepségeket Jorhatban tartják.

Ezek a fesztiválok kiemelik Assam szellemét és hangulatát. Támogatják a testvériséget és a közösségi egységet.

Kép forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7