4 måneder gammel baby: pleje, udvikling og milepæle

Du har en baby på 4 måneder. Vi er helt sikre på, at du er overvældet i det tempo, din baby vokser! Du beundrer hans eller hendes personlighed og undrer dig samtidig over, hvordan du bedst kan sørge for barnet. Hvorfor bekymre os, når vi er der?!

Omsorg for baby i 4 måneder er måske ikke særlig let, som det kan se ud, du skal vide, hvad der kan holde din baby sund, glad og hvordan man gør det rigtige forældreskab. Det er en ganske vanskelig opgave, og man skal notere flere ting som højde og vægt, sundhed og bekymringer, lægeres besøg, fodring og sikkerhed. Her giver vi dig en alt i én guide til, hvordan du bedst passer på dit spædbarn!

4 måneder gammel baby

4. måned baby vægt og længde:

4 måneder, og du vil bemærke, hvordan din baby effektivt har fordoblet fødselsvægten. Normalt opnår barnet omkring 1 til 1¼ pund vægt (hvilket er omkring 560 gram) og cirka 0,8 tommer (ca. 2 cm). Lad din læge konstant registrere din babys vægt under sine besøg. Hovedstørrelse er afgørende, og dette er en indikator for din babys helbred. Enten for lang eller for tynd, og du bør få det tjekket af din læge for sikkerhed. Selvom det første år i sig selv er en tid for hurtig vækst, vil du ikke tage risici.

4 måneders babyudvikling og milepæle:

Forundret over den måde, dit spædbarn vokser på? Her er nogle generelle milepæle og udviklingsmæssige ændringer, man kan mærke hos en fire måneder gammel baby.

1. Krop og bevægelse:

At udvikle er bare det ord, du kan bruge til at beskrive din lille lige nu. Der er mere at se frem til på alle områder for ham. Du kan holde nakken på linje og sikre, at det er let for hovedet og rygsøjlen at vokse den rigtige vej. Start dem ikke med at sidde på ryggen allerede, da det ikke er det rigtige tidspunkt endnu, og de stadig er for unge. For at sikre støtten, når du putter dem, vedligeholdes det, da dit barns hoved er i en større betydning lige nu, og det vil være svært at holde det godt justeret i mere end et par minutter.

2. Rulning:

Spædbarn om 4 måneder er normalt, når din baby begynder at rulle. Normalt er dette fra bagsiden mod fremadgående retning i de første par uger, at dette sker, og derefter begynder han at rulle tilbage den anden vej. Floortime for ham er afgørende, så sørg for at gulvet ikke har skarpe hjørner og har et tæppe hele tiden. Prøv at være i nærheden og ikke bare at registrere hans første øjeblikke, men for at sikre, at han ikke rammer et hjørne af væggen.

3. Socialt og følelsesmæssigt:

Din baby genkender og smiler nu til mennesker. Han smiler og svarer på andres smil. Han kan også elske at lege allerede og er ret aktiv med sit legetøj. Man kan endda mærke spændingen i babyens ansigt, når han ser en, han kan lide, komme mod ham.

4. Sprog:

Nå, nu kan du observere din baby pludre. Han lytter til lyde og stemmer i nærheden og reagerer ved at pludre. Du kan tydeligt nu forstå, om han er glad eller ked af det.

5. Bevægelser:

Du vil blive chokeret over at se, at din baby på 4 måneder nu vil begynde at række efter legetøj. Selvom dette er en betydelig udvikling, kan han bruge en hånd til at få fat i legetøj og følge dem med øjne. Han begynder at se andre møde omhyggeligt og reagerer på velkendte følelser. Han kan også bringe hænder til mund i nogle tilfælde. Få babyer kan endda rulle fra mave til ryg bare på fire måneder!

I betragtning af disse skal du skynde dig til din læge, hvis din baby ikke gør det,

 • Hold øje med tingene omkring ham.
 • Smil ikke til mennesker og kendte ansigter i hjemmet.
 • Lav ikke lyde.
 • Kan ikke rulle øjnene rundt.
 • Medbring ikke legetøj og genstande til munden.

Fire måneder gammel babymad og kost:

4. måned Bady Main

Amning bør ikke være en vanskelig proces, som den var før. Din baby har nu mestret kunsten at suge mælken eller formlen efter behov, og han har endelig lært, hvad der skal gøres, når han ser mad. Du behøver ikke at holde ham sulten og eksperimentere med hans madvaner, hvis du opdager vanskelighederne tidligere.

Du kan nu introducere godt moset fast mad og kontrollere, om han har problemer med fordøjelsen, og om der er risiko for allergi over for bestemte fødevarer og forsyninger. Det er vigtigt at kontrollere, om barnet er klar til at få disse fødevarer, ved hjælp af et par tegn. Hvis din baby åbner munden for at smage måltider eller kan sidde oprejst på en høj stol, kan du prøve at fodre mosede fødevarer som sød kartoffel, avocado og bananer. Dette er en almindelig årsag til fodring af mad til baby i 4 måneder i Indien og kan tjekkes igen med en læge for personlig mening.

4. måneders babysundhedsproblemer og sikkerhed:

Babyer er tilbøjelige til flere sygdomme og sikkerhedsspørgsmål. Det er vigtigt at notere et par advarsler. Selvom sygdom som feber, bevægelser og kulde er ret hyppig hos 4 måneder gamle, er det nødvendigt ikke at negligere nogen af ​​dem og konsultere læger hver gang. Hvis de skyldes bakterier eller vira, kan lægen foreslå øjeblikkelig medicin for at slippe af med det samme. Yderligere skal de nødvendige immuniseringer også noteres fra din læge.

