10 legjobb illóolaj a hatékony fogyáshoz – előnyök és használat

A túlsúly és az elhízás a világ egyik legnagyobb egészségügyi problémája. Az embereknek nincs idejük gyakorlatokkal számolni ebben a zsúfolt menetrendben, ezért manapság egyre elhízottabbak az emberek. De megoldást kell találni, mert ez nagymértékben csökkenti az életciklus időtartamát. Emellett depressziót, cukorbetegséget, szívproblémákat, magas vérnyomást, elhízást, törékeny csontszilárdságot és még sok mást okoz. Így az emberek egyre jobban tudatában vannak egészségüknek, és különböző étrendeket és módszereket próbálnak ki a súlycsökkentés érdekében. A gyakorlatok és a megfelelő és kiegyensúlyozott étrend mellett a fogyás holisztikus megközelítése is kipróbálható illóolajok segítségével.

Illóolajok a fogyáshoz

Egyes illóolajok képesek leégetni a zsírtartalmat és eltávolítani a káros toxinokat a szervezetünkből. Ezeken kívül az illóolajoknak más előnyei is vannak, mint például az immunitás erősítése, a stressz és az étkezési stressz enyhítése, a folyadékvisszatartás csökkentése szervezetünkben és még sok más. Ebben a cikkben látni fogjuk, hogy az illóolajok és mely illóolajok a legjobbak a súlycsökkentéshez, és hogyan működnek.

A leghatékonyabb illóolajok a fogyáshoz:

Az illóolajokat növényekből nyerik ki és desztillálják a legtisztább formában, és számos elképesztő előnnyel rendelkeznek. Segítenek a szorongás csökkentésében, az emésztés javításában, a depresszió csökkentésében. Az illóolajok közvetett módon is hozzájárulnak a fogyáshoz azáltal, hogy megfékezik az étvágyat és korrigálják a narancsbőrt. Ha megpróbálja leadni ezeket a plusz kilókat, fontolja meg az illóolajok hozzáadását a fogyás természetes alternatívájaként.

1. Fahéj illóolaj:

Fahéj illóolaj

A fahéj olaj rendkívül hatékonyan kiegyensúlyozza a vércukorszintet, és ezáltal csökkenti a cukorvágyat. Csökkenti az éhséget és javítja a jóllakottságot a vércukorszint csökkentésével. Ezenkívül kardioprotektív tényezőként szolgál a gyulladás csökkentésében és az erek ellazításában. A fahéjat belsőleg is el lehet fogyasztani, vagy otthon is szórni lehet a hosszú távú előnyök érdekében.

Hogyan kell használni:

 • A fahéj illóolaj hozzáadható meleg vízhez vagy teához, és fogyasztható a jobb eredmény érdekében.
 • Az illóolajat a fürdővízhez is hozzáadhatja a jobb eredmény érdekében.
 • A fahéjolaj otthon is szórható, és közvetlenül belélegezhető az éhség csökkentése érdekében.

2. Gyömbér illóolaj:

Gyömbér olaj

A gyömbér illóolaj segít a testsúly csökkentésében. A gyömbérolaj legjobb előnye, hogy elnyomja az étvágyat, jobb alvást vált ki, javítja az emésztési folyamatot és mindenekelőtt elősegíti a fogyást. Ennek az illóolajnak köszönhetően javul a tápanyagok felszívódása és jobb az emésztés. A gingerol nevű vegyület gyömbérben antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és csökkenti a gyulladást és a test duzzanatát. Jelentősen javítja az anyagcserét, ezáltal elősegíti a fogyást.

A gyömbér illóolaj használata:

 • Keverheti össze az illóolajat olíva- vagy kókuszolajjal, és vigye fel azokra a területekre, ahol túlzott zsírlerakódás tapasztalható. Masszírozza jól fél órán keresztül. 30 perc múlva öblítse le tiszta vízzel.
 • Ha nem akarja átvészelni a problémákat, öntsön egy keveset a kádba fürdés közben, hogy jó eredményeket érjen el egy ideig.
 • 2-3 csepp gyömbér illóolajat is adhat a teához vagy turmixhoz a fokozott anyagcsere és a fogyás érdekében.
 • Ha gyömbér illóolajat oszlat otthonában, javítja a hangulatot és csökkenti az éhség utáni vágyat, közvetve elősegíti a fogyást.

