Meghalaya 8 leghíresebb vására és fesztiválja, aminek szemtanúja kell lennie.

Ha úgy gondolja, hogy Meghalaya északkeleti állama csak mennydörgés -felhők és hatalmas zöld táj, téved! A lenyűgöző kultúra, a mély barlangok látványos varázsa, a buja zöld erdők és a zuhatag vízesések megáldott álomhelyévé teszik Meghalaya államot. A Meghalaya kulturális fesztiválokat nagy pompával ünneplik, ahol az idősebbek továbbadják a hagyományokat a fiatalabb generációknak, hogy jobban megismerjék kultúrájukat.

Lefordítva a Meghalaya név felhők lakóhelyét jelenti. Bár sok fesztivált ünnepelnek ebben a északkeleti államban, olvasson tovább, hogy többet megtudjon a kultúrájukat képviselő kiemelkedő Meghalaya fesztiválokról.

Meghalaya fesztiválok és kultúra, ha körutazást kell terveznie:

Ahhoz, hogy megtapasztalhassa Meghalaya gazdag hagyományait és kultúráját, meg kell terveznie egy utazást erre a gyönyörű helyre néhány híres fesztivál alatt. Bemutatjuk nektek azokat a kiemelkedő Meghalaya fesztiválokat, amelyekről elképzelésetek kell.

1. Behdeinkhlam Fesztivál:

behdienkhlam fesztivál meghalaya

A Behdeinkhlam a Meghalaya fesztiválja, amelyet négy napon keresztül ünnepel a Niamtre vallású Jaintia klán. A vetés előtt ünneplik, és úgy gondolják, hogy sikeresen elhárítja a rosszat. Ezen a fesztiválon hagyományként különféle rituálék és áldozatok zajlanak. Például a Janitia klán emberei a focihoz hasonló játékot játszanak, de a Datlawakor nevű fa labdával. Úgy tartják, hogy szerencsét hoz és eredményez azoknak, akik megnyerik ezt a játékot. A színes, fényes események Meghalayába vonzzák a helyieket és a turistákat.

Fő attrakció: Talmi és színes papírral díszített magas bambuszszerkezetek száma.

Amikor: július.

Ahol: Jaintia dombok és Jowai város falvai.

A fesztivál időtartama: Négy nap.

2. Wangala Fesztivál:

wangala fesztivál meghalaya

A Wangala fesztivál a mezőgazdasági év végét jelzi, és a garo nép ünnepli Meghalayában. Ez a fesztivál hálaadás a termékenység istenéért, Misi-A-Gilpa-Saljong-Galapa. Száz dobfesztiválnak is nevezik, férfiak és nők kecsesen táncolnak, miközben megverik Nagarát. A nők színes selyemruhába, blúzba ​​és tollfejbe öltöznek, míg a férfiak általában dhotisokat, félkabátokat és turbánt viselnek.

Fő attrakció: Férfiak száz dobon.

Amikor: Szeptembertől decemberig.

A fesztivál időtartama: Két nap.

3. Seng Kut Snem:

Seng Kut Snem

A Seng Kut Snem egy fesztivál, amely a khasi hit hitét és kultúráját ünnepli, és a Seng Khasi mozgalom előtérbe kerül. 1899. november 23 -án tizenhat fiatalember megalakította a Khasi Young Men’s Association nevű szervezetet, hogy megőrizze a bennszülött életmódot a britek támadása alatt. Így a Seng Kut Snem -t először a Khasi ifjúsági egyesület első évfordulójaként ünnepelték. Az egyesületet 1901 -ben Seng Khasi névre keresztelték, és minden évben a mozgalom emlékére ünneplik. Ehelyett ez az alkalom egy közösségi ima, amely megvédi a khasi faj megkülönböztetett identitását, ellentétben sok más közösség újévi ünneplésével. A vének szóbeli tanításokat adnak, programokat vezetnek a hagyományos hitről, hiedelmekről, viselkedésről, etikettről, a khasi kultúra szokásairól az ünneplés során.

Fő attrakció: Emberek ezrei jelennek meg a legszebb hagyományos öltözékükben, hogy megünnepeljék ezt a fesztivált.

Amikor: november.

Ahol: Shillong.

A fesztivál időtartama: Egy nap.

4. Shad Suk Mynsiem Fesztivál:

shad suk mynsiem fesztivál meghalaya

A Shad Suk Mynsiem fontos fesztivál a Khasi klánok számára, de Jaintia és Garo klánok is ünneplik. Ezt a fesztivált a meghalayaiak minden évben áprilisban ünneplik. Ez a fesztivál „vidám szívek mozgatása” néven is ismert, és a mozgások rendkívüli ünnepe, és minden khaszt meghív a táncfesztivál ünneplésére. A fesztivál másik neve Shad Phur, és három napon belül megfigyelhető. A Shad suk mynsiem fesztivál a termékenység kultuszát szimbolizálja, a férfiakat művelőként képviseli, akik művelik, táplálják a termést és védik a nővért, míg a nők a magvivőt.

Fő attrakció: A színes tánc a shillong -i Weiking terület mellett játszódott.

Amikor: április.