Sikkerhedsforanstaltninger bør tages under håndteringen af ​​den fire måneder lange baby, f.eks. Ikke at holde skarpe genstande omkring babyen, bruge ubrydeligt legetøj, ikke holde balloner i nærheden af ​​babyen. Og ikke at forlade barnet på et højere sted, og ikke lægge barnet i en rollator endnu.

Fire måneders aktiviteter og tidsplan:

1. Sove:

Nu er det, når søvnmønsteret til din baby falder på plads. Han vil have længere søvn om natten og korte dagslur. En ti timers nattesøvn og fem timers søvn (i split og huller) er standard. Det virker måske ikke som en god idé at holde din baby oppe hele dagen, forudsat at han får en bedre søvn om natten, da han vil være træt. Det er en helt forkert idé og slet ikke sand. Dette skyldes, at dagssøvnen påvirker, hvordan en 4 måneder gammel baby sover om natten. Undgå at vugge dem i søvn eller endda fodre, mens de forsøger at sove, da dette giver dem den forkerte idé, og de kan senere have svært ved at falde i søvn.

2. Legetøj og leg:

Når vi taler om legetøj, kan du endelig introducere ham for ubrydeligt legetøj, men gør det godt rent, da det meste sikkert kommer til at ende i hans mund. Prøv ikke at give ham for små dele. Undgå skarpt legetøj og balloner.

3. Fodring:

I henhold til maddiagrammet kan du amme 4 måneder baby indtil hans indhold hver fjerde time. Hvis du giver fast moset mad, må du ikke give mere end 2 ounces og tre gange om dagen, kun hvis barnet er klar.

4. Tidsplan:

Det meste af tiden kan tidsplanen på fire måneder se sådan ud. Mens han sover ikke mere end fem timer om dagen, i huller, kan du finde mest tid til at fodre og lege. Han bør være aktiv i løbet af dagen, når han ikke sover og bavle rundt ofte med kendte mennesker.

4 måneders babypleje:

De fælles punkter, der ofte rådes af læger og sygeplejersker vedrørende pasning af børn efter fire måneder, er som følger,

 • De fleste sundhedscentre anbefaler at holde dit barn væk fra enhver digital skærm indtil toårsalderen. Men umuligt som det er, så prøv at undgå programmer, der involverer vold, da det kan påvirke dit barn den forkerte vej.
 • Der er meget hjerneudvikling involveret i en alder af fire, så hold afstand til bouncers og brug af de velkendte perambulatorer, da disse forhindrer væksten i dit barn ved at bremse det.
 • Lad aldrig din baby blive udsat for dårlige solstråler. Lad ham blive indendørs i højsolen.
 • Dæk din baby godt til under koldere tider og vintre.
 • Morgensolstråler anbefales dog, øv dig på at tage ham til den milde morgensol.
 • Pas på insekter og insektbid omkring babyen. Undgå dem, og hold omgivelserne altid rene.

Yderligere tips:

Her er nogle flere yderligere forslag til bemærkelsesværdige ting at gøre med en 4 måneder gammel baby,

 1. Få altid en regelmæssig kontrol hos din læge. Giv immunisering og vacciner til tiden.
 2. Bliv ikke ved med at ændre barnets børnelæge, da sundhedsprofilen kun kan kendes af en familielæge.
 3. Sørg for, at der ikke er små eller skarpe genstande omkring ham, da babyen nu vil holde genstandene for munden.
 4. Brug tid sammen med barnet til at tale og fortælle historier. Du kan begynde ham reagere og reagere på din stemme.
 5. Børnesikret områderne nu, og sørg for, at miljøet er børnesikkert. Sæt låse på skabe, luk tavlen langsomt, før barnet begynder at nå dem i de kommende måneder.

Understøtter babyens udvikling:

Det er altid vigtigt at bruge tid sammen med dit spædbarn. Din baby vil begynde at reagere på kendte ansigter, plejere og bavle rundt. Han vil lave lyde og lide folk, der taler eller leger med ham. Samarbejde og tid med ham vil hjælpe med den overordnede aktivitet og fysiske såvel som sociale udvikling af barnet.

At tage sig af en 4 måneder gammel baby er en udfordrende opgave, og man kræver at give barnet fuldstændig fokus og opmærksomhed. Der skal udvises omhu 24*7 og sørge for, at barnet modtager al nødvendig fysisk og social støtte. Del dine tanker med os. Hvis du har et spædbarn, hører vi også gerne dine oplevelser.

Denne vejledning om udvikling og milepæle for fire måneders baby er vejledende. Kontakt altid din læge for personlige udtalelser og kontrol. Undlad aldrig at tage barnet til en regelmæssig kontrol og diskutere problemerne med en certificeret læge for den bedste pleje.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvor meget søvn har en 4 måneder gammel baby brug for?

Svar: En baby på fire måneder sover generelt godt om natten i mindst ti timer. På dagen kan han eller hun have sovet med gode huller. I gennemsnit 5 til 6 timer med huller er et almindeligt scenario.

Q2. Er det ok at rejse med fire måneder gammel?

Svar: Generelt er det i orden at rejse med en 4 måneder gammel pige og dreng. Det bør ikke være et problem, medmindre der er sundhedskomplikationer eller lægers benægtelse.

Q3. Hvordan ved jeg, hvornår min 4 måneder gamle baby begynder at tænde?

Svar: Du kan vide, at din baby er ved at tænde med nogle symptomer som for meget bid, mere savlen, irritation, udslæt omkring munden og mere af at sutte. Du kan konsultere en læge for personlige meninger.