3 måneder gammel baby – vægt, babypleje, udvikling og milepæle

At tage sig af en nyfødt er ret udfordrende. De har brug for særlig opmærksomhed døgnet rundt. Da det er den sarte alder og baby er i en fase med at udvikle sine evner, kræver man specialiseret viden om flere spørgsmål. Lad os i dag diskutere pasning af en 3 måneder gammel baby. Hvis du er nybagt mor, er det naturligt at have flere tvivl og antagelser om, hvordan du bedst plejer din baby. Men bekymre dig ikke! Vi hjælper dig med, hvordan du bedst plejer en tre måneder gammel baby ved at give dig et glimt af mad og ernæring, profil, babyudvikling, sundhedsmæssige bekymringer og mere.

3 måneder gammel babypleje Fea

3 måneder gammel babyvægt og -vækst:

Dette er den fase, hvor du kan være vidne til en sund vægt og højdeforøgelse af din baby i tredje måned. Hvis du undrer dig over, om din baby er fyldig eller tynd, er det tid til ikke at bekymre dig og måle babyens vækst gennem udseende. Læger beregner på babyvækst gennem vægt og hovedomkreds. Normalt kan babyens vækst tilføje op til 6 ounces om ugen i gennemsnit i denne periode. Det betyder, at det måske er 4 ounces for få og også 7 ounces for andre. Man behøver ikke bekymre sig, medmindre der sker en unormal vækst.

3 måneders babyudvikling og milepæle:

Lad os nu se den betydelige kropsudvikling og milepæle for et spædbarn på 3 måneder. Man kan stemme overens med disse foranstaltninger og fortælle, om din baby er på det rigtige udviklingsstadium eller ej!

Søvn:

Der er muligvis ikke tilfældet, at din 3 måneder gamle lykkeligt sover ofte. Der er chancer for, at du måske også vil bemærke, at han eller hun har brudt lur. Men husk, hvis der er en god lur på 6 timer i træk en gang om dagen også, er din baby rask. Dette skyldes, at babyens nervesystem udvikler sig, og barnets mave kan begynde at rumme mere mælk end før. Når disse ændringer begynder at finde sted, hviler barnet på at have en god nats søvn på 6-7 timer.

Bevægelser:

Nu kan du se dit baby-hævende hoved og bryst, når han eller hun ligger på maven. Barnet kan let åbne og lukke hænder, bringe hænder til mund og kan tage fat i legetøjet. Benene kan strækkes let og komfortabelt ud, og man kan mærke sparkene, når man ligger enten på maven eller ryggen. I nogle tilfælde kan du endda være vidne til, at baby ruller efter 3 måneder!

Vision og tale:

Ved du, at babyen nu kan følge og forstå objekter i bevægelse? Ja! Han eller hun kan begynde at genkende velkendte genstande langsomt, og endda mennesker! Du kan forstå dette, når barnet smiler af lyden af ​​en kendt stemme eller et ansigt. Ydermere kan man også se 3 måneders baby babbling og reagere på tonerne ved at dreje hovedet i den retning, hvorfra lyde kommer.

Følelsesmæssige milepæle:

Tillykke! Udover den fysiske udvikling af en 3 måneder gammel baby, begynder din baby nu at reagere og udvikle et socialt smil langsomt. Han eller hun begynder at nyde andre mennesker og elsker at lege. Du kan endda observere en efterligning af ansigtsudtryk.

I betragtning af disse milepæle og børns udvikling efter 3 måneder skal have, skal du sørge for, at du også har et ur på dem. Du skal gå til børnelægen hvis,

 1. Baby reagerer ikke på høje lyde.
 2. Bringer ikke genstande eller legetøj tæt på munden.
 3. Kan ikke bevæge øjnene i alle retninger.
 4. Forstår ikke bevægelige objekter inden udgangen af ​​3-4 måneder.
 5. Reager ikke på lyden af ​​en kendt stemme og et smil.
 6. Indeholder ikke genstande og legetøj.

Aktiviteter og tidsplan for 3 måneders barn:

Nu er det tidspunkt, hvor dit spædbarn begynder at lege. Barnet kan genkende, gribe og lege med legetøj og genstande rundt omkring. Her er nogle mulige aktiviteter og tidsplaner for den bedste pleje af babyen.

Aktiviteter:

Husk, at alle farverige og flotte lyse genstande omkring dig kan bringes til munden af ​​din baby. Så pas på og hold altid øje med spædbarnet. Da han eller hun begynder at spille, kan du give en bold, rulle den rundt foran ham, så han kan koordinere sine hånd- og øjenbevægelser langsomt i denne fase.

Her er nogle spændende 3 måneder gamle babyaktiviteter, man kan følge! Tal regelmæssigt med den tre måneder gamle. Brug enkle ord og fortæl dem, hvad du laver. Dette hjælper med at forbedre stemme og kommunikationsevner. Syng for dem, og kom med udtryk. Babyerne i denne fase elsker også spejle. Placer et sikkert spejl på en rimelig afstand, og lad din baby have det sjovt. Han vil helt sikkert underholde sig selv med det mest underholdende syn at se sit ansigt!

Tidsplan:

Vær ikke for streng! Man kan ikke have et minut for minut eller timeplan. De strenge skemaer kan være for meget og kan blive stressende. Så langsomt indbringe et program og få barnet til at vænne sig til det gradvist. Der er flere mulige ting at gøre med en 3 måneder gammel baby. Hvis han f.eks. Fodrer hyppigere end normalt, gradvist, bør du forlænge måltidsintervallerne ved at distrahere ham med legetøj eller farverige genstande.