3. Édes narancs illóolaj:

Édes narancs illóolaj

Az édes narancs illóolaj antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és C -vitamint tartalmaz, amely segít csökkenteni a testünk zsírját. Csökkenti az étvágyat és ezáltal segít a fogyásban. Csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a máj és a zsírszövetek kóros elváltozásait. Az édes narancs elősegíti a fogyást az anyagcsere fokozásával. Csökkenti a koleszterinszintet, és hangulatjavítóként hat a stressz okozta étkezés csökkentésére. Segíti a tápanyagok aktív felszívódását és elősegíti a teltségérzetet, közvetve megakadályozza a súlygyarapodást. (1)

Az édes narancs illóolaj használata:

 • Vegyen egy pohár vizet. Adjon hozzá két -három csepp édes narancs illóolajat. Igya meg, mielőtt leül étkezésre, hogy csökkentse az étkezést és növelje a jóllakottság érzését.
 • Vegyünk egy vattát. Csepegtessen rá néhány csepp narancs illóolajat. Mielőtt leül egy megfelelő étkezésre, érezze meg az onnan keletkező gőzök illatát. Ez csökkenti az étvágyat, és visszafogja a túlevést.
 • Diffundálja be az olajat otthonába vagy munkahelyére a természetes hangulat növelése és az éhségérzet csökkentése érdekében.

4. Grapefruit illóolaj:

Grapefruit illóolaj

A grapefruit illóolaj fokozza az anyagcserét azáltal, hogy aktiválja azokat az enzimeket, amelyek elősegítik a testzsír lebontását. Olyan vegyületeket tartalmaz, mint a D-limonén, amelyek fokozzák az anyagcserét és javítják a tápanyagok felszívódását és emésztését. A grapefruit olajról ismert, hogy befolyásolja az autonóm idegrendszert is, amely szabályozza a test fontos funkcióit, például az emésztést, csökkenti az étvágyat és elősegíti a fogyást. Csökkenti a koleszterint a lipid peroxidáció csökkentésével és tisztítja a nyirokrendszert.

A grapefruit illóolaj használata:

 • Vigyen fel 2-3 csepp grapefruit olajat, és masszírozza be azokat a területeket, ahol túlzott zsírlerakódás tapasztalható. Hagyja hatni egy órát, majd mossa le.
 • Adjon hozzá 2-3 csepp olajat egy pohár meleg vízhez, és üres gyomorban fogyassza el a fokozott anyagcsere és a jobb fogyás érdekében.
 • Diffundálja otthonába a jobb hangulat és az éhségvágy csökkentése érdekében.

5. Édeskömény illóolaj:

Édeskömény illóolaj 1

Az édeskömény illóolaj súlycsökkentő tulajdonságairól ismert. Serkenti a gyomor enzimjeit és serkenti az emésztést, fokozza az anyagcserét. Az édeskömény felbontja a véráramban lévő zsírlerakódásokat, hogy energiát használjon fel. Melatonint tartalmaz, amely szabályozza az alvás-ébrenlét ciklusát, és a minőségi alvás biztosításával csökkenti az étvágyat. Vizelethajtóként is működik, és csökkenti a víz súlyát a szervezetben.

Az édeskömény illóolaj használata:

 • Az édesköményolaj, ha kiegészítésként alkalmazzák, javítja az emésztést és serkenti az anyagcserét.
 • Adjon hozzá 2-3 cseppet egy pohár vízbe, és igya meg, hogy javítsa az anyagcserét és növelje a fogyást.
 • Diffúz édesköményolajat otthonában emelje fel a hangulatát és csökkentse az éhség utáni vágyat.

6. Kurkuma illóolaj:

Kurkuma

Ha a súlycsökkentésről van szó, nem szabad megfeledkezni a kurkuma illóolaj szerepéről. A kurkuma illóolaj használatának számos egyéb előnye mellett a legfontosabbak az, hogy elősegíti az emésztési folyamat javítását, és viszont segíti a bélmozgás megtisztítását. A kurkumin, a kurkuma vegyülete antioxidáns és elnyomja a gyulladást, ami az elhízás egyik fő oka. Ismert, hogy közvetlenül elnyomja a zsírszövet növekedését. Szabályozza a vércukorszintet azáltal, hogy csökkenti a szervezet inzulinrezisztenciáját.

A kurkuma illóolaj használata a fogyáshoz:

 • Vegyen egy csésze meleg vizet, és adjon hozzá mézet, citromot és néhány csepp kurkuma illóolajat. Fogyassza étkezés után.
 • Adjon hozzá 5-6 csepp kurkumaolajat egy hordozóolajhoz, például kókuszolajhoz, és masszírozza a problémás területekre 10-15 percig. Hagyja hatni egy órát, majd mossa le.
 • Szórjon be és lélegezzen be 2-3 csepp kurkuma illóolajat, hogy csökkentse az éhség utáni vágyat és stabilizálja a hangulatot.

7. Boróka illóolaj:

A boróka illóolaját nagyon hasznosnak tartják a fogyás kérdésében. Segít a szervezet méregtelenítésében, és segít eltávolítani a szervezetből a mérgező hulladékokat. A boróka javítja az anyagcserét és az emésztést is, elősegítve ezzel a fogyást. Támogatja a szervezet természetes képességét, hogy megszabaduljon a nem kívánt anyagoktól. Emeli a hangulatot és küzd a depresszió ellen, ezáltal csökkenti a cukor utáni vágyat és a stresszes étkezést.

