Acid Reflux (GERD) hos babyer – årsager, tegn og midler

Den nyfødte skal tilpasse sig det barske miljø, da han/hun tidligere var beskyttet af sin mor. Tilpasning til det nye miljø kan babyen have flere problemer, og et af de almindelige problemer hos babyer er acid reflux. Så du bør vide alt om problemet med acid reflux hos spædbørn for at sikre, at de ikke har noget problem.

Acid Reflux (gerd) Hos babyer Årsager, tegn og retsmidler

Hvad er Acid Reflux hos spædbørn?

Acid reflux refererer til sikkerhedskopiering af maveindhold i halsen og forårsager en øm smag. Det kan være en ubehagelig oplevelse for barnet, og det kan blive bekymret for forældre, fordi barnet måske ikke spiser mad, græder konstant, ikke tager på osv. Syre tilbagesvaling hos spædbørn kan efterlade forældre bekymrede over deres babyers helbred, men have alle oplysninger om det og at få den rigtige behandling vil hjælpe dem med at løse det.

Årsag til tilbagesvaling:

I spiserøret er der en ventil, der styres af muskleringen. Da din baby er for ung, udvikler disse muskleringe sig stadig, og derfor fungerer de ikke altid ordentligt. Så når babyens mave er fuld, kan mælk og syren komme tilbage i madrøret, hvilket kan forårsage ubehag for barnet. Dette kan være et almindeligt problem, og 90% af babyerne bliver bedre, når de fylder et år.

En anden årsag til problemet kan være på grund af den langsommere funktion af barnets fordøjelsessystem. I sådanne tilfælde, når maden forbliver i maven i længere varighed, kan de forårsage allergi og dermed forårsage sure opstød.

Tegn på sur tilbagesvaling hos spædbørn:

Symptomer på acid reflux hos spædbørn kan være et synligt problem, men i nogle af tilfældene kan der være en tilstand kendt som stille reflux. Du behøver ikke bekymre dig, du kan have visse symptomer på baby acid reflux, som kan hjælpe dig med at finde årsagen.

Nogle af baby syre refluks symptomer er-

 • Din baby kan bringe små mængder mælk tilbage.
 • Du kan observere, at din baby lejlighedsvis kaster op, når du har fodret ham/hende.
 • Han/hun kan have hikke og hoste efter at have været fodret, og nogle gange kan det også sprute lidt.
 • Nogle af de ting, vi kan støde på under en stille reflux, er som følger-
 • Hos nogle af de babyer, der står over for dette sure opstødsproblem, sluger babyerne mælken, der kommer op i stedet for at spytte den ud.
 • I andre tilfælde kan mælken komme op, men ikke til at nå ind i munden.
 • Baby kan lave masser af støj eller begynde at græde efter at have fået mad.
 • Hvis du bemærker, at din baby synker lige efter, at du har fodret ham/hende, selvom der ikke er mælk inde i munden, kan dette være et godt symptom på acid reflux.
 • Denne tilbagesvaling kan forårsage ondt i halsen af ​​barnet, så han kan få hoste og føle sig ekstremt ubehagelig.
 • Barnet vil nægte at spise noget og græde konstant på grund af ubehaget.

Den sure tilbagesvaling kan være et alvorligt problem for babyerne, da de vil nægte at spise noget og dermed kan sult udløse mere stimulering i fordøjelseskanalen, hvilket kan forårsage mere ubehag.

Normalt forsvinder dette problem, når din baby vokser op, fordi som din baby vokser, kan hans/hendes fordøjelseskanal også udvikle sig fuldt ud og derved forhindre episoder med sure opstød hos spædbørn. Men hvis dette problem forårsager ekstremt ubehag for dit barn og ikke løses, kan du bruge flere midler til at behandle problemet.

Acid Reflux hos babyer 2

Diagnose af problemet:

 • Hvis du observerer et af de ovennævnte symptomer, kan du konsultere din læge om diagnosen af ​​problemet. Lægen kan diagnosticere acid reflux på grundlag af de symptomer, du har nævnt og andre tilfælde af barnet. Andre tests såsom det følgende kan udføres for at diagnosticere problemet-
 • Bariumsvale eller øvre GI -serie. Dette er en type røntgenundersøgelse, som kan hjælpe os med at identificere, om der er blokering eller indsnævring i det pågældende område
 • pH -probe, dvs. den bruges til regelmæssigt at rapportere syreniveauet i babyens mave
 • Øvre GI endoskopi er en test, der bruger et tyndt, fleksibelt, oplyst rør og kamera, der gør det muligt for lægen at kigge direkte ind i spiserøret for at identificere årsagen til det problem, din baby står over for
 • Gastric tømningsundersøgelse er en test, hvor din baby drikker mælk eller spiser mad blandet med noget radioaktivt kemikalie, og et specielt kamera følger det gennem fordøjelseskanalen, som viser dig årsagen til tilbagesvaling.

Acid Reflux hos babyer 3

Baby Acid Reflux Retsmidler:

Hvis problemet med acid reflux fortsætter og forårsager ekstremt ubehag for din baby, er det tid til at kigge efter midlerne for at gøre din baby behagelig og opretholde et godt helbred for din baby. For at løse problemet med acid reflux kan du således tage følgende foranstaltninger som et middel-

1. Hvad du fodrer:

Normalt har babyer på flaske mindre syreopstødningsproblemer, da de bruges til at støde på de fremmede madpartikler i deres krop adskilt fra modermælk. Deres krop er tilpasset til en god fordøjelsesproces og reducerer dermed problemet med sure opstød.

2. Reducer fodringsafsnit:

Hvis du ammer dit barn, bør du bruge mindre tid på at amme dit barn, da allerede fuld mave vil udløse flere problemer og kan forårsage ubehag for barnet. Din baby er mere tilbøjelig til at spytte mælken, når maven er fuld, hvilket er forårsaget på grund af tryk på den nedre esophageal sphincter. Når der gives mere mad end mavekapaciteten, kan tryk på denne muskel forårsage problemer og tillade indholdet at stige op i spiserøret.

3. Tjekkisk flaske eller brystvorte størrelse:

Du bør bruge den rigtige mængde flaske størrelse til at fodre din baby. Små brystvorter kan også få barnet til at sluge luft, mens de store kan få overflødig mælk til at flyde. Denne overskydende mængde kan forårsage sure opstød. Brug af passende flasker kan hjælpe med at regulere mængden af ​​mælk, der kommer ind i spiserøret, og hjælpe med at sluge og fordøje mælken korrekt og dermed forhindre ethvert problem.

4. Tyk brystmælken eller formlen:

Hvis du giver dit barn formel, så prøv at ændre mærket, da mærket muligvis ikke passer til dit barn. Hvis du ammer dit barn, kan du undgå fødevarer som mejeriprodukter fra din kost, hvis enhver form for madintolerance forårsager problemet med sure opstød. Kontakt din læge eller en børnelæge om godkendelse af tilsætning af riskorn til formlen eller modermælk for at tykne det. Fortykkelsen af ​​formel eller modermælk kan hjælpe med at stoppe mavens indhold igen stige i spiserøret.

5. Hyppigere Burping:

Undgå at din baby fodrer to timer før sengetid, uanset om du giver ham flaske eller ammer for at hjælpe med en god fordøjelse. At hjælpe din baby med at bøvse oftere efter fodringssessionerne vil hjælpe med den korrekte fordøjelse og lindre gastrisk tryk og dermed forhindre sure opstød.

6. Ændring af placeringen af ​​spædbarn:

Det foreslås, at babyer sover på ryggen for at forhindre problemer for babyerne. Men denne type position kan blokere luftvejen for babyer, der har problemet med sure opstød. Så læg din baby i søvn på siden eller maven med hjælp fra din læge.

Placer din baby med maven nedad og hovedet vendt til sidelæns, så næsen og munden ikke blokeres. Hold hovedet en smule forhøjet ved at holde en lille pude eller give en lille forhøjning under hovedet for at lade tyngdekraften virke, hvilket hjælper med at forhindre, at indholdet vender tilbage fra maven til spiserøret.

7. Prøv Gripe Water:

Grebet vand består dybest set af pebermynte, citron, ingefær, fennikel og kamille, men andre ingredienser kan variere fra producent til producent. Grebet vand er ikke videnskabeligt bevist for at få babyerne lettet fra problemet med sure opstød, men du kan prøve det en gang, da det kan forårsage løsning på dit problem. Inden du giver din baby noget før 6 måneder, bør du konsultere din læge, da det menes, at det kan give infektioner hos barnet at give babyen andet end modermælk før 6 måneder. Så tal med børnelægen om administration af noget, hvis din baby ikke er 6 måneder endnu. Undgå at give produkter, der kan indeholde natriumbicarbonat, saccharose, fructose eller alkohol, da disse ingredienser kan forværre problemet.

Hvis disse midler ikke hjælper med at løse problemet med acid reflux hos din baby, kan børnelægen foreslå nogle andre måder, såsom behandling af acid reflux med medicin. Medicin kan indebære administration af lægemidler, der vil neutralisere den syre, der er til stede i maven i overskydende mængde. Hvis medicin ikke er effektiv, kan kirurgi også være en mulighed. Det afhænger af barnets tilstand.