Görcsök a terhesség alatt – okok, tünetek és kezelés

Görcs, bár nem tekinthető a korai terhesség tünetének. Ez a leggyakoribb tünet, amely a terhesség nagy részében jelentkezik. A terhesség alatt a test sok változáson megy keresztül, és különböző alkalmakkor nyújtózkodik, hogy helyet adjon a babának, ami görcsökhöz vezet. Bár a kisebb és alkalmi terhességi görcsök biztonságosan figyelmen kívül hagyhatók, bizonyos esetekben szükség lehet orvos beavatkozására. Ebben a cikkben elemeztük a görcsök különböző okait, tüneteit és kezelését a terhesség több trimeszterében.

Görcsök a terhesség alatt - okok, tünetek és kezelés

Azonban az első dolog, amit meg kell tennie, keressen magának egy jó nőgyógyászt, és konzultáljon velük. Ne köss kompromisszumokat a kényelem szintjén. Van vagy lehet orvosával, mivel nagyobb szüksége van rá, mint később tudja. Ilyen helyzetekben egy azonosított személy nagyszerű választás lenne. Ha mégis talál valakit, győződjön meg róla, hogy nyitott, szabad és átlátható. Elég a kérdéseidből, gondolataidból, pletykáidból és tévhitekből.

Normális -e a görcsök terhesség alatt??

Bár ijesztő lehet a görcsök a terhesség korai szakaszában, a terhesség alatti enyhe görcsök normálisak, és nem kell aggódni. Különböző okok okozhatnak görcsöket. Amikor a méh összehúzódik vagy kitágul olyan okok miatt, mint például a teljes hólyag, a testmozgás, az UTI, az orgazmus, a szalagok és az izmok, amelyek támogatják a méhet, megnyúlnak, és görcsöt lehet érezni a hasban. A terhesség alatti görcsök azonban teljesen más okból származnak. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző típusú görcsöket a terhesség különböző szakaszaiban.

Mi a görcsök terhesség alatt:

Aggódik a görcsök miatt? Nos, lehet, hogy nincs valós oka az aggodalomra. A terhesség alatti görcsök meglehetősen szokásosak lehetnek, és néha a test egyszerű mozgásai miatt. Ezek azonban néha súlyos problémát jelenthetnek. Mielőtt pánikba esne, érdemes végigmenni a táborok C.S.T -jén, azaz a terhesség alatti görcsök okai, tünetei, majd kezelése.

Ha éppen görcsöket tapasztalt, és pánikba esik emiatt, akkor lazítson, vegyen egy mély lélegzetet, és olvasson tovább, mielőtt bármilyen következtetésre jut. Továbbá, ha kíváncsi arra, hogy „A görcs a terhesség jele -e?”, Akkor igaza van. Az ismerős, mégis ijesztő görcsök a terhesség tünetei. De ne győződjön meg erről, és konzultáljon orvosával, hogy megerősítse az eredményeket. Mivel a méh bármely más izomnak tekinthető, és mivel képzettek arra, hogy csak egy szerződést tegyenek, ezek az összehúzódások görcsnek tűnhetnek.

A kemény edzés a méh görcséhez is vezethet. Most, hogy tudjuk, hogy egyszerű dolgok is görcsöket okozhatnak, elengedhetetlen megérteni, hogyan lehet megkülönböztetni őket. Nézzünk néhányat a terhesség alatti görcsökből.

A görcsök okai a terhesség alatt:

Görcsök a terhesség alatt

Görcsök a terhesség korai szakaszában (1. trimeszter):

A terhesség időszakát három szakaszra osztva trimeszternek nevezzük, és első trimeszternek, második trimeszternek és hasonlóan a harmadik trimeszternek nevezzük őket..

Egyesek számára a görcsök a terhesség jelei, amelyek akkor fordulnak elő, amikor egy tojást beültetnek a méh falába. Az implantációs görcsök, amelyek a tojás behelyezésének jelei is lehetnek, ezt tapasztalhatják az első trimeszterben. És mivel a beültetés megtörtént, a méh növekedési tényezője görcsökhöz is vezethet az első két trimeszterben.

A terhes nők többségében gyakori tévhit, hogy az első trimeszterben fellépő görcsök veszélyesek, mivel a vetélés jelei, de ez nem igaz. A világhírű orvosok közül sokan egyetértettek azzal, hogy a terhes nők jelentős része görcsöket tapasztal a terhesség első 15–16 hetében. A világ minden tájáról származó orvosok kizárták és tagadták, hogy a görcsök a vetélés jelei, és azt mondták, hogy ez sem ok a vetélésekre.

Tehát, ha azt a benyomást keltette a görcsökben, törölheti ezt a gondolatot a fejéből, mivel vetélések történnek, amikor a méhfalhoz rögzített tojás helytelen fejlődése történik, és a szervezet elutasítja a terhességet.