Ahol: Sétálóhelyek.

A fesztivál időtartama: Három nap.

5. Nongkrem Táncfesztivál:

Nongkrem Táncfesztivál

A Nongkrem Fesztivál a Khasi csoport egyik híres fesztiválja. Smitben minden évben pompával és vidámsággal ünneplik, és Syiem végzi a rituálékat. Ka Syiem Sadot a szertartások és az emberek gondozójának tekintik, mivel ők a Khasi állam feje. Ezt a fesztivált az emberek boldogulásáért, a jó termésért és a békéért ünneplik. A férfiak Shad Mystieh -t adnak elő, miközben köröznek a Shad Kynthei -t előadó fiatal nőkkel. A fiatal nők körében kör alakú hímek a férfiak védelmét és férfi erejét képviselik a nők felett. Világszerte sokan meglátogatják Meghalayát, hogy részt vegyenek a Nongkrem fesztiválon.

Fő attrakció: Hagyományos ruhák, finom khasi ételek, Shad Mystieh tánc.

Amikor: Ősz.

Ahol: Smit.

A fesztivál időtartama: Öt nap.

6. Shad Sukra:

Shad Sukra vásárok és fesztiválok meghalaya

A Shad Sukra egy fesztivál, amelyet Meghalayában ünnepelnek minden évben a vetés előtt a jaintiaiak. Csak a fesztivál kezdete után kerül sor a magvak vetésére. Férfiak és nők vesznek részt ezen a fesztiválon, hagyományos ruhákat öltözve, arany díszítéssel. Imádkoznak, hogy megvédjék terményeiket a csapásoktól, és gyümölcsöző és jó termést hozzanak. Emellett férfiak és nők rituálékat, táncot és zenét végeznek dob és furulya kíséretében.

Fő attrakció: Tánc és rituálék dob és furulya kíséretében.

Amikor: Április május.

Ahol: West Jaintia Hills, Jowai város.

A fesztivál időtartama: Három nap.

7. Cseresznyevirág Fesztivál:

cseresznyevirág meghalayában

November a hónap, amikor a hideg levegő borzolja a haját India minden részén, de Meghalaya vidáman sütkérezik a szép rózsaszín cseresznyevirágok dicsőségében. Ezek a gyönyörű virágok az ősz indiai változatának kezdetét jelzik az állam fővárosának és a Kelet -Khasi domboknak rózsaszínűvé változtatásával. A cseresznyevirág fesztivál novemberben ünnepelte a himalájai cseresznyevirág egyedülálló őszi virágzását. Megtapasztalhatja a régió művészetét és mesterségét, valamint számos tevékenységet, például szépségversenyt, élőzenés koncerteket, történetmeséléseket, kerékpáros gyűléseket stb..

Fő attrakció: Cseresznyevirágzás, rockkoncertek, kerékpáros gyűlések, táncelőadások mellett.

Amikor: November közepe.

Ahol: Shillong.

8. Shillong őszi fesztivál:

Shillong Őszi Fesztivál

A Shillong őszi fesztivál egyike azoknak a fesztiváloknak, amelyek a szezon kezdetét jelzik, és jól ismert fesztivál Indiában. Ez egy kulturális extravaganza, amely tükrözi a nemzet kultúráját, és főként Shillongban ünneplik. A főváros gyönyörű átalakulása a szórakozás és a szórakozás központjává válik, így vonzó hely a turisták számára. Ezen kívül számos kézműves, étel- és borfesztivál, divatbemutató, stb. Bemutatója található, hogy a turisták és a helyiek érdeklődjenek.

Fő attrakció: Zenei előadások, bor, ételfesztivál, Virágbemutatók, kézműves tárgyak bemutatása.

Amikor: Október november.

Ahol: Shillong.

A fesztivál időtartama: Egy nap.

A gyönyörű Meghalaya állam egyedülálló élményt nyújt a turisták és a hagyományok szerelmesei számára. A Meghalaya fesztiválok ízelítőt adnak az emberek és helyek egyedi és gazdag kultúrájából, gazdagítva élményeit. Ne felejtse el megosztani az információkat barátaival; tudassa velünk, ha a cikk hasznos volt.

GYIK:

1. Miről híres Meghalaya indiai állam?

Válasz:

  • Meghalaya gyönyörű államában számos gyógynövény, fűszer, zöldség és gyümölcs található.
  • Az orchideák közel 325 változatáról is híres.

2. Melyek a kötelező vásárlások, amikor meglátogatja Meghalayát?

Válasz: Ha kirándulást tervez ebbe a gyönyörű állapotba, itt van néhány hiteles dolog a helyről, és segít megőrizni a látogatás emlékét.

  • Skót szövet.
  • Bio termékek.
  • Kézműves termékek bambuszból.
  • Stolák és kendők.

3. Mi az alapélelmiszer, amelyet Meghalayában találhat?

Válasz: Különböző formákban és fajtákban fogyasztva a rizs a Meghalaya alapvető étele. Számos híres és finom curry étel létezik, ahol a rizs tökéletes kísérő. A közönség egyik legkedveltebb Meghalaya rizsétele a Pumaloi.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80