5 hetes terhes görcsök – okok és kezelések

A terhesség ötödik hete a terhesség legfontosabb időszaka, mivel az embrionális időszak kezdetét jelzi, és számos változás kíséri, például hormonális és anyagcsere -változások. Ez egy döntő időszak, amikor az embrió fejlődni kezd; a baba szíve, agya és gerincje fejlődni kezd ebben az időszakban. A terhesség ötödik hetére már kimaradt a menstruációja, és a terhességi teszt pozitívnak tűnik.

A terhes nőknek általában sokat kell foglalkozniuk, és óriási odafigyelést igényelnek. Nagyon vigyázni kell a terhesség alatt, mert ez az az időszak, amikor a szervezetnek még egy életet kell támogatnia. Az 5 hetes terhes görcsök a test kifejezése, hogy felkészüljenek a változásokra. A görcsök normális jelenségek a terhesség alatt, de amikor kellemetlenséget okoznak Önnek, ideje megtalálni a görcsös probléma okait és orvoslását. Íme néhány tények és tippek, amelyek segítenek megérteni és átvészelni az 5 hetes terhes görcsöket.

5 hetes terhes görcsök

Különféle problémák merülnek fel a terhesség alatt. Jó ismeretekkel kell rendelkeznie a testéről és azokról a problémákról, amelyekkel a terhesség alatt szembesül, egészséges terhességgel kell rendelkeznie, és meg kell védenie a babát bármilyen hibától. Jó ismeretek a terhességgel kapcsolatos dolgokról, hogy kényelmes terhesség legyen, komplikációk nélkül. Íme az 5 hetes terhes görcsök okai, amelyekről jó ismeretekkel kell rendelkeznie

1. Az 5 hetes terhes görcsöket a méh vagy a beültetett tojás nyújtása okozza, mivel a testnek több helyre van szüksége a baba elhelyezéséhez. Köhögés és tüsszentés közben gyakran enyhe fájdalom tapasztalható, ami görcsöket okozhat. Ha elviselhetetlen fájdalmat tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz, és kérjen gyógyszert a további kellemetlenségek elkerülése érdekében.

2. A görcsök nem az egyetlen probléma, más terhességi tünetek és görcsök is társulnak hozzájuk, például hányinger, hátfájás, lábgörcsök, székrekedés, kiszáradás, szívégés és összehúzódások, amelyek kellemetlenséget okoznak a kismamának is.

3. Mivel a testednek most több helyre van szüksége a baba elhelyezéséhez, a méh tágulni kezd. Ezenkívül a kismedencei régió szalagjai lágyak és kitágulnak, hogy felkészítsék a testet a szülésre a medencei régió kiszélesítésével, ami görcsökhöz vezethet.

4. Mivel a méhben lévő helyet a baba foglalja el, és így az ételhez szükséges hely csökken a méh felemelkedésével, ami lassú emésztéshez és komplikációkhoz vezet az étel normális emésztésében, mint korábban, amikor nem volt terhes. Így a lassú emésztés gyakori a terhes nőknél a hormonális változások és egyéb tényezők miatt. A lassú emésztés hasi gázhoz vezet, ami szintén a terhesség alatti görcsök másik oka lehet.

5. Ha a hasüregben kevesebb hely van, ami annak köszönhető, hogy a magzat elfoglalja a helyet, az étkezés után is görcsöket okozhat, ez azonban általában a terhesség későbbi szakaszaiban fordul elő.

6. Mivel a teste olyan keményen dolgozik a növekvő magzat táplálásán, és támogatja két ember anyagcseréjét, a bevitt tápanyagok felét felhasználjuk a magzat növekedéséhez és fejlődéséhez, és így végül hiányoznak az alapvető tápanyagok és vitaminok, ha nem nem növeli a tápanyagfelvételt, ami ismét görcsöket okozhat.

Kezelés:

Tudjuk, hogy a görcsök gyakoriak a terhesség alatt a fent említett okok miatt, de néha kellemetlenek lehetnek, ha meghaladják a tűréshatár kapacitását. Így, hogy jól érezze magát a terhesség alatt, próbáljon ki néhány jogorvoslatot, amelyek bizonyos mértékig segíthetnek a probléma enyhítésében. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a jogorvoslati lehetőségeket, amelyek nem segítenek teljes mértékben megszabadulni, de bizonyos mértékig megszabadulhatnak a kellemetlenségektől.-

1. A testmozgás nagyszerű módja annak, hogy egészséges maradjon, és megvédje gyermekét a születési problémáktól. Egy friss tanulmány szerint az edzésprogramokról ismert, hogy csökkentették a görcsökre panaszkodó nők számát. Tehát a jó gyakorlatok beépítése a napi rutinba képzett fitnesz szakértőn keresztül segíthet csökkenteni vagy akár bizonyos mértékig megszabadulni az 5 hetes terhességi görcsöktől.

2. A randomizált kontroll kezelésekhez (RCT) vagy az RCT kezelések kombinációihoz kapcsolódó bármely kezelés segít csökkenteni vagy akár megszüntetni az 5 hetes terhességi görcsöket.

3. A gyengéd gyakorlatok és a jóga segíthet csökkenteni a vénák és izmok stresszét, és ezáltal csökkenteni a görcsöket, hogy megszabaduljon a kellemetlenségektől, amelyekkel szembesült.

4. A séta és a lépcsők használata, amikor csak lehetséges, szintén nagyszerű eszköz a test egészségének megőrzéséhez, és az egyik legjobb alternatíva a gyakorlatokhoz, és jó előnye, hogy jelentősen csökkenti az 5 hetes terhes görcsöket.

5. Egyél egészséges étrendet. A bőséges gyümölcsökből és zöldségekből álló étrend különféle tápanyagok gazdag forrását tartalmazza, például fehérjéket, szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, valamint rendkívül gazdag élelmi rostokban, amelyek egészségesek lesznek, és biztosan csökkentik a görcsök gyakoriságát. terhesség.

6. A terhességi multivitaminok vagy kiegészítők segíthetnek az alapvető tápanyagok megszerzésében. Ezek az alapvető tápanyagok kielégítik a szervezet igényeit, ezáltal csökkentik a görcsök gyakoriságát.

7. A terhesség egy nagyon érzékeny szakasz a nők számára, mindig biztonságos, hogy útmutatást kérjen orvosától, mielőtt terhesség alatti kiegészítőket szedne.

8. Próbáljon meg nem túl fáradt lenni. Maradj aktív. Ha elegendő mennyiségű vizet fogyaszt, mindig hidratálja a testét, enyhíti a görcsöket. Lazítsa el a testét is, amennyire csak lehetséges, hogy elkerülje a szükségtelen görcsöket.

9. A lefekvés előtti forró vizes fürdő ellazítja az izmokat, és enyhíti a görcsöket azáltal, hogy rögzíti a merev izmokat a hasban.

10. A görcsös területek aromaterápiás olajokkal történő masszírozása szintén csökkenti a görcsöket az 5. terhességi héten.

A nyújtás, különösen a vádli izmai gyakran javítják a vérkeringést és csökkentik a görcsöket.

Az olyan problémák, mint a görcsök, hányinger, szédülés stb., Nagyon gyakoriak a terhesség alatt, de ha ezek kellemetlenségeket okoznak, akkor mindig bízhat a gyógymódokban, hogy enyhüljön. És így biztos, hogy fájdalommentes terhessége lesz ezekkel a kis természetes gyógymódokkal. A sok fájdalom azonban komoly problémát jelezhet, ezért rendszeresen ellenőrizze orvosát a terhesség alatt.