Görcsök a terhesség második trimeszterében:

A második trimeszter általában a legkényelmesebb, és a legkevésbé valószínű, hogy görcsöket tapasztal. Kivéve, ha többszörös terhes (több gyermeknél). Ha többszörösei nőnek a méhében, akkor a méh növekedési üteme növekszik, és már a harmadik trimeszterben eléri azt a szintet, amelyet el kellett érnie.

Azonban az ízületi szalagok fájdalma is kivétel, mivel az ínszalagok nyújtása ilyen fájdalmat okoz a méh növekedése miatt. Továbbá, ha korábban már tapasztalt méh miómát, akkor elengedhetetlen, hogy tudja, hogy a terhesség 15. és 18. hete között erős fájdalmat kell tapasztalnia..

Azok számára, akik nem ismerik ezt a kifejezést, a méh mióma ártalmatlan szövetek túlnövekedése. Ezek a túlnövő szövetek lebomlanak, ha nincs elegendő vérellátásuk a fenntartáshoz. Amikor ez megtörténik, súlyos fájdalmat tapasztalhat, és akár egy ideig kórházban is fel kell vennie, hogy megbirkózzon a felesleges és érdekes fájdalommal..

Görcsök a terhesség harmadik trimeszterében:

A harmadik trimeszteri görcsök trükkösek. Egy olyan fázisban, amikor szülésgörcsök vagy összehúzódások lépnek fel. Ezeket gyakran tapasztalhatja, és lehet, hogy még nem a munkagörcsök. Ha azonban ezeket a harmadik trimeszter második vagy kezdeti szakaszában tapasztalja, érdemes ellenőrizni, mivel ezek a koraszülés jelei lehetnek..

A görcsök tünetei a terhesség alatt:

Most van néhány olyan tünet, amelyre aggódnia kell. Vannak azonban olyanok, amelyek miatt nem kell aggódnia. Nézzük, mit hagyjunk figyelmen kívül és mit ne.

Görcsök a terhesség alatt 3

Itt van, amit figyelmen kívül hagyhat:

Ha a belek vagy a gáz felszabadulása megkönnyebbül, akkor nem kell aggódnia. Hagyja, hogy elmúljon, ha nem túl súlyos, mivel gyomorprobléma lehet. Ha azonban úgy tűnik, hogy súlyosbodik, forduljon orvoshoz. Míg a legtöbb ember görcsökkel kapcsolatos kérdésekkel telefonál, a tapasztalt orvosok közül sokan megkérdezik tőlük, hogy nemrégiben szexeltek -e.

A szexuális kapcsolat a terhesség alatti görcsök egyik leggyakoribb oka. Ha igen, akkor nincs miért aggódnia, és nyugodt lehet, amíg hidratált marad. A pozíció megváltoztatása javíthatja vagy rosszabbá teheti a görcsöket a terhesség alatt, mivel a méh megnyúlhat. Tehát nézd meg, hogy mi illik hozzád a legjobban, és tartsd magad hozzá.

Amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, és azonnal forduljon orvoshoz:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az eseteket, amikor a terhesség alatti görcsök miatt konzultálnia kell orvosával:

 • Ha egy órán belül csak hat vagy több görcse volt, ne hagyja figyelmen kívül, mert koraszülés lehet.
 • A szédülés és a vérzés görcsökkel jár, nem kell félvállról venni. A vetélés alapvető tüneteit képezve a vérzést nem kell természetesnek venni.
 • A koraszülés másik tünete rózsaszín váladék, amely akkor fordulhat elő, ha a méhnyak hosszát megváltoztatják.
 • Ha rövid méhnyakot diagnosztizáltak nálad, vagy koraszülött vajúdásod volt, a tartós görcsöket nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
 • Az intenzív hasi vagy hátfájdalmak, hányás, hányinger, láz mellett a vesekő vagy az epehólyag -betegség tünetei. Kérjük, mielőbb látogasson el a kórházba, ha ez a helyzet.
 • Ha a fájdalma nem javul a pozíciók időbeli változásával, ne hagyja figyelmen kívül. Azonnal forduljon orvosához.

Terhesség alatti görcsök kezelése:

Orvosa örülni fog, hogy újra láthatja, és biztosíthatja Önt, hogy jól van. Ahelyett, hogy túl későn hozna valamit a tudomására, ahol valamit közbeavatkozással meg lehetett volna tenni. Az Egyesült Államok neves orvosai közül kevesen ajánlják az alábbiakat a görcsök kezelésére terhesség alatt.

Pihenjen tovább & Pihenjen:

Először is ajánlott pihenni és pihenni, és sok folyadékot inni, és ha a fájdalom túl erős, akkor érdemes bevennie egy fájdalomcsillapító tablettát. Mielőtt azonban elkezdené szedni ezeket a tablettákat, kérdezze meg kezelőorvosát.

Nem ajánlott melegítőpárnát vagy hasonló fájdalomcsillapító cikkeket használni a hasán, mivel a terhesség alatt nagyon kockázatos lehet bármit kezelni, ami megemeli a belső hőmérsékletet, és ami a legfontosabb, hogy kerülje az első trimeszterben.

