Kókuszvíz a fogyáshoz: előnyök, táplálkozási jelentőség

Mi jut először eszedbe, ha a forró nyarakra gondolsz? Kókusztej? Igen! Semmi sem közelítheti meg ennek az ízletes italnak a frissítő hatásait. Ezenkívül a kókuszvíz súlycsökkentő előnyei az utóbbi időben növelték népszerűségét. A friss, lágy kókuszdió egész éves rendelkezésre állásával ez az ital olcsóbb alternatívája a drága italoknak és kiegészítőknek!

TOC:

 • A kókuszvíz jó a fogyáshoz?
 • A kókuszvíz táplálkozási előnyei
 • Hogyan segít a kókuszvíz a fogyásban??
 • A legjobb idő a kókuszvíz fogyasztására a fogyás érdekében

Kókuszvíz a fogyásért

A kókuszvíz, más néven kókuszlé, tiszta, vízszerű folyadék, amely a kókuszdióban található. Íze édes és sós között változik, attól függően, hogy mennyire érett a gyümölcs. Alacsony kalóriatartalmú és energizáló hatással van a szervezetre. Ebben a cikkben részletes elemzéssel megtudjuk, hogyan segít a kókuszvíz a fogyásban.

A kókuszvíz jó a fogyáshoz?

A kókuszvíz nagy mennyiségben tartalmaz elektrolitokat, például nátriumot és káliumot, amelyek visszaállítják a szervezet energiaszintjét. Bár enyhén édes ízű, a cukor koncentrációja meglehetősen alacsony az italban. Tehát egészséges választás azoknak, akik fogyni szeretnének anélkül, hogy mesterséges sportitalokra lenne szükségük. Ismeretes továbbá, hogy ez az ital javítja az emésztést és növeli az anyagcserét, ami szükséges a testsúly kordában tartásához.

A kókuszvíz táplálkozási előnyei:

Itt található a kókuszvíz táplálkozási profiljának felbontása, amely segít megérteni a testre gyakorolt ​​tápláló hatását:

 • Összes kalória: 46, 240 gramm adagra
 • Szénhidrátok – 9 g
 • Szál – 3 gramm
 • Fehérje – 2 g
 • C -vitamin – 10% f DV
 • Magnézium – a DV 15% -a
 • Mangán – a DV 17% -a
 • Kálium – a DV 17% -a
 • Kalcium – a DV 6% -a

Hogyan segít a kókuszvíz a fogyásban??

Íme a kókuszvíz legfontosabb előnyei a súlycsökkentéshez:

1. Káliumban gazdag:

Az elhízás mögött az egyik legnagyobb bűnös a rossz anyagcsere. A kókuszvíz káliumban gazdag, ami elősegíti a szervezet anyagcseréjét. Ez egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely le tudja bontani az élelmiszerekből származó zsírokat, fehérjéket és szénhidrátokat energiává. A kálium a kalóriák gyors elégetéséhez is kapcsolódik, ami közvetlen hatással lehet a testtömegre.

2. Energiát ad a testnek:

A kókuszvizet inni a nehéz edzések után sok dietetikus és tornatanár ajánlja. Ez az ital hidratálja a testet, és biztosítja a rendszer működéséhez szükséges legfontosabb elektrolitokat is. Frissítő íze megakadályozhatja a fáradtságot, és támogatja a testet a fizikai edzéshez.

3. Alacsony kalóriatartalmú ital:

A kókuszvíz mindössze 46 kalóriát kínál 1 csésze adagonként (kb. 240 ml). Így egészséges helyettesítője lehet a cukor alapú, mesterséges italoknak. Ezenkívül nem tartalmaz mesterséges ízeket vagy cukrokat, mivel teljesen a természetből származik.

A legjobb idő a kókuszvíz fogyasztására a fogyás érdekében:

A kókuszvíz általában biztonságos a nap bármely szakában. Ha azonban kizárólag súlycsökkentő előnyöket keres, akkor egy adott időpontban lehetősége van a tulajdonságainak maximalizálására.

 1. Ismeretes, hogy ha kora reggel, egy csipet lime üres gyomorban felgyorsítja az emésztést és serkenti a bélmozgást
 2. Edzés utáni italként fogyaszthatja, hogy hidratálja a testet és folytathassa tevékenységét
 3. Ha ebéd előtt fogyasztja, csökkentheti az étvágyat, és kevesebbet eszik a fogyáshoz.
 4. Akár étkezések között is fogyasztható, hogy helyettesítse üdítőit vagy cukros italát

hogyan lehet segíteni a kókuszvizet a fogyásban

Most, hogy ismeri a kókuszvíz előnyeit a fogyásban, kipróbálhatja! Meg kell azonban jegyeznie, hogy ez az ital bizonyos egészségügyi állapotokban, például magas vérnyomás, cukorbetegség stb. Ezenkívül kövesse a tápláló étrendet rendszeres testmozgással, hogy gyorsabban elérje céljait.