Séta a fogyásért: Gyors útmutató kezdőknek

Ön olyan személy, aki nem szeretne edzőterembe járni vagy szigorúan edzeni? Gondolt már arra, hogy a gyaloglás segít a fogyásban? Mi lenne, ha igent mondanánk! A séta a fogyás érdekében minden korosztály számára ajánlott edzésprogram, mivel nem gyakorol nagy nyomást a testére, és könnyen beépíthető a rutinjába.

Nézzük végig ezt a cikket, hogy többet megtudjunk arról, hogy a gyaloglás hogyan segít elveszíteni ezeket az extra kilókat, és hogyan kell felkészülni a sétára.

TOC:

Hogyan segít a gyaloglás a fogyásban és a hasi zsírban

Hogyan indítsunk sétát a fogyás érdekében: Kezdő útmutató

Elég egyedül sétálni a fogyáshoz

Jobb sétálni, mint futni fogyni

GYIK

séta a fogyásért

Hogyan segít a gyaloglás a fogyásban és a hasi zsírban?

1. Kalóriaégetés:

A gyaloglás volt az első választás azok számára, akik bármilyen okból elkezdik az edzést. A séta sebessége határozza meg az elégetett kalóriák számát. Ezért a szabályozott gyakorisággal megtett nagyobb távolság elégetheti a felesleges kalóriákat a testében. Kivághatja az extra flabot, ha hozzáad egy órányi sétát az egészséges étrendhez. Az alkalmazásokban számos kalóriaveszteség -kalkulátor áll rendelkezésre, és egyes órák képesek számolni az égő kalóriákat.

2. Javítja az anyagcserét:

Amikor testét edzésre használja, a testének több energiára van szüksége, ami növeli az anyagcsere folyamatot. A séta elősegíti az anyagcserét, mivel a szervezet energiát igényel a folyamat során. Növelheted az anyagcserédet, ha mérsékelt sétára indulsz egy órára, vagy egy gyors séta a dombon is jót tesz. A gyaloglás a szív- és érrendszeri edzés egyik formája, amely nemcsak az anyagcserét segíti elő, hanem átmenetileg elnyomja az étvágyat.

3. Égeti a hasi zsírt:

A hasi zsír elvesztésének egyik legjobb és legegyszerűbb módja a gyaloglás. A zsigeri zsír vagy más néven belső hasi zsír csökkenthető gyors tempóval. Ez a fajta zsír nagyon káros lehet az egészségre. Segít elégetni a szervezetben tárolt zsírt, egy hosszú, élénk séta segítségével. A hasból származó zsírégetés intenzitása a séta sebességétől és erejétől függ, ami segít a fogyásban.

4. Stresszoldás:

A stressz életünk szerves része. Mindig szükség van egy szellőzőnyílásra, hogy bármelyikünk megőrizze lelki egészségünket. A gyaloglás segít, és az egyik legjobb stresszoldónak számít minden korosztály számára. A séta javítja a test keringését, oxigént és tápanyagokat biztosít a sejteknek, és jelentősen csökkenti a stresszt. Az idegrendszeri receptorok stimulálásával csökkenti a stresszhormonok termelését is.

5. Fogyás:

A fizikai aktivitásnak a mindennapi rutin szerves részét kell képeznie. A gyaloglás a legjobb módja az edzés megkezdésének. Minden korosztály számára alkalmas, és nehéz felszerelés nélkül is elvégezhető. A séta kalóriavesztesége a séta intenzitásától függ.

Választhat sétáló haverot is, hogy motivált maradjon az egészséges fogyáshoz. A gyors gyaloglás mellett jelentős eredményeket érhet el az egészséges táplálkozási terv követésével.

Sok kutató azt sugallja, hogy az elhízott betegek átlagosan legfeljebb 5 kilót veszítenek, ha egy másik elhízott beteggel párosítják őket (1).

Hogyan indítsunk sétát a fogyás érdekében: Kezdő útmutató

1. Készüljön fel a sétára:

Mielőtt elkezdené a gyors sétát a fogyás érdekében, a felkészülés fontos szerepet játszik. Ha bármilyen egészségügyi állapota van, konzultáljon orvosával, mielőtt bármi újat kezdene. Íme néhány tipp, amellyel felkészülhet a gyaloglás megkezdése előtt.

  • Ne felejtsen el bemelegítő szakaszokat végezni, mielőtt sétálni kezd.
  • Viseljen megfelelő cipőt, hogy a lábai megfelelően támaszkodjanak.
  • Viseljen pamut ruházatot a megfelelő légáramlás érdekében.
  • Vigyen magával vizes palackot, hogy hidratált maradjon.
  • Bár választható, a zeneforrás birtoklása élvezetessé teszi a sétát.

2. Mennyi ideig kell sétálni:

Legalább fél órás séta az ajánlott idő a hatékony fogyáshoz. Ez mérsékeltnek tekinthető, ha a hét legtöbb napján csinálja, különösen, ha kezdő.

Ha nem tud harminc percet sétával tölteni, akkor egész nap tíz perces időközökre bonthatja. Ne felejtsen el gyors tempóban sétálni.

3. Mennyi séta:

Kezdetben rövidebb időszakokkal kezdje, hogy megszokja a rutinokat. Az első napot rövid sétával kezdheti, és hosszú sétákkal felválthatja. A következetesség a kulcs a fogyáshoz a séta segítségével.

