10 rigtige måder at behandle bunker (hæmorider) under graviditeten

Hvad er hæmorider?

Hæmorider er de hævede blodkar i det rektale område af din krop. Deres størrelse vil variere og kan være så lille som en ært til så stor som en drue. De vides at udvikle sig inde i endetarmen eller nogle gange endda stikke ud gennem anus. De er let ubehagelige og kan også være kløende. Nogle af dem er også meget smertefulde. De vides at forårsage rektal blødning, oftest set under din afføring. Lad os vide om bunker under graviditeten.

De rigtige måder at behandle bunker (hæmorider) under graviditeten

Hvad forårsager bunker under graviditeten?

Men du vil blive overrasket over at vide, at de faktisk er almindelige under din graviditet. Under graviditeten vokser din livmoder sammen med en stigning i progesteronhormonet, hvilket gør det mere muligt for dig at udvikle hæmorider. Når den voksende livmoder lægger pres på bækkenårerne og på inferior vena cava, som er en stor vene, der får blod fra underekstremiteterne, vil alt dette gøre at bremse blodets tilbagevenden fra den nederste halvdel af din krop. Dette lægger pres på venerne, der er placeret under livmoderen og dermed får dem til at hæve.

Tegn på bunker under graviditet:

Her er nogle tegn og symptomer, din krop sender ud, så du kan vide, om du har bunker eller ej.

 • Ømhed, smerter og kløe er almindelige omkring din anus. Du kan også føle en vis hævelse på din anus.
 • Du vil opleve smerter under din afføring og også slimudledning senere.
 • Du kan også have en tendens til at bløde efter at have passeret afføring, og dette blod er normalt lyse rødt.
 • Du vil også bemærke en klump, der hænger uden for anus, som du skal skubbe tilbage efter at have passeret afføring.

Disse tegn er noget at passe på for at analysere, hvad du muligvis skal gøre næste gang.

Sådan slipper du af med hæmorider (bunker) under graviditeten?

Graviditet i sig selv kan nogle gange være for skræmmende. Dertil kommer bekymringen for smertefulde hæmorider. Men for din gode nyhed er der nogle lette hjemmemediciner og medicinsk dokumenterede cremer til undsætning. Tag et kig herunder.

1. Broccoli:

Grøntsager som broccoli har en overflod af vitaminer og mineraler som C, jern, folsyre, calcium og beta-caroten. Det er også en rig kilde til fibre og antioxidanter. Spise broccoli betyder således at holde dit fordøjelsessystem på plads, og det eliminerer enhver mulighed for at udvikle bunker og hjælper også med at behandle dem.

Sådan bruges:

Brug broccoli i din daglige suppe, eller du kan også stege dem blandt de andre grøntsager til ethvert forbrug. Dampkogning er også en mulighed. Sørg for at inkludere dem i din graviditetskost.

2. Æbler:

den næste ting, du skal medtage i din kost, er æbler. De er rige fiberkilder, og de opløselige fibre, der er til stede i æblet, vil vise sig gavnlige ved regulering af kolesterol. Sørg for at tage dine æbler med skrællen til en stor fordel ved at hærde bunker. Skallen indeholder de uopløselige fibre og flavonoider, der kan kurere blødninger fra hæmorider.

Sådan bruges:

Lav en skål salat af alle dine yndlings- og anbefalede frugter. Inkluder et fuldt æble skåret i stykker i det. På denne måde får du fordelen af ​​alle frugterne og hjælper også med at hærde bunker.

3. Bananer:

At spise bananer regelmæssigt er en anden god måde at helbrede bunker på. Indersiden af ​​bananerne indeholder sukker, der vides at helbrede og lindre den hævede klump på anus. Dette sukker har også en antibiotisk egenskab, der kan helbrede det berørte område af bakterier. Bananer trækker vand ud af cellerne, og dette gør det muligt for denne at poppe den hævede masse indeni.

Sådan bruges:

Spis banan på tom mave hver dag. Hvis du har blødende hæmorider, kan du spise op til tre bananer om dagen.

4. Kokosolie:

kokosolie, vi ved, indeholder godheden af ​​antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber. Den stærke antiinflammatoriske egenskab, som den kommer fyldt med, helbreder hævelsen og giver dermed lindring. Denne fordelagtige egenskab af kokosolie er meget effektiv, når det kommer til behandling af bunker og tilbyder derfor en enorm beroligende effekt. Sådan behandles bunker under graviditeten.

Sådan bruges:

Dup en vis mængde kokosolie på en vatrondel og påfør generøst på det berørte område. Det er i bedste fald dog at bruge det, så snart din afføring bevæges.

5. Græskar:

Den næste medicin til hæmorider under graviditeten er at inkludere græskar i din kost. De indeholder betacaroten, magnesium, jern, folat og vitamin B36. Det betragtes også som en energibooster -grøntsag, der kan lindre stress. Selvom årsagen aldrig er klar, har undersøgelser vist, hvordan græskar effektivt kan behandle bunker.

Sådan bruges:

Inkluder græskar i din kost dagligt for de bedste resultater. Du kan røre dem eller dampkoge dem sammen med andre grøntsager.

6. Ice Packs:

det næste mest kendte hjemmemedicin til behandling af bunker er at bruge ispakninger. Ispakker Brug af ispakker er en god kold komprimering, der effektivt kan reducere hævelsen og kun er umiddelbare hjemmemidler til at helbrede dem. De er ikke rigtig effektive i det lange løb.

Sådan bruges:

Brug et rent håndklæde til at lægge tre eller fire terninger is og pak det godt ind. Tryk forsigtigt på det berørte område, og du vil se, hvordan du får lindring af kløe og smerter.

7. Aloe Vera:

Aloe Vera er også en god måde at få lindring fra bunker. Det er en god plantekilde til behandling af mange hudrelaterede problemer. Det har antiinflammatoriske egenskaber og helbreder dermed hævelsen, og køleegenskaben vil tilