Madhya Pradesh fesztiváljai érdekes tényekkel

Madhya Pradesh az indiai szubkontinens szívében található, és kulturális örökségéről ismert. A Madhya Pradesh fesztiválokkal kapcsolatos részletes információkért olvassa tovább ezt a cikket, hogy többet megtudjon a Madhya Pradesh fesztiválokról. Ez az állam állítólag az egyik legmagasabb törzsi lakossággal rendelkezik, és számos olyan hiedelme és hagyománya van, amelyek erősen alapulnak és tükröződnek fesztiváljaik formájában. Mivel a városi és törzsi beton agglomeráció, a vallás-etnikum-toleráns állam a fesztiválok széles skáláját ünnepli, beleértve az újévet és a karácsonyt. Ennek az államnak a fesztiváljai a színek pompás lázadásáról ismertek, és nagyon nehéz ellenállni az itt tartott ünnepségek varázsának..

Madhya Pradesh kultúrája és fesztiváljai:

1. Pachmarhi Fesztivál:

Ez Madhya Pradesh egyik híres fesztiválja. Az ünnepségek körülbelül 6 napig tartanak. A fesztivál december 25 -én kezdődik és újév körül ér véget. Bemutatja az ország népművészetét, és a kézművesek értékesítik termékeiket a gazdag kulturális örökség megőrzése érdekében. Ez idő alatt számos kézműves vásárt és kiállítást rendeznek. A fő és híres attrakció a Shivratrimela, amelyet ez idő tájt tapasztaltak. Ezt Lord Shivának szentelik, és több ezer bhakta özönlik Lord Shiva szentélyébe a Satpura tartományban. A Mahadeo templom zsúfolásig tele van ilyen bhaktákkal, akik imádkoznak, és imádkoznak.

madhya prades fesztiváljai

 • Jelentőség: Az Úr Shivára és Parvathira vonatkozó hitet tükrözve az emberek a templomban imádkoznak és imádkoznak.
 • Főbb látnivalók: Imák és felajánlások nagysággal Lord Shivának. Emellett kiállítások és vásárok is zajlanak, és sok szórakozást nyújtanak.
 • Hol ünneplik: Ezt a fesztivált Pachmarhiban, Madhya Pradesh -ben ünneplik
 • A fesztivál időpontja: Általában december utolsó hetében kezdődik és január elsejéig tart.

2. Khajuraho Táncfesztivál:

A Khajuraho táncfesztivál Madhya Pradesh másik fontos fesztiválja. A Madhya Pradesh Kala Parishad szervezi. A Khajuraho Dance fesztivál egy teljes hétnapos táncfesztivál. Ez a legfontosabb kulturális események közé tartozik, ahová a helyiek, a turisták és még a hírességek is özönlenek, és megtapasztalják néhány neves kulturális tehetség nagyszerű előadását. Ezt a 29 éves ünnepséget Khajuraho nyugati csoportjainak kivilágított templomai előtt tartják, amely platformot biztosít a helyi embereknek olyan táncokkal, mint Odissi, Kuchipudi, Kathakali stb..

madhya prades fesztiválok

 • Jelentőség: A táncokat a Napistennek szentelik a Chitra Gupta templom és az Úr Siva templomok előtt.
 • Főbb látnivalók: A táncokat és a művészeti formákat itt ünneplik a templomok hátterében. Ez a fesztivál csemege a szemnek és egyszer az életben.
 • Mikor ünneplik: Február vagy március környékén
 • Hol ünneplik: Az UNESCO Khajuraho, Madhya Pradesh területén
 • A fesztivál időpontja: 2019. február 20–26 .; 2020 -as dátumokat nem jelentették be

3. Chetiyagiri Vihara Fesztivál:

A Chetiyagiri Vihara fesztivált nagy pompával ünneplik az államban. Ez az év utolsó hónapjaiban van, november környékén. A Chetiyagiri Vihara fesztivált Sanchiban tartják, ez egy egynapos ünneplés, amely a buddhista elvekhez és normákhoz kapcsolódik. Ahogy a buddhista szerzetesek és szentek ezrei özönlenek Sanchiba, hogy részt vegyenek ezen a fesztiválon, itt imádják és nézik Buddha két tanítványának ereklyéit. Ez a kedvező nap teljes egészében ezekhez az emlékekhez kapcsolódik.

 • Jelentőség: Az Úr Buddha által adott értékrendek imádása és elhitetése. A buddhista szerzetesek Sanchiba érkeznek, hogy részt vegyenek ezen a fesztiválon.
 • Főbb látnivalók: A Buddha két kezdeti tanítványához tartozó ereklyék megtekintése.
 • Mikor ünneplik: Minden évben november vagy december környékén
 • Hol ünneplik: Sanchi, Madhya Pradesh
 • A fesztivál időpontja: November 26 -án.

4. Tansen Zenei Fesztivál:

A Tansen zenei fesztivál jól ismert az indiai szubkontinensen, mivel az ország minden részéről elismert zenészek és énekesek vettek részt ebben a rendezvényben. Ez Akbar idejére nyúlik vissza, amikor Tansen Akbar udvarának kilenc ékszere közé tartozott. Tansent Gwaliorban temették el, ezért ez az oka annak, hogy ez a fesztivál, amely kulturális zenei esemény, Gwaliorban, MP -ben kerül megrendezésre. Ezt a Madhya Pradesh állam kormányának Kulturális Minisztériuma szervezi.

 • Jelentőség: Akbar Navaratna, Tansen zenéjének és költészetének ünneplése.
 • Főbb látnivalók: Az eseményre az ország minden tájáról érkeznek zenészek. Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy meghallgassuk az ország legismertebb hangjait, és érdemes részt venni ezen a fesztiválon.
 • Mikor ünneplik: Négynapos fesztivál minden év decemberében
 • Hol ünneplik: Gwalior, Madhya Pradesh
 • A fesztivál időpontja: Az időpontokat még nem jelentették be.

5. Dusshera:

Ez Madhya Pradesh másik fő fesztiválja. Ez az állam nagyszerűen ünnepli Dusshera -t. Ezt a fesztivált 10 napon keresztül ünneplik. Ez a száműzött Lord Rama mitológiai történetéhez kapcsolódik, akit száműztek, és a fesztivál ünnepli visszatérését. Ennek köszönhető, hogy Dusshera idején Ravana királyról készítenek egy képet, és felgyújtják, ami a jó győzelmét és a gonosz pusztulását jelképezi..

madhya prades fesztiváljai

 • Jelentőség: Ünnepeljük Lord Rama győzelmét, aki visszatért a száműzetésből, és megölte Ravana -t, Lanka királyát.
 • Főbb látnivalók: Ravana Effigyet felgyújtják, hogy megünnepeljék a jó győzelmét a gonosz felett.
 • Mikor ünneplik: Minden évben október
 • Hol ünneplik: Madhya Pradesh egész területén
 • A fesztivál időpontja: Minden évtől függ, 2019. október 8

Így ezek azok a fontos ünnepek, amelyeket Madhya Pradesh -ben ünnepelnek. Ezeket a fesztiválokat egyedivé és különlegessé teszi az, hogy jelentős mitológiai történetet tudnak maguk mögött, és azoknak az embereknek a hiedelmei és kulturális értékei közepette, akiket pompásan és nagyszerűen ünnepelnek. Nagy jelentőséget tulajdonítanak ezeknek a fesztiváloknak az ünneplésére, ahol a régi szokásokat követik és teljes hévvel folytatják. Madhya Pradesh -t nemcsak India szívének nevezik, hanem egy olyan állam is, amely a legjobb örökségnek és kulturális vásároknak ad otthont. Mindezek a vásárok összefonják a különböző vallásokat, és olyan varázst kölcsönöznek, amelynek senki sem tud ellenállni!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Van szüreti fesztivál Madhya Pradesh -ben?

A Hareli Madhya Pradesh fontos szüreti ünnepe. A Gond törzs ünnepli ezt a fesztivált. Ezen a napon a mezőgazdasági berendezéseket imádják, és a teheneket imádják, és imádkoznak a jobb termésért. Ezt a fesztivált július-augusztus hónapban ünneplik.

2. Milyen ételeket készítenek Madhya Pradesh fesztiváljain??

Általában az olyan élelmiszereket, mint a Poha, a DaalBafla, a PalakPuri és a Malpua, különleges alkalmakkor, például fesztiválokon szolgálják fel. Az utolsó kettő desszert, amelyet az állam sok látogatója nagyra értékel, és különleges ételek az ünnepek alatt.

3. Melyik nyelvet beszélik széles körben Madhya Pradeshben?

Általában a hindi a hivatalos nyelv, és széles körben beszélik az egész államban. Vannak azonban különböző dialektusok, mint például Awadhi, Bagheli, amelyeket az állam más területein is beszélnek, például Madhya Pradesh keleti részein.