4 hetes terhes görcsök – okok és kezelések

A terhesség negyedik hete a terhesség legjelentősebb időszaka, mivel ez az az időszak, amikor a szervezetben rengeteg változás történik. A tested egy helyett kettő életrendszerét kezdi támogatni; hatalmas emelkedése és csökkenése van a szervezet hormonális szintjének. Ez kritikus időszak, mert az embrió végül fejlődik, a baba szíve, agya és gerincoszlopa ebben az időszakban. A terhesség negyedik hetére már kimaradt volna a menstruációja, mivel majdnem egy hónapja van a terhesség óta.

A terhes nőknek megfelelő táplálkozásra van szükségük ahhoz, hogy egészségesek maradjanak, és távol tartsák gyermekeiket a születési rendellenességektől. Egy csomó 4 hetes terhességi tünet görcsöl, amelyek gyakoriak a terhességi időszakban. A 4 hetes görcsök azt jelzik, hogy felkészültek a terhességre, és alkalmazkodni kell a szervezetben bekövetkező változásokhoz. Íme a lehetséges okok és tippek a 4 hetes terhes görcsök természetes leküzdésére.

4 hetes terhes görcsök

Okoz:

A görcsök gyakori probléma a terhesség alatt, és ezért nagyon tisztában kell lenniük annak okaival, hogy megtalálják a megoldást a probléma megoldására, és elkerüljék a terhesség alatt fellépő kellemetlenségeket. Az alábbiakban bemutatjuk a 4 hetes terhes görcsök okait, amelyek segítenek megtalálni a megfelelő gyógymódokat-

1. 4 hetes hasi terhes görcsöket okoz, mert a méh megfeszül, hogy befogadja a magzatot, és az izmok tágulása és összehúzódása biztosan görcsöket okoz. Enyhe fájdalmat tapasztalhat, amikor köhög vagy tüsszent a hasi régióban. Ha elviselhetetlen fájdalom van, vagy túl hosszú ideig fennáll, akkor azonnal orvoshoz kell fordulnia.

2. A görcsökkel együtt más tünetek is kíséri, mint például hányinger, szédülés, székrekedés, fájdalmak stb., Amelyek szintén kellemetlenséget okoznak a terhesség alatt.

3. Ahogy a méh kiszélesedik, hogy helyet adjon a magzatnak, a szalagok puhábbá válnak és húzódnak, hogy húzódjanak, ami ismét görcsöket okozhat a terhesség alatt.

4. A terhesség alatt az emésztőrendszernél a szokásosnál valamivel több időre van szükség ahhoz, hogy megemészthesse az ételt, mivel megpróbálja a baba igényeinek megfelelően kivonni az ételben elérhető összes lehetséges tápanyagot. Ez a hasi gáz problémájához vezethet, ami bosszantja a gyomrot, és bizonyos esetekben görcsöket is okozhat.

5. A hasüreg fokozatosan csökken, ahogy a magzat növekszik, mivel több helyre van szüksége a növekedéséhez és fejlődéséhez, és emiatt a gyomra kissé felfelé tolódik, mivel a méh helyzete a méretével együtt változik. Ez helyet foglal amelyre görcsök zavarhatnak étkezés után, mert az emésztési folyamat lassabbá válik.

6. Biztosan görcsölni fog, ha nem követi a tápláló és egészséges étrendet. A szervezetben tárolt összes tápanyag és vitamin megszokja a magzat táplálását, ezért tartsa magát egymásra, hogy elkerülje a tápanyaghiányos problémákat, mivel ez hiánybetegségeket okozhat a babájában.

Kezelések:-

Ha ismeri a terhesség alatt fellépő görcsök okait, akkor hatékony megoldásokat találhat a problémájára, vagy itt talál néhány jogorvoslatot, amelyeket követhet a rutinjában, hogy megfékezze a görcsök problémáját-

1. A terhesség alatti gyakorlatok mindig egészségesnek bizonyultak az anya és a baba számára is, és segít csökkenteni a terhesség különböző problémáit, amelyek kellemetlenséget okoznak. Tehát a jó gyakorlatok az orvos tanácsával segíthetnek csökkenteni a 4 hetes terhességi görcsöket.

2. Bármely randomizált kontroll kezelés (RCT) vagy ezek kombinációja segíthet csökkenteni vagy akár megszüntetni a 4 hetes terhességi görcsöket.

3. A gyengéd gyakorlatok és a jóga, amelyek nem okoznak sok stresszt a szervezetednek, segíthetnek csökkenteni az ereid és az izmok stresszét, és megszüntetni a görcsöket.

4. A gyaloglás és a lépcsők használata, amikor csak lehetséges, szintén jelentősen csökkenti a 4 hetes terhes görcsöket, mivel ezek hatékony alternatívái lehetnek a többi fizikai gyakorlatnak, amelyeket egészségének megőrzése érdekében végez..

5. A bőséges gyümölcsökkel és zöldségekkel töltött, tápláló étrend határozottan csökkenti a görcsök gyakoriságát, mivel ezek jó mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, és ami a legfontosabb, olyan élelmi rostokat is tartalmaznak, amelyek segítenek az izmok ellazításában és a görcsök csökkentésében. Kövesse tehát a megfelelő étrendet, hogy ne legyen hiánya a szükséges tápanyagoknak és egészséges legyen.

6. A terhességi multivitaminok vagy kiegészítők segíthetnek az alapvető tápanyagok megszerzésében. A terhesség egy nagyon érzékeny szakasz egy nő számára, mindig biztonságos, hogy útmutatást kérjen orvosától, mielőtt terhesség alatti kiegészítőket szedne. De ezt csak akkor kell megtenni, ha a tápanyagokra rendkívül szükség van, amikor nem tud elegendő tápanyagot bevinni a szervezet igényeinek kielégítésére.

7. Maradjon aktív. Ne álljon túl sokáig mozdulatlanul. Ha elegendő folyadék és víz fogyasztásával folyamatosan hidratálja a testét, enyhíti a görcsöket.

8. Lefekvés előtti meleg vízben való fürdés fellazítja a stresszes izmokat és megszabadul a görcsöktől. De győződjön meg arról, hogy a víz nem túl forró, mert a terhesség alatt a szervezet már sok hőt termel, és így a forró víz nagy részében történő fürdés problémákat okozhat Önnek és a babának is, mivel a túlzott hő mindig káros.

9. Az aromaterápiás olajos masszázs segít ellazítani az izmokat, és ezáltal csökkenti a görcsöket, amelyek hosszú ideig problémát okoztak a terhesség alatt.

10. Ha naponta többször megfeszíti a vádli izmait, javul a vérkeringés, biztosítva a vér hatékony áramlását a test minden egyes részére, és ez csökkenti a terhesség alatt fellépő görcsök ismétlődő epizódjait.

Biztos, hogy ezekkel a kis természetes gyógymódokkal fájdalommentes a terhesség. A sok fájdalom azonban komoly problémát jelenthet, ezért rendszeresen ellenőrizze orvosát a terhesség alatt. Ügyeljen arra, hogy ezek a 4 hetes terhes görcsök ne húzzanak le. Maradjon erős és gyakoroljon, valamint tegye meg a szükséges intézkedéseket, hogy megszabaduljon a terhességi görcsöktől. Kövesse ezeket, és egészséges és gondtalan terhességet kaphat, és a lehető legkevesebb problémával kell szembenéznie. Legyen tehát egészséges, és óvja gyermekét is.