Meleg zuhany:

Erősen ajánlott meleg zuhanyozni, és a nap folyamán néhány szünetet tartani nyújtás és ülés közben, mivel a görcsök súlyosbodhatnak, ha hosszabb ideig egy helyzetben vannak..

Most, hogy tudja, mi a görcsösség, figyeljen a fent említettekre, és bölcsen válassza ki, mit hagyjon figyelmen kívül. Ha még mindig nincs bizalma az ügyben, ne vegye a kezébe. Orvosai örülnének, ha segíthetnének az aggodalmaiban, és rendezhetik azokat. Legjobban tisztázzák a pletykákat és tévhiteket.

Ne higgy annak, amit bárki, akit ismersz, elmondja neked, hacsak nem az orvosod. És a legjobb, ha ezek részleteit nem rejtik el és részletesen elmagyarázzák nekik, hogy pontosan tudják, mi történik. Tehát próbáljon a lehető legátláthatóbb lenni, még akkor is, ha ez a szexuális életét is magában foglalja. A terhesség alatti görcsök elég ijesztőek lehetnek.

Bár meglehetősen ésszerű, hogy ilyenek legyenek, érdemes a partnert is magával vinni, hogy segítsen, amikor szüksége van rá. Ne tarts el semmit a párodtól, mert ők lehetnek azok, akik cselekszenek és nyomon követik, mivel el kell felejtened, és figyelmen kívül hagyod, hogy ez természetes..

Alternatív módszerek a fájdalmas görcsök enyhítésére a terhesség alatt:

A következő alternatív módszerek a fájdalmas görcsök kezelésére a terhesség alatt:

 • Változtassa meg azt a helyzetet, amelyben ül, áll vagy fekszik.
 • Vegyünk egy meleg vízfürdőt.
 • Végezzen különböző relaxációs gyakorlatokat.
 • Helyezze a melegvizes zacskót törülközőbe csomagolva a fájdalomhoz, és hamarosan enyhülést érezhet.
 • Igyon sok folyadékot.

A gyermekvállalás a természet és az emberiség egyik legvarázslatosabb dolga, és ezt az időszakot a lehető legjobban kell ápolni. Ne hagyja, hogy bármi tönkretegye a terhességet. Ha van olyan apró dolog, mint a viszketés vágya, rendezze el. Nem akarja, hogy bármi is az Ön és a baba útjába álljon. És ami a terhesség alatti hasi görcsöket illeti, ne ijedjen meg és ne essen pánikba, amikor megvan. A legtöbb probléma, amellyel az életben szembesülünk, nem érdemes aggódni. Ezt szem előtt tartva néhányat sem szabad továbbadni.

Ezért legyünk okosak, türelmesek és magabiztosak, és vigyázzunk magunkra, ahogy még soha nem tettük, mert egy teljesen új személy fejlődik benned. Ne felejtsen el egészségesen táplálkozni, sok folyadékot inni és többet pihenni, mint dolgozni. Érdemes elkerülni azt is, hogy az utolsó trimeszterben dolgozzon, nehogy túlnyomást gyakoroljon mindezekre. Ápolja minden pillanatát és minden jót neked.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. A terhesség korai szakaszában normálisak -e a görcsök?

Válasz: A terhesség alatti enyhe gyomorgörcsök a legtöbb esetben a terhesség korai szakaszában szokásos tünetek. Ahogy a test készül a baba hordozására. A nők gyakran enyhe vérzést is kapnak görcsökkel, amikor az embrió beülteti magát a méh falára. Ezért nem lehet ok az aggodalomra enyhe görcsökkel, feltéve, hogy nem érzi a fent említett tünetek egyikét sem, ahol orvoshoz kell fordulnia.

2. A görcsök vetélést jelentenek -e?

Válasz: A legtöbb esetben a terhesség alatti könnyű görcsök normálisnak tekinthetők. Ez a fájdalom rövid életű, és akkor jelentkezik, amikor a test felkészült a baba hordozására. De a görcsök önmagukban nem jelentenek vetélést. Ha a terhesség alatti súlyos görcsöket erős hüvelyi vérzés kíséri, akkor ez a vetélés oka lehet. Ha a tojást nem megfelelően ültetik be, akkor a test ugyanezt eldobja, amit vetélésnek neveznek. A görcsök önmagukban nem jelentenek vetélést.

3. A terhességi görcsök menstruációs görcsnek érzik -e magukat?

Válasz: A terhesség korai szakaszában enyhe görcsöket tapasztalhat. Ezek a görcsök hasonlóak a korai terhesség alatti időszaki görcsökhöz, de a hát alsó részén vagy az alsó gyomorban vannak. Terhesség alatt ilyen görcsök hetekig vagy néhány hónapig jelentkezhetnek. Ennek oka az, hogy a test helyet foglal el a méhben, és felkészül a baba hordozására.