Hvordan vasker man babyhår?

At være forælder for første gang er ikke let. Selvom du måske freaker og går i panik, når du gør noget forkert, har du også denne frygt for, hvad der kan gå galt. Endnu vigtigere når det kommer til badetid, hvor din baby græder mere end nogensinde.

Et af de vigtige aspekter, som de fleste forældre bekymrer sig om, er at vaske babyens hår. Selvom de fleste børn er ubehagelige hovedsageligt på grund af indblanding af sæbe, gør det det til en voldsom opgave at vaske babyens hår. For at lette din indsats og tvivl, læs videre.

Baby hårvask

Frekvens:

Mens mange bliver ved med at overveje, hvordan de skal vaske babyens hår, glemmer de, at de ikke behøver at vaske håret hver eneste gang under et bad.

Selvom det er meget usandsynligt, at de bliver snavsede af håret hele tiden, da de stadig er små, kan du lægge en ‘babyvaskende hår’ dag i om ugen og bruge resten af ​​dagene med ro.

Du kan lade din baby vide, at det ikke er en hårdag i dag, og de er måske bare glade for det. Fortæl dem det, og nyd din badetid.

Forholdsregler:

Med hensyn til en anden nyfødt er en mors bekymring med hensyn til hendes lilles sikkerhed normal. Hun er konstant stresset over, hvordan hun skal bade sit nyfødte spædbarn og leder altid efter det bedste svar! De fleste barselsspecialister og andre jordemødre foreslår at brusebad nyfødte babyer 2 eller 3 gange om ugen og udvide tilbagefaldet, når barnet bliver ældre.

Intet hår?

 • Ikke alle babyer er født med hår.
 • Mens nogle er født med meget hår, har nogle slet ikke det.
 • I sådanne tilfælde, hvordan man vasker babyhår? Nå, hvis der ikke er noget hår, skal hovedbunden vaskes under alle omstændigheder.
 • Nu kan du let vaske hovedbunden ved at holde dit barns hoved og skulder vippet og hælde varmt sæbevand, så det ikke kommer ind i øjnene.
 • Når sæbevandet kommer ind i øjnene, vil han/hun hader et hovedbad.
 • I tilfælde af nyfødte må der ikke tilsættes sæbe i vandet før efter cirka fire uger, indtil sæben ikke reagerer på huden som sådan.

Sådan vaskes babyhår?

I tilfælde af nyfødte er den bedste måde at gå ved at bruge en svamp. Støt hovedet og skuldrene og vippe det lidt, dup svampen forsigtigt på håret, indtil det er rent. Efter cirka fire til fem uger bliver du nødt til at integrere shampoo i babyens hårvaskerutine.

Vælg en shampoo beregnet til babyer, og fugt derefter håret med en svamp, og tilsæt et par dråber shampoo på hovedet og massér hovedet langsomt og forsigtigt opbygge skummet. Hold hovedet vippet med støtte, hæld vand over hovedet for at undgå at få sæbe i øjnene. Sørg også for, at al shampoo vaskes væk, inden du pakker badet ind.

Sådan vaskes babyhår

Der er grunde til, at mange ikke kan lide ‘babyhårvask’ -tiden. Din baby vil generelt begynde at græde mod en hårvask, hvis han/hun har haft shampoo i øjnene eller munden eller er bange for vand generelt. Det kan dog være en smerte, hvis de også har svært ved at sidde i badet.

Hvis du står over for sådanne øjeblikke, kan du prøve at distrahere barnet med lidt skum, og du kan også lægge nogle på dig selv, hvilket gør det interessant og interaktivt. Du kan også prøve at tilføje nogle legetøj og dukker i badet, forudsat at det ikke er noget, babyen ville kvæle og vise, at selv legetøjet også er i bad..

Sådan kan du bade dit babyhår:

 1. Læg forsigtigt din baby på et håndklæde og fjern tøjet et stykke ad gangen, især hvis det er koldt.

  Hvis du bruger et kar, skal du sørge for, at sæbe og shampoo holdes klar og tæt på.

 2. Sørg for at støtte babyen med din albue, og at du holder babyens hoved over vandet og sikrer, at kroppen er i kontakt med vandet.
 3. Våd forsigtigt babyens hår ved hjælp af en lille skål eller et krus.
 4. Tilsæt et par dråber shampoo til babyens hoved og massér forsigtigt shampooen.
 5. For at vaske shampooen af ​​skal du forsigtigt vippe babyens hoved bagover og begynde at skylle håret med små mængder.
 6. For at tørre din babys hår skal du tørre håret med et blødt håndklæde og bruge en blød børste til at børste babyens hår.
 7. Mødre, der ikke har et badekar til babyer, har brugt rene håndvaske. Traditionelt set i Indien placerer kvinder babyerne på deres ben og med babyens hoved mod knæet.

Lav nogle horn og former på deres hår og vis det til dem på spejlet og få dem til at ville have mere. Det hjælper dig også med at vaske håret og have det godt.

Forholdsregler:

Undersøgelser har vist, at normal berøring kan fremkalde forbedret fysiologisk, subjektiv, entusiastisk og social forbedring. Desuden forbedrer behagelige og velkendte dufte dit spædbarns sindstilstand, sindsro og skarphed.

Stort set det samme som spædbørnsmassage, kan en brusebad med varmt vand forberede dem til en rolig nats søvn.

Selvom det generelt ikke er svært at se, hvordan man bader et barn, ender det med at være vigtigt at genkende, hvilke ting man skal bruge til at gøre som sådan!

Selvom du måske bare elsker et varmt brusebad, vil dit barn sandsynligvis betragte det som endnu en chokerende ny oplevelse, og som de ikke kan lide meget. Hvis det er tilfældet, skal du holde brusebadet kort og få dem tørre og i et behageligt tøj så hurtigt som muligt under omstændighederne. Hvad mere er, ikke blive overrasket, hvis der sker en større bleudblæsning ikke længe efter, at du har lotioneret, pulveriseret og klædt på; post-shower ble fiascos ser ud til at være en sjælskiftende oplevelse for uerfarne forældre.