Amint megfelel az új rutinnak, a szervezete is hozzászokik, és javulni kezd az anyagcseréjében, és segít elégetni ezeket az extra kalóriákat.

Ha túl fáradtnak érzi magát, vegyen ki egy szabadnapot, de ügyeljen arra, hogy ne törje túl gyakran a lendületet.

4. Gyaloglás sebessége:

A járás sebessége a fizikai képességeitől függ. A bemelegítés szükséges és első lépés minden fizikai tevékenység megkezdéséhez. Ez a folyamat segít nyújtani az izmokat, felkészíti a testet a gyaloglásra.

Kezdje a gyaloglást kezdetben lassú ütemben; akkor fokozatosan növelheti a sebességet. Felvonó helyett lépcsőn is elmehet, és ha a legtöbb kalóriát egy rövid sétából akarja elveszíteni, akkor a gyors gyaloglás az út..

A nagy intenzitású gyakorlatokkal ellentétben a legjobb módja annak, hogy az edzést a napi rutinba foglalja, ha következetesen, de mérsékelten intenzíven jár.

5. A legjobb gyaloglási technika:

A megfelelő technika követése alapvető szerepet játszik az egészséges fogyásban. A következő lépéseket kell szem előtt tartania:

  • Testtartás: A jó testtartás természetesebbé teszi a gyaloglást, és bekapcsolja az alapvető izmokat. Ha a testtartása nem megfelelő, akkor fájdalmai lehetnek az egész testen.
  • A kar mozgása: Megfelelő karmozdulattal 10 százalékkal több kalóriát égethet el. Ügyeljen arra, hogy a mozgás egyensúlyban legyen a karok és a lábak között. Ez gyorsítja a lépést.
  • Walking Stride: Ha erőt és sebességet szeretne hozzáadni lépéseihez, akkor a hátsó lábánál fogva nyomja meg a kulcsot. Győződjön meg arról, hogy nem lép túl.

Elég egyedül sétálni a fogyáshoz?

Mérje meg, mennyit sétált

A gyaloglás az egyetlen edzésforma számodra? Ekkor a fogyás sok tényezőtől függ, például az időtartamtól és a gyaloglás intenzitásától.

De lehet, hogy a gyaloglás önmagában nem elegendő a célsúly eléréséhez. Az egészséges táplálkozás és a gyors gyaloglás kombinációjával hatékonyabban leadhatja ezeket az extra kilókat.

Kezdje azzal, hogy egy egyszerű 30 perces gyors sétával egészíti ki napi rutinját, és akár 150 kalóriát is elégethet. Az idő múlásával több kalóriát égethet el, növelve a tempót.

Az egészséges és jól összeállított étrend, valamint a gyaloglás nemcsak a kilók elvesztését, hanem az egészséges életmód fenntartását is segíti..

Jobb sétálni, mint futni fogyni?

Séta a fogyáshoz

Ha úgy gondolja, hogy a gyaloglásnak nincs nagy hatása a testére a futáshoz képest, az messze van az igazságtól. Ha kezdő vagy, a séta sokkal jobb edzésprogram, mint a futás. Ha elkezdi futni, félretéve a fogyást, megsérülhet, mivel túl gyors.

Fontolja meg egészségét, korát és a kezében lévő időt; diétát és gyaloglást választhat a fogyáshoz. Ez különösen akkor hatékony, ha kezdő vagy, és időbe telhet, hogy felvegye a tempót.

Nem kell úgy éreznie, hogy futási tervhez kell mennie; hozzáférhetőbb és hasznosabb, ha gyaloglással kíván fogyni, különösen, ha kezdő.

Séta a fogyás érdekében az egyik legjobb módja annak, hogy elveszítse a nem kívánt kilókat a testéből. Emellett tónusosabbá teszi a testét, megszabadulva az összes petyhüdt résztől. A gyaloglás nem igényel nehéz felszerelést, így minden korosztály számára elérhető lehetőség. Ez az oka annak, hogy sok fővárosi városban egyre népszerűbbé válnak a sétálóparkok. Nos akkor mire vársz még? Vegye fel a cipőjét, és indítsa el a fogyókúráját egy sétával a parkban.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk kutatásokon alapuló információkat tartalmaz, és nem a webhely személyes véleménye. Mielőtt bármi újat bevezetne a rutinjába, konzultáljon orvosával.

F.A.Q:

1. A gyaloglás segít fenntartani a fogyást?

Válasz: Az elveszett súly megtartása ugyanolyan fontos, mint a felesleges kilók elvesztése. Ne hagyja abba a gyaloglást, ha elérte ezt a célsúlyt, mivel annak folytatása segít fenntartani az egészséges testsúlyt. Sok tanulmány kimutatja, hogy a rendszeres fizikai aktivitás segít fenntartani az emberek fogyását.

2. A séta hangot ad és építi az izmait?

Válasz: A súlycsökkenés mellett a gyaloglás erősíti a központi izmokat, így tónusos testet kap. Hozzájárul a középső és alsó test izmainak megfeszítéséhez, az izomerő növeléséhez. Így több tevékenységet végez anélkül, hogy állandóan fáradtnak érezné magát.

3. Mennyi lehet túl sok séta a fogyáshoz?

Válasz: A következetesség fontosabb, mint az intenzív, amikor sétálsz a fogyás érdekében. Ha a szükséges időnél többet sétál, krónikus lábfájdalmat okozhat, ami fájdalmassá teszi. Tehát győződjön meg arról, hogy olyan időkeretet választ, amelyet kényelmesen végez.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80