Löydä oikea monitoimikone – nämä ostovinkit helpottavat!

Etsitkö enemmän toimintoja ja mukavuutta ruoanlaittoon tai leipomiseen? Silloin moderni keittiölaite on luultavasti juuri sinulle. Tämä monitoiminen keittiöapuri tukee sinua melkein kaikissa toiminnoissa ruoanvalmistuksessa ja säästää paljon aikaa ja vaivaa. Lukuisia tuotteita eri valmistajilta on jo saatavilla markkinoilla, mikä ei tee oikeasta ostopäätöksestä helppoa. Varsinkin kun haluat ostaa ensimmäisen monitoimikoneesi ja sinulla ei ole kokemusta siitä, sinulla on vaikeaa. Joka tapauksessa on hyvä olla tietoinen etukäteen ja tarkastella tarkasti tärkeimpiä ostokriteereitä. Seuraavassa olemme päättäneet tiivistää joitakin perusnäkökohtia oikean keittiökoneen valinnassa.

osta monitoimikone

Miksi tarvitset ensin monitoimikoneen?

Tämä on ensimmäinen kysymys, joka sinun on kysyttävä itseltäsi ennen kuin ostat monitoimikoneen. Jotta voisimme vastata näihin asianmukaisesti, sinun on ensin tiedettävä tämän pienikokoisen keittiölaitteen tärkeimmät edut. Ennen kaikkea kyse on monitoiminnallisuudesta. Keittiökoneet eivät voi vain sekoittaa ja vaivata. Erilaisten lisälaitteiden ja muiden lisävarusteiden ansiosta ne voivat myös leikata vihanneksia, pilkkoa pähkinöitä, painaa tuoremehuja, valmistaa herkullisia smoothieita ja levitteitä ja valmistaa tuoretta jauhelihaa itse. Usein tarvittavat lisäosat sisältyvät toimitukseen tai voit helposti tilata ne erikseen. Ja niin sinulla on tehosekoitin, tehosekoitin, mehulinko, sitrushedelmäpuristin ja jopa lihamylly yhdellä laitteella.

kenwood -monitoimikoneiden lisävarusteet

Innovatiivisempia laitteita, kuten Kenwood -konditoria esimerkiksi tarjota sinulle entistä enemmän yksinoikeutta lisälämmitystoiminnon ja integroitujen vaakojen avulla. Erinomainen valinta hienoille leipomofaneille, jotka haluavat usein hemmotella ystäviä ja perhettä pörröisillä herkuilla. Tällainen monitoimikone tekee tietysti myös kaikki muut edellä mainitut keittiötyöt yhtä nopeasti ja helposti.

Keittiökoneiden tilaa säästävää ominaisuutta ei myöskään pidä aliarvioida. Erityisesti pienet keittiöt voivat hyötyä tästä merkittävästi. Koska sen sijaan, että työtaso ja hyllyt täyttyvät erilaisilla keittiölaitteilla ja niillä on vielä vähemmän vapaata tilaa, laitat monitoimikoneen alas. Olet siis hyvin varustettu useimpien ruokien ja juomien valmistamiseen ja tarvitset vain vedenkeittimen, kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen.

Lopulta tämä päätös osoittautuu vieläkin suotuisammaksi. Koska muut korkealaatuiset keittiölaitteet eivät ole halpoja ja käyttävät lisäenergiaa. Ja vaikka hyvällä monitoimikoneella on hintansa, se maksaa aina lopulta.

pieni keittiö perustettu monitoimikone

Mikä on tärkeä rooli ostopäätöksessä?

On suositeltavaa pyrkiä korkeaan laatuun, kun valitset monitoimikoneesi. Toisin sanoen, pysy kaukana epäilyttävistä merkeistä ja eksoottisen kuuloisista, tuntemattomista nimistä. On parempi valita hyvä malli tällä alalla tunnetulta valmistajalta, kuten Kenwood, KitchenAid, Bosch jne. Tämä on ainoa tapa välttää ikäviä yllätyksiä ja pettymyksiä. Tässä tapauksessa sanonta kuuluu: "Jos ostat halvalla, ostat kahdesti" erityisen hyvä myös.

  • Sopivan kokoinen

Omista tarpeistasi ja ruoka -asetuksistasi riippuen voit sitten valita laitteen niin, että sen toiminnot sopivat sinulle parhaiten. Tietenkin on myös tärkeää tietää, minkä kokoisen monitoimikoneen tulisi olla. Tämä tarkoittaa sekoituskulhon kapasiteettia, jolloin todella suurissa laitteissa on 7 litran sekoituskulhot tai jopa toinen. Jotta voit paremmin orientoitua, sinun tulee laskea valintasi mukaan vähintään 1 l per henkilö kotitaloudessa. Mutta jos kutsut usein vieraita kotiisi ja haluat valmistaa kaiken itse, kannattaa ehdottomasti ostaa suuremman kapasiteetin monitoimikone.

Oikean monitoimikoneen valinta

  • Moottorin teho

Kiinnitä huomiota myös moottorin tehoon. Suuremmat keittiökoneet ovat luonnollisesti tehokkaampia ja niiden on oltava varustettu vähintään 1000 watilla. Joten he pystyvät tekemään vaikeampia työprosesseja, kuten murskaamaan jääpaloja tai vaivaamaan paksua taikinaa. Tällaisilla laitteilla ns. Pehmeä käynnistys on sitä tärkeämpää. Tämä takaa hieman hitaamman kiihtyvyyden ja suojaa siten konetta rikkoutumiselta.

  • turvallisuus ennen kaikkea

Monitoimikoneessa on terävät veitset ja sekoittimen kiinnikkeet, ja siksi sen on oltava hyvin kiinnitetty. Esimerkiksi hätäpysäytys on tärkeä lisätoiminto, joka varmistaa, että sekoitin pysähtyy heti, kun kansi avataan. Toisaalta hyvä ylikuormitus- ja ylikuumenemissuoja on erittäin tärkeä koneen liiallisen kuumenemisen yhteydessä ja voi ehkäistä onnettomuuksia työprosessin aikana. Hyvä kestävyys on myös osa monitoimikoneen turvallisuutta. Itse asiassa laitteen tulisi seistä ehdottomasti tukevasti sekoittaessaan, pilkottaessa, leikattaessa tai pilkottaessa, eikä se saa heilua edestakaisin tai vaeltaa työtasolla. Tätä varten käytetään laitteen alaosassa olevia jaloja ja nuppeja, jotka on valmistettu kumista.

  • Ajattele helppoa puhdistusta

Älä unohda ajatella puhdistusta ostaessasi monitoimikoneesi. Ota selvää siitä. Kiinnitä huomiota siihen, miten voit puhdistaa yksittäiset osat ja ovatko ne konepestäviä. Koska työläs puhdistus voi myös maksaa sinulle paljon aikaa ja energiaa.

Anna itsellesi riittävästi aikaa, kun päätät ostaa monitoimikoneesi. Ota kaikki nämä kriteerit huomioon ja hanki asiantuntijoiden neuvoja kokeneilta jälleenmyyjiltä. Luota aina tunnettujen valmistajien korkealaatuisiin tuotteisiin, koska tämä on ainoa tapa olla turvassa.

keittiökone nykyaikaiset keittiöavustajat ruoanlaitossa