A boróka illóolaj használata a fogyáshoz:

 • Adjon hozzá néhány csepp fodormenta illóolajat a fürdőkádhoz, miután meleg vízzel feltöltötte. A jó eredmény érdekében fél órát áztassa a fürdőben,
 • Keverje össze a kókuszolajat vagy az olívaolajat boróka illóolajjal, és masszírozza a hizlalt területeken 30 percig. Öblítse le tiszta vízzel.

8. Citrom illóolaj:

Citrom illóolaj

A citrom kiváló méregtelenítő, amely eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Javítja az emésztést, növeli a tápanyagok felszívódását és növeli az energiát. Ezenkívül javítja az anyagcserét és elősegíti a fogyást. Tanulmányok kimutatták, hogy a citromolaj belélegzése serkenti a hangulatot és csökkenti a cukor iránti vágyat, ami rendkívül hasznos lehet a súlycsökkentési célok elérésében.

Hogyan használjuk a citrom illóolajat a fogyáshoz?

 • Reggel adjon 2-3 csepp citromolajat forró vízhez, és üres gyomorra igya meg, hogy elősegítse a fogyást.
 • Adjunk hozzá 5-10 csepp citromolajat egy kád meleg vízhez, és áztassuk bele a fogyáshoz.
 • Diffúz citromolajat otthonában és irodájában, hogy csökkentse az étvágyat és az éhségérzetet.

9. Eukaliptusz illóolaj:

Eukaliptusz olaj

Az eukaliptuszolaj erős aromájú, nagyon frissítő és természetes hangulatemelő. Csökkenti az étvágyat, a cukor utáni vágyat és elősegíti a fogyást. Az eukaliptusz enyhíti a szorongást, és így hatékonyan szabályozza a stresszes étkezést. Javítja az anyagcserét és élénkíti az érzékeket, hogy elősegítse az általános jólétet.

Hogyan kell használni az eukaliptusz illóolajat a fogyáshoz?

 • Adjon 5-10 csepp eukaliptusz olajat egy meleg vízzel teli kádba, és áztassa benne fél órán keresztül.
 • Szórja be az eukaliptuszolajat otthonába vagy a munkahelyére a természetes hangulatjavító és csökkent étvágy érdekében, ami súlycsökkenéshez vezet.

10. Rozmaring illóolaj:

Rozmaring olaj 1

A rozmaring illóolaj egy erős aromás olaj, amelyet fogyáshoz használnak. Egy tanulmány szerint a rozmaring illóolaj csökkentheti a stressz hormon kortizol szintjét a szervezetben. A magas kortizolszint fokozott stresszhez kapcsolódik, és étvágytalansághoz és elhízáshoz vezet. A rozmaring emeli a hangulatot és elnyomja az étvágyat, közvetve elősegíti a fogyást.

Hogyan használjuk a rozmaring olajat a fogyáshoz?

 • Adjon 5-10 csepp rozmaring olajat egy langyos vízzel teli kádba, és áztassa benne egy órán keresztül. Csökkenti a stresszt és a stresszhez kapcsolódó mértéktelen evést, ami fogyáshoz vezet.
 • Adjon hozzá 2-3 csepp rozmaring olajat egy vattakoronghoz, és folyamatosan lélegezze be. Csökkenti a stresszt és az érzelmi evést.
 • Szórjon szét rozmaring olajat otthonában, és csökkentse az éhségérzetet és a cukorvágyat.

Az illóolajok súlyvesztéshez való használatának mellékhatásai és kockázatai:

 • Néhány ember allergiás lehet bizonyos típusú illóolajokra. Mindig tanácsos tapaszvizsgálatot végezni, mielőtt bármilyen illóolajat használna a kezeléshez.
 • Ha terhes vagy szoptat, minden illóolaj használata előtt konzultáljon orvosával.
 • Az illóolajok erősek és kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, különösen belsőleg. Ezért mindig forduljon egészségügyi szakemberhez az illóolajok fogyasztása előtt, bármennyire kicsi is az adag.
 • Óvakodjon a szennyezett és mesterséges illóolajoktól, mivel ezek több kárt okozhatnak, mint hasznot. Próbálja meg mindig szerves forrásból vásárolni illóolajait.

Mindannyian tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott étrend, a megfelelő testmozgás és a jó alvás kulcsfontosságú a fogyáshoz. De sok más természetes gyógymód is létezik, beleértve az illóolajokat is, amelyek mellékhatások nélkül megpróbálhatnak fogyni. De mindig biztonságos, hogy először konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt bármilyen alternatív gyógyszert használ a fogyáshoz. Az illóolajokkal történő fogyás egyszerű, könnyű és rendkívül hatékony. Melyek a kedvenc illóolajok azok közül, amelyeket kipróbáltál? Tudassa velünk. Szeretnénk hallani, amit mond!!