Hogyan segít a zumba tánc a fogyásban

Tudta, hogy a fogyásnak már nem kell unalmas rutinnak lennie? Igen! A Zumbával a fogyás ugyanolyan szórakoztató lehet, mint a tánc. A Zumba a fogyásért egy latin -amerikai táncstílusok által inspirált aerob edzésprogram, amely szórakoztató módon égeti el az összes extra kalóriát.

Általában bemelegítéssel kezdődik, hogy segítse az izmok hajlítását, és lassan lehetővé teszi, hogy belépjen a barázdájába, ahol a fő edzés a test számára. Olvassa el ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan működik a Zumba tánc edzés a fogyáshoz.

TOC:

 • Mi az a Zumba?
 • A Zumba tánc típusai
 • Tippek a zumba tánchoz a fogyáshoz otthon kezdőknek
 • A Zumba Dance előnyei
 • Hány kalóriát égethet el a Zumba tánccal
 • Mennyi ideig tart a Zumba a fogyáshoz
 • GYIK

Hogyan segít a zumba tánc a fogyásban

Mi az a Zumba?

A zumba egyre népszerűbb minden korosztály körében, mivel olyan edzésprogramokkal rendelkezik, amelyek mindenki számára alkalmasak. Ez magában foglalja a latin -amerikai táncokat, például a tangót, a salsa -t, a habcsókot, stb. Nem állíthatja meg magát attól, hogy megrázza a lábát a fülbemászó dallamokhoz és a ritmushoz.

A Zumba tánc típusai:

Alberto „Beto” Pérez találta fel ezt a híres fitneszgyakorlatot a kilencvenes évek elején. Évtizedek óta népszerű, amelyek segítenek az edzésben, valamint néhány új táncmozgás elsajátításában. Ebben a táncrutinban vannak olyan típusok, amelyek minden korosztályt vonzanak, különböző igényekkel. Íme a példák:

1. Zumba Gold:

Ez a típus a legalkalmasabb az idősebb demográfiai és kezdők számára.

2. Zumba lépés:

A latin táncritmusok, valamint a step aerobik beépültek a Zumba rutinokba, amelyek hatással vannak az alsó testre.

3. Zumba tonizálás:

Ez egyfajta Zumba, ahol az emberek tonizáló botokat használnak, ahol a comb, a hasizom, a karok és más izmok vannak megcélozva. Az erősítő edzés és a kardioedzés az edzés koncentrált részei.

4. Aqua Zumba:

Ahogy a neve is sugallja, ez egy foglalkozás, amelyet egy uszodában végeznek.

5. Zumba a körben:

Ezek azok az edzések, amelyek 30 percig tartanak, és amelyek kombinálják az áramköri edzést és a táncot, amelyek az erőgyakorlatokra összpontosítanak.

6. Zumba gyerekek:

Ennek a Zumba edzésnek a középpontjában a 7-11 éves gyerekek állnak.

7. Zumba Gold-Toning:

Az edzés, amely segíti a koordinációt, a testtartást, a mobilitást, az erőt és tonizálja az idős emberek izmait.

8. Zumba Sentao:

Ez egy olyan edzés, amely tonizálja a testedet a testsúlyod segítségével, és ezt egy szék segítségével is meg tudod csinálni.

9. Zumbini:

Ez egy edzés a gondozóknak és a 0 és 3 év közötti gyerekeknek.

Tippek a zumba tánchoz a fogyáshoz otthon kezdőknek:

A Zumba egy nagy intenzitású edzés, amellyel a testmozgás bulinak tűnhet. Ha félénknek érzi magát egy csoportban edzeni, vagy nem engedheti meg magának, hogy edzőterembe menjen, akkor otthon is megteheti.

 • Beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi a Zumba -t, ha tartósan fennálló egészségügyi állapotok kezelésére szolgáló gyógyszereket használ. Ez egy gyönyörű gyakorlat a kezdőknek, ha rendben van az orvossal.
 • Az edzőteremben részt vehet egy órán, hogy megfigyelje, hogyan lehet a Zumbát végrehajtani, hogy otthon is könnyedén megtehesse.
 • A zumba sokkal szórakoztatóbb lehet, ha van társaság. Kérj meg egy barátodat, hogy csatlakozzon hozzád az edzéshez, hogy motiváltnak érezd magad.
 • Bár bármit viselhet, amikor otthon zumbázik, előnyös, ha laza pamutruhát és megfelelő cipőt visel..
 • Bárki bármely korosztályban végezhet zumbát. Orvoshoz kell fordulnia, ha intenzív mellkasi fájdalma van légszomjjal.
 • Bár sokféle Zumba létezik, ki kell választania az edzettségének megfelelőt, és lassan módosítania kell a lépéseket.
 • Kiválaszthatja azt a zenét és mozdulatokat is, amelyek tetszenek és kényelmesek. Ezenkívül különféle stílusokat próbálhat ki szórakoztató és változatos edzéshez.
 • Ezt a munkát heti hat napon keresztül, körülbelül fél órán keresztül végezheti.

A Zumba Dance előnyei:

Súlycsökkenés: A zumba nagy mennyiségű kalória elégetésével segít a testsúly lefogyásában. Ez túlnyomórészt intervallum edzés, amely magában foglalja az aerobik és a kardio edzéseket, amelyek a felesleges zsír elégetését eredményezik. A zumba magában foglalja a táncot, a guggolást, a csúszást és sok más mozgást is, amelyek 500-1000 kalóriát égetnek el egy óra alatt.

1. Tonizálja a testét:

Pár kiló leadása egyszerű, de a célsúly megtartása nehézzé válik. A zumba a fogyáshoz hatékony módja lehet a fogyásnak és az önmaga támogatásának, mivel ez magában foglalja a kardió ellenállóképzést, amely az izomcsoportokat célozza meg, hogy segítsen a fogyásban. Először fájhat, de ha megszokja a rutint, tónusos teste lesz.

2. Stresszmentesen tart:

Sokan szégyenlősnek érezzük magunkat, ha sok ember előtt bármit megteszünk. A Zumba segít megszabadulni a gátlásoktól, és lehetővé teszi, hogy ellazuljon a napi feszültségektől. Mivel csoportban végzik, a szociális készségek sokat javulnak a fizikai gyakorlattal és a mentális élességgel együtt. A zumba segít növelni önbizalmát, valamint stresszoldó tevékenységet.

3. Összehangolja Önt:

A koordináció kiemelkedő szerepet játszik Zumba közben. Teljesen természetes, hogy a fiatalabbak képesek zumbázni egy menetben, de a régebbi demográfiai egyensúly trükkös. De ismételt gyakorlással nem csak élvezni fogja ezt a tevékenységet, hanem megfigyelni fogja a testkoordináció javulását is.

4. Kibocsátja az endorfinokat:

Testünknek van módja arra, hogy tudatja velünk, és boldoggá tegye magunkat. A Zumba ebbe a kategóriába tartozik, ahol a zene és a koordinált táncmozgások nem csak a fogyásban segítenek, hanem endorfinokat termelnek a szervezetben, boldoggá és lelkesedéssé.

Hány kalóriát égethet el a Zumba tánccal:

A zumba tánc általában körülbelül 500 kalóriát éget el egy óra alatt. Többféle Zumba segít több kalóriát elégetni; nagyobb intenzitással választhat. Mivel az intenzív edzés után kalóriahiány lesz, elengedhetetlen, hogy egészséges ételt fogyasszunk, hogy minden szükséges tápanyagot megkaphassunk. De a fogyás mértéke több tényezőtől függ. Néhány közülük:

 • Súly.
 • Kor.
 • Aktuális fitness.
 • Az edzés intenzitása.

Mennyi ideig tart a Zumba a fogyáshoz:

A napi 60 perces edzés szükséges a súlycsökkentéshez, de ha nem tud egy órát sem kímélni, akkor legalább tíz percig egész nap Zumba -t végezhet a fogyáshoz. Hetente háromszor végezheti a Zumbát, és felválthatja az olyan tevékenységekkel, mint az úszás, a gyaloglás. Ennek a gyakorlatnak a szórakoztató módja olyan gyorsan elveszíti a kalóriákat, hogy a Zumba 30 nap alatt jelentős fogyásban segít.

A zumba szórakoztató edzésmód lehet, amely magában foglalja az aerobikot a rutinjába, és hetente ellenőrizheti a fogyást. A hatékony eredmény érdekében adjon hozzá egészséges étrendet a Zumbával együtt. Mielőtt elkezdené a Zumba -t a fogyás érdekében, jobb, ha orvoshoz fordul, mielőtt új gyakorlatokat kezd. Izgatottnak kell lennie, hogy csatlakozzon egy Zumba órához, ahol minden információt megadunk.

Jogi nyilatkozat: A cikkben közölt információk csupán javaslatok. Jobb, ha orvoshoz fordul, hogy ellenőrizze egészségi állapotát, mielőtt bármi újat kezdene. A weboldal nem felelős semmilyen mellékhatásért.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Könnyű -e elveszíteni a hasi zsírt Zumbával?

Ans. A Zumba egy nagy intenzitású edzés, amely javítja a szív- és érrendszeri izmok erőnlétét, amelyek segítenek a hasi zsír gyors elégetésében. Ezenkívül segít a vércukorszint egészséges szinten tartásában és csökkenti a koleszterinszintet.

2. A Zumba okoz mellékhatásokat?

Ans. A Zumbával gyorsan le lehet fogyni, de ha nincs összhang, akkor is hízhat. Megfelelő lábbeli és egyensúly nélkül fennáll a csúszás veszélye, ami sérülést okozhat.

3. Melyik a jobb, Zumba vagy edzőterem?

Ans. Az edzőterem és a Zumba majdnem ugyanannyi kalóriát éget el. A zumba szórakoztató módja a kalóriavesztésnek, amely lehetővé teszi, hogy egészséges, tónusos testet adjon.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80