Akupresszúra a fogyásért: nyomáspontok és fül akupresszúra

Mi az akupresszúra? | Akupresszúrás pontok a fogyásért | Fül -akupresszúra a fogyásért | GYIK

Mi az akupresszúra?

Az akupresszúra egy hagyományos kínai wellness rendszer, amely számos testi betegséget, például ízületi gyulladást, emésztési rendellenességeket, súlycsökkenést és magas vérnyomást, stb. Kezel. Az akupresszúra szerint az életenergia bizonyos meridiánokon keresztül áramlik át az egész testen, amelyek energiautak. E meridiánok elzáródása betegségekhez vezet. Ez az akupresszúra a test különböző részein lévő célpontokra gyakorolt ​​nyomást használja fel, hogy feloldja ezeket az utakat és helyreállítsa a test természetes egyensúlyát.

Akupresszúrás pontok a fogyásért:

Az akupresszúra az anyagcsere stimulálásával ösztönzi a fogyást, amelyet a test különböző részeire gyakorolt ​​nyomással érnek el. (1) A hatékony fogyás és az anyagcsere fokozása érdekében néhány nyomáspont az alábbiakban található:

1. Haspont:

Ez a nyomáspont három centiméterrel a köldök alatt található. Helyezze két ujját erre a pontra, és naponta kétszer masszírozza fel és le legalább 2 percig a fogyás és a megfelelő emésztés érdekében.

2. Hasi bánatpont:

Ez a pont az utolsó borda alatt található, a fülcimpával egy vonalban. Hajlítsa meg az ujjait, és masszírozza ezt a pontot legalább 5 percig minden nap.

3. Térdpont:

akupresszúrás pont az anyagcseréhez

Ez a pont 2 centiméterrel a térdsapka alatt található a láb külső oldalán. Nyomja meg ezt a pontot a mutatóujjával minden nap 2 percig.

4. Könyökpont:

könyök pont akupresszúra

Ez a pont a könyökránc belső oldalán található. A legjobb eredmény érdekében nyomja meg naponta 2 percig.

5. Bokapont:

Bokapont

Ez a pont 2 hüvelykkel a boka felett található a láb belső oldalán. Naponta gyakoroljon nyomást körülbelül 2 percig, majd lassan engedje el.

6. Felső ajak:

felső ajak akupresszúra

Ezt a pontot shuigou foltként ismerik, és a felső ajak és az orr között helyezkedik el. Naponta 3 percig masszírozza ezt az akupresszúrás pontot az anyagcsere serkentése és a fogyás érdekében.

7. Hüvelykujj pont:

Minden nap végezzen akupresszúrát a hüvelykujj alsó részén, hogy serkentse a pajzsmirigy működését, fokozza az anyagcserét és elősegítse a fogyást.

8. Fül:

Ez a nyomáspont a fül és a halánték között helyezkedik el, és serkenti az anyagcserét, és segít a hatékony fogyásban.

 1. Az akupresszúra segít eltávolítani a mérgező hulladékokat a szervezetből és méregteleníti azt.
 2. Gyorsan enyhíti a stresszt és a szorongást.
 3. És gyógyíthat számos testi betegséget, például hányingert, ízületi gyulladást, elhízást stb.
 4. Hosszú távú enyhülést nyújthat szinte mindenféle testfájdalomtól.
 5. Segít a test és a lélek maximális ellazításában.
 6. Az akupresszúra teljesen megfiatalítja a testet és növeli a szervezet energiaszintjét.
 7. Segít a sérülések gyors gyógyításában és fájdalomcsillapításban.
 8. Növeli a vérkeringést a test minden részén, fenntartva az általános jólét állapotát.
 9. Az akupresszúra rendkívül hasznos a szülés során, mivel csökkenti a szülési fájdalmakat.

Fül -akupresszúra a fogyásért:

fül akupresszúra a fogyáshoz

A fül akupresszúra a fogyás egyik leghatékonyabb módja. A fül ponthálózatot tartalmaz, amely szinte a test minden részéhez kapcsolódik. A fül különböző részeire gyakorolt ​​nyomás különböző módon segít az étvágy csökkentésében és az endorfinok felszabadításában. (2) A fül akupresszúrájának különböző módszereit az alábbiakban ismertetjük:

1. Ujjfeszítés:

Mozgassa a mutatóujját azon a ponton, ahol az állkapcsa leginkább mozog, a hallójárat előtti húsos kiemelkedéshez. Finoman nyomja meg a mutatóujját és a hüvelykujját 8 másodpercig, majd engedje el és lazítsa el 10 másodpercig. A legjobb eredmény érdekében ismételje meg ezt mindkét oldalon ötször.

2. Porcprés:

Keresse meg a porcot a fülcimpával párhuzamosan a húsos kiemelkedés felett, és nyomja meg a mutatóujjával 10 másodpercig. Engedje el és lazítsa el 10 másodpercig. Ismételje meg mindkét oldalon ötször az étvágy hatékony elnyomása érdekében.

3. Gyöngyprés:

Fogjon egy gyöngyöt, és tartsa az ujja és a hüvelykujja között. Üljön le, tegye ezt a gyöngyöt a fül mögé, és nyomja le 10 másodpercig. Lazítson 10 másodpercig, és ismételje meg mindkét fülön ötször, hogy becsapja a hypothalamust, hogy elnyomja az étvágyát.

4. Ujjprés:

Van egy akupont a fül mögött, ahol a kemény pont találkozik a füllebennyel. Óvatosan nyomjon erre a pontra 8 másodpercig, majd lazítson 10 másodpercig. Ismételje meg ezt a gyakorlatot mindkét oldalon ötször, hogy stimulálja az anyagcserét és elősegítse a fogyást.

Az akupresszúra biztonságos módja a természetes fogyásnak, és nincs mellékhatása. Az akupresszúra eredményei személyenként változhatnak, és számtalan előnnyel járnak, mint például az emésztés javítása és a stresszoldás, stb. Ne feledje, hogy az akupresszúra önmagában nem okozhat jelentős súlycsökkenést a legtöbb esetben, és ezt kombinálni kell az egészséges táplálkozással és a testmozgással. Amikor legközelebb akupresszúrával próbál fogyni, ossza meg velünk személyes tapasztalatait.

Jogi nyilatkozat: A fenti cikkben megadott információk csak oktatási célokat szolgálnak. Kérjük, forduljon orvosához, hogy szakszerű tanácsot kapjon az akupresszúráról fájdalomcsillapítás vagy fogyás érdekében.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Mennyi súlyt lehet leadni akupresszúrával?

Válasz: A súlycsökkenés személyenként változó, de átlagosan azok, akik az akupresszúrát diétával és testmozgással kombinálták, 10 kilót fogytak 3 hónap alatt.

2. Hogyan kell elvégezni az akupresszúrát?

Válasz: Miután megtalálta az akupunktot, körkörös mozdulatokkal masszírozza az óramutató járásával megegyező és az óramutató járásával ellentétes irányban. Fókuszáljon a nyomásra, és ne nyomja csak a bőrt.

3. A pontok egyformán működjenek a férfiak és a nők számára?

Válasz: Igen ők csinálják. Bizonyos pontokat azonban csak nőknek kell megcélozniuk, férfiaknak nem.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80