Turvaohjeet rullaoville: valosuoja ja kosketusnauha

Tekninen seurantajärjestö (TÜV) toimittaa asianmukaiset turvalaitteet, joita sovelletaan kaupallisiin porttijärjestelmiin ja portteihin, joita voidaan käyttää ilman porttia (esim. Radio -ohjauksella) ja jotka sijaitsevat julkisilla alueilla. Jos oman autotallin turvallisuus on sinulle erityisen tärkeää, sinun on ryhdyttävä tiettyihin turvatoimenpiteisiin. Jos sinulla on rullaovi ja etenkin jos kotitaloudessa on lapsia tai pieniä eläimiä, on ryhdyttävä asianmukaisiin varotoimiin mahdollisten loukkaantumisten välttämiseksi. Parhaat turvalaitteet rullaoville ovat kevyet esteet ja liuskat.

Kuinka valosuoja toimii?

Niin sanottu yksisuuntainen valosulku koostuu lähettimestä ja vastaanottimesta. Valonlähde lähettää infrapunavalonsäteen, joka kulkee vain yhteen suuntaan ja jonka sensori ottaa vastaan. Heti kun este keskeyttää valonsäteen, automaattinen autotallin oven liike pysähtyy ja peruutetaan. Tällä tavalla tämä järjestelmä tunnistaa liikkuvat kohteet joutumatta kosketuksiin niiden kanssa. Tämä ei ainoastaan ​​suojaa pieniä lapsia tai eläimiä autotallin oven alueella onnettomuuksilta. Valosähköiset esteet suojaavat myös ajoneuvoja vaurioilta. Kokoonpanon osalta valosuojat soveltuvat sekä ulko- että sisäasennukseen. Lähetin ja vastaanotin on kytketty ohjaimeen kaapelilla. Ne on puhdistettava kuivapesussa vähintään 3 kuukauden välein.

valosähköinen lelu

Kuinka kosketuspalkki toimii?

Rullaovissa käytetään turvakoskettimia, jotka suojaavat ihmisiä ja esineitä loukkuun jäämiseltä. Ne toimivat sulkureunan turvalaitteena puristus- ja leikkauskohdissa. Kosketinliuska asennetaan lisävarusteena. Se tunnistaa rullaovien alueen esteet ja pysäyttää ja kääntää oven liikkeen, kun se kohtaa esteen siirtämällä kosketuksen ohjausyksikköön. Rolladenplanetissa on saatavana joko langallinen tai langaton turvakosketin.

valokennon kosketusliuskan ikkuna

On huomattava, että valosuoja ei reagoi kaikkiin esteisiin. Esimerkki tästä voi olla tikkaat, jotka sijaitsevat autotallin aukon alueella eivätkä keskeytä valonsädettä. Tässä tapauksessa tikkaita ei tunnisteta ja ne voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Kosketinliuska vaatii suoran kosketuksen esteen kanssa, jotta järjestelmä toimisi. Voi tapahtua, että pieni lapsi tai eläin juoksee autotalliin huomaamatta ja lukitaan sinne tietämättämme. Jos turvallisuus on sinulle erittäin tärkeää, on suositeltavaa, että sinulla on molemmat suojatoimet käytössä. Voit ostaa valosuojuksen Rolladenplanetista hintaan 69 €. Kosketinnauhat alkavat 109 eurosta, vaikka valonsuojat, joissa on liuskat, ovat saatavana myös sarjana. Kaikki turvalaitteet ovat meidän rullaava portti Konfiguraattori käytettävissä.

kaukosäätimen valokennotallin turvatoimet

valokennomekanismi autotallin vieritysportit

rulla autotallin oven valokenno