Gå desuden en tur om aftenen eller morgenen på samme tid hver dag. Dette kan hjælpe med at fastlægge en tidsplan for begivenheder.

Sundhedsproblemer hos spædbarn på 3 måneder:

Spædbarnet skal holdes under regelmæssig vagt og pleje i denne fase. De almindelige sundhedsproblemer for spædbørn omfatter generelt opkastning og fordøjelsesbesvær, hoste, overdreven gråd, feber, søvnighed og åndedrætsbesvær. Selvom disse er blandt almindelige kendte bekymringer, skal du ikke springe over at tage barnet til lægen. I betragtning af at det er et spædbarn og nyfødt, der er i udviklingsstadiet, bør enhver lille til væsentlig ændring eller sundhedsmæssige bekymringer straks meddeles en læge.

Sikkerhed:

Vend aldrig hovedet på, hvad dit barn laver. Nu hvor din baby kan begynde at tage fat i genstande og bringe dem til munden, skal du altid sørge for, at den ikke synker eller kvæler dem. Sørg for ikke at lade barnet være i fred.

Mad og ernæring på 3 måneder gammel:

Når barnet kun er 3 måneder gammelt, er amning eller beslægtet formel den eneste kilde til ernæring og fødeindtagelse. Men da din baby vil begynde at vokse og udvikle sig, kan du bemærke, at fodringen og indtagelsen af ​​mad gradvist vil stige. De kan begynde at have mere mælk, efterhånden som appetitten forbedres. Husk, at når babyer begynder at blive ældre, kan det være nødvendigt at fodre seks til otte gange om dagen.

Hvis du fodrer formel, som er svær at fordøje end modermælk. Der kan være en mere forlænget strækningsperiode mellem fodringerne i dette tilfælde. 5 til 6 ounces ved hver fodring er en standardmængde af babyfoder i tilfælde af formel.

Her er et par flere ting, man skal huske på under mad og spise rutine for en 3 måneder gammel baby.

 • Burp din baby regelmæssigt.
 • Undgå overfodring. Indfør om nødvendigt flere intervaller.
 • Vent ikke med at fodre, indtil din baby er meget sulten.

Babypleje:

At tage sig af et spædbarn er ikke mindre udfordrende. Man bør være i stand til at forstå adfærden og holde regelmæssigt vagt på de 3 måneder. Han begynder at lære nye ting, bemærker lyse genstande og genkender kendte ansigter og stemmer. Din baby vil begynde at vise lykke gennem følelser. Korrekt pleje af en baby er påkrævet på dette stadium, da han endnu ikke er i stand til at forstå omverdenen fuldstændigt.

Berolig din baby om tilstedeværelsen regelmæssigt. Vær behagelig og interaktiv. Sørg for, at barnet føler et godt og sikkert bånd mellem jer to. Giv et behageligt varmt vandbad og sørg for at alle håndklæder og klude vaskes med desinfektionsmidler. Alle babyens omgivelser og miljøer skal være rene og ryddelige. Skift ble efter hvert par timer, og fortsæt med at kontrollere dem. Hvis du bemærker en situation, der ikke er sund, skal du kontakte din læge for at få råd.

Tips og tjekliste:

Her er et par andre forslag og råd fra eksperter til den bedste pleje af dit spædbarn,

 1. Sørg for altid at holde dine omgivelser pæne og ryddige.
 2. Da baby kan tage ethvert objekt og legetøj til munden, skal du altid sørge for, at der ikke er skarpe genstande omkring barnet.
 3. Giv massage lejlighedsvis. Dette hjælper med at opbygge et godt bånd mellem baby og dig.
 4. Foder ikke barnet med andet end modermælk eller formel.
 5. Få regelmæssig kontrol hos din læge. Notér alle vacciner og kontroller med jævne mellemrum.

Ting at købe til 3 måneder gammel baby:

Selvom din tre måneder gamle ikke har brug for streng indkøb, er der nogle tips, der kan hjælpe dig med, hvad du kan få brug for til dit spædbarn..

 • Sutteflaske, hvis han ikke har mælk fra brystet.
 • Sterilisator, til flasker og sutter.
 • Pusletaske.
 • Desinfektionsmiddel til rengøring af håndklæder og klude.
 • Sovepose, for at hjælpe med god søvn og reducere kvælning.
 • Sygeplejerskebetræk og taske.
 • Baby tænder i 3 måneder.
 • Udendørs tæppe.

At tage sig af en 3 måneder gammel baby er en ganske opgave, og disse tips og omfattende guide til at give den bedste pleje til dit spædbarn kan hjælpe dig med alt det nødvendige. Fortæl os dine tanker og del dine oplevelser med os! Vi elsker at høre fra dig!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan 3 måneder gammel baby rejse med fly?

Svar: Der er ingen standardregler eller forskrifter for nyfødte og spædbørn, der rejser med fly. Du kan altid tage med dit barn på 3 måneder med fly og prøve at få dem til at sove under flyvningen for at reducere generne.

Q2. Hvor meget skal en 3 måneder gammel baby sove?

Svar: Typisk kan en 3 måneder gammel sove omkring 14-15 timer om dagen. Dette inkluderer sunde til små lur og nattesøvn. Det er først efter 4-5 måneder, at babyer udvikler regelmæssige søvnmønstre.

3. Kan et barn på 3 måneder spise fast mad?

Svar: Det tilrådes, at et spædbarn på 3 måneder ikke indtager mad, undtagen amning og formel. Man skal veje i 4-6 måneder for ethvert fast fødeindtag i tilfælde af babyer.