Miksi sinun on käytettävä sadevettä ja miten voit tehdä sen tehokkaasti?

Sadevettä voidaan kerätä ja käyttää eri tarkoituksiin sekä puutarhassa että talon ympärillä. Jos käytät sadevettä, tarvitset vähemmän vesijohtovettä ja vesilaskusi laskee vastaavasti. Ja sitten voit käyttää puhdasta vettä vain ruoanlaittoon ja juomiseen. Lue, mitä voit tehdä sadevedellä …

Kuinka voit käyttää sadevettä?

Käytä sadevettä keräämään sadeveden katto

Opi arvostamaan sadevettä!

Käytä sadevettä monin eri tavoin

Mihin sadevettä voidaan käyttää??

Joskus sadeveden talteenottojärjestelmä voi vähentää kotitalouksien vedenkulutusta jopa 50%. Sadeveden määrä riippuu tietysti järjestelmän tyypistä ja säiliön tilavuudesta sekä kotitalouden tarpeista. Jotkut käyttötarkoitukset edellyttävät myös lisäsuodatusta ja puhdistusta ennen kuin sadevesi soveltuu ihmisravinnoksi.

Sadevesi on erittäin arvokasta useista syistä

Sadevesi käyttää lasisia sadepisaroita

Sadeveden kerääminen on niin helppoa

Käytä sadevettä Säästä rahaa Elä ympäristöystävällisesti

Puutarhan kastelu

Jotkut kotitaloudet käyttävät satoja litroja juomavettä vuodessa puutarhansa kasteluun joko letkujen, kastelukannujen tai automaattisten sprinklerijärjestelmien kautta. Tässä suhteessa sadeveden talteenottojärjestelmillä on ratkaiseva asema silloin, kun sadeveden kysyntä on suuri ja tarjonta on vähäistä, esimerkiksi kesäkuivuuden aikana. Ja tietenkin kasvit suosivat sadevettä vesijohtoveteen, koska sadevesi on luonnostaan ​​pehmeää ja klooritonta.

Vesi puutarhakasveja sadevedellä

Käytä sadevettä puutarhakasvien kasteluun

Autopesu

Auton pesu puhtaalla juomavedellä on veden tuhlausta. Sadeveden käyttäminen autojen pesuun on paljon suositeltavampaa ja ympäristöystävällisempää.

Autojen pesussa käytetään paljon vettä. Käytä siis sadevettä tähän!

Sadeveden käyttö Autojen pesu sadevedellä

Lammet

Lammet voidaan myös täyttää sadevedellä, koska vesijohtovedellä voi olla kielteinen vaikutus villieläimiin.

Luo kaunis luonnollinen keidas

Käytä sadevettä täyttämään lampi

wc -huuhtelu

Kodin sisällä sadevettä käytetään yleisimmin WC: n huuhteluun. Tätä tarkoitusta varten sadevesi tarvitsee vain hyvän suodatuksen roskien ja hiukkasten poistamiseksi, jotka voivat muuten värjätä vettä tai tukkia venttiilit.

Pyykin pesuun

Kerätty sadevesi soveltuu erinomaisesti myös vaatteiden pesuun erityisesti alueilla, joissa on kovaa vettä. Sadevesi, joka on luonnollisesti pehmeää, käyttää vähemmän pesuainetta ja estää kalkin kertymisen, mikä pidentää koneen käyttöikää. Samoin kuin wc: n huuhtelu, pyykin peseminen sadevedellä ei vaadi muuta kuin hyvää mekaanista suodatusta.

Sadevesi suojaa pesukonetta

Käytä sadevettä pyykinpesukoneen pesuun

Yleinen kotisiivous

Voit käyttää sadevettä myös sisä- ja ulkotilojen puhdistamiseen. Koska se ei sisällä kalsiumia tai klooria, se on ihanteellinen lattioiden, ikkunoiden jne. Pesuun eikä jätä tahroja tai raitoja.

Näin lapset oppivat arvostamaan sadevettä

Sadevesi käyttää ympäristöystävällisiä vinkkejä lapsille

Voitko suihkuttaa sadevedellä?

Vaikka sadevettä käytetään uimiseen ja suihkuun monissa osissa maailmaa, täällä Euroopassa, jossa olemme tottuneet “puhdistettuun” veteen, sadeveden käyttäminen uimiseen voi olla vaarallista.

Tarvittaessa kerätty sadevesi voidaan kuitenkin suodattaa edelleen ja käsitellä EU: n uimavesistandardien mukaisesti. Se tehdään yleensä UV -desinfioinnin avulla, joka on turvallista, luotettavaa eikä vaikuta veden laatuun. Yleensä tätä järjestelmää käytetään vain siellä, missä ei ole vesijohtovettä.

Haluatko myös suihkuttaa sadevedellä?

Sadeveden käyttöideoita Sadeveden talteenottojärjestelmä

Kerää sadevesi ja käytä sitä kotitaloudessa

Käytä sadevettä Sadevesi kerää ideoita

Sadevettä voidaan siksi käyttää monin tavoin. Mutta tavoitteen saavuttamiseksi tarvitset luotettavan Sadeveden talteenottojärjestelmä. Investointi tällaiseen järjestelmään voi kuitenkin luoda huomattavaa lisäarvoa kotitaloudelle ja maksaa itsensä takaisin useita kertoja ajan myötä. Ajattele mahdollisuutta kerätä sadevettä ja käyttää sitä käytännössä kotitalouksessasi. Se on hyödyllistä eikä vain hyväksi kotitalouksillesi, vaan myös koko planeetallemme.

Erityiset sadeveden keräysjärjestelmät auttavat sinua keräämään sadeveden ja käyttämään sitä tehokkaasti

Sadevesi käyttää sadeveden talteenottojärjestelmää maan alla

Samoin on luonnollinen kastelujärjestelmä

Sadevesi käyttää sadeveden talteenottojärjestelmää