Sådan Burp En Baby

At have en baby medfører et stort ekstra ansvar, det være sig økonomisk eller rettidig. Når hver ny dag går, lærer barnet noget nyt, og det gør forældrene også. Dette inkluderer også daglige rutinemæssige aktiviteter som at fodre barnet og sørge for, at barnet er sundt og glad. Burping er en væsentlig del af den samme proces. Som sådan er det vigtigt at vide, hvordan man burper et nyfødt barn.

Sådan Burp En Baby

Hvad er Burping og hvorfor er det vigtigt?

Burping spiller en meget vigtig rolle for en baby, fordi det tjener det formål at frigive den luft, der er fanget i babyens mave. Den luft, som barnet måske har slugt under fodring, finder en udløb gennem burping. Som et resultat af dette oplever barnet mindre ubehag, grinethed og færre gasproblemer. Dette skaber også mere plads i babyens mave for ham/hende til at fodre mere effektivt og til hans/hendes fulde potentiale.

Selvom krabbebehovet og mønsteret varierer fra baby til baby, kræver babyer, der ammes, som regel mindre burping end babyer, der får mad på flaske. Dette skyldes, at flaskefødte babyer ender med at sluge mere luft i sammenligning. Selv blandt babyer med flaske fodres den type flaske, der bruges til fodring, langt med at bestemme, hvilken baby der skal bøvse mere, og hvor ofte.

Hvornår skal du bure din baby:

Normalt skal babyer burpes i løbet af de første par måneder med fodring, fordi de stadig lærer at fodre effektivt. Ud over dette punkt lærer de fleste babyer at sluge mindre og mindre luft. De deltager også i mere fysisk aktivitet som at sidde oprejst og dermed bøvse ofte alene.

Generelt tager ammende mødre en pause for at bøvse barnet, når de skifter bryster. Forældre på flaske fodrer ofte en pause med at bøvse barnet afhængigt af den mængde, babyerne er blevet fodret med. Burping hver 60 til 90 milliliter fodret mælk er den sædvanlige praksis. For babyer med gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) er det imidlertid tilrådeligt at bøvse hver 20. til 30 milliliter.

Hvis barnet oplever ubehag under fodring, har en tendens til at være grim, trækker sig væk eller bevæger sig ubehageligt, kan det være et tegn for dig at bøvse din baby lige da. Men hvis barnet virker tilfreds og sover fredeligt under eller efter fodringen, er det i orden at lade det være. I et sådant tilfælde bør man ikke tvinge barnet til at bøje. Hvis en baby lider af kolik symptomer eller andre perioder med langvarig gråd, er det naturligt for ham/hende at sluge mere luft, mens han græder. Korrekte burping -teknikker går langt i at overvinde dette.

Sådan Burp en baby?

Forældre står ofte over for dilemmaet om, hvordan man skal bøvse en nyfødt baby. Lægeeksperter og børnelæger foreslår, at der er tre forskellige måder at bøvse en baby på. Mødre eller værger kan vælge den, der passer dem og deres baby til at beslutte, hvilken er den bedste måde at bøvse en baby.

1. Bryst- eller skuldermetode:

Sådan-Burp-en-Baby-bryst-eller-skulder-metode

Ved denne metode kan man holde barnet i den ene arm på en sådan måde, at babyens hage hviler på skulderen. Med den anden, frie arm skal du forsigtigt klappe eller gnide babyens ryg og vente på, at babyen burper. Denne position er meget behagelig for barnet, og derfor vil det ikke være noget ubehag for ham/hende.

Du kan også holde din baby højere, så hans/hendes mave hviler forsigtigt på din skulder. I en sådan situation skal man sikre sig, at barnet trækker vejret normalt. Man skal passe på babyens hoved- og nakkestillinger for at forhindre barnet i at komme til skade.

Forælderen kan lægge en klud over skulderen/ryggen for at forhindre, at deres tøj bliver snavset af babyens spyt.

2. Babysitting på skødemetode:

Sådan Burp en baby-baby siddende på skød metode

Barnet skal placeres på forældrenes skød og vende i samme retning som forælderen. Den ene hånd skal støtte babyens bryst, hage og kæbe (forsigtigt). Få langsomt og forsigtigt barnet til at læne sig frem og gnide/klappe ryggen med den anden hånd. I dette tilfælde forhindrer en hagesmæk over babyens bryst forurening ved spyt.

3. Baby Laying on Lap Metode:

Sådan Burp en baby-baby, der lægger sig på omgangsmetoden

Barnet skal lægges på forældrenes skød, over knæene, nedad. Brug den ene hånd til at støtte babyens hage og kæbe, og sørg for, at hovedet er på linje med resten af ​​kroppen, for at der ikke skal skynde blod til det. Brug den anden hånd til at klappe/gnide babyens ryg. I denne metode kan der bruges en klud/hagesmæk på forældrenes skød for at forhindre, at tøjet bliver ødelagt af spyt. Denne metode virker, selvom babyen er tvunget til at ligge på sengen på maven og igen sikre sig, at hovedet ikke er lavere end resten af ​​kroppen.

Bemærkninger:

Sådan Burp en Baby-Points til Bemærk

I hvert tilfælde skal babyens bagside klappes forsigtigt i stedet for at banke hårdt.

Det er valgfrit at bruge en klud/hagesmæk, men det er tilrådeligt, da det forhindrer rod i tilfælde af, at barnet spytter op.

Groft at ryste en baby, mens den burper i stedet for forsigtigt at gøre det, kan forårsage neurologisk skade, og derfor skal der udvises forsigtighed.

Hvornår skal man stoppe med at bøvse baby?

Et andet vigtigt spørgsmål, der skal overvejes, er, hvornår barnet skal stoppe med at bøvse. Efter cirka 4 til 6 måneders alderen bliver barnet i stand til bedre fodring. Efterhånden som mindre og mindre luft sluges, bliver burping et unødvendigt ritual. Dette er også fordi babyerne bliver mere i stand til at bøvse sig selv som følge af mere aktivitet. De begynder at bevæge sig lidt og sidder lige op. Også når babyerne begynder at indtage faste stoffer og halvfaste stoffer, falder behovet for burping normalt. For babyer med tilbagevendende gas- og re-flux-problemer kan forældrenes burping fortsættes i længere tid.

I sidste ende handler det ikke om, hvordan man bøjer en baby eller den bedste måde at bøje en baby på, fordi metoderne og deres anvendelighed varierer fra forælder til forælder og baby til baby. Så det er klogt at holde sig til den metode, der fungerer bedst for barnet og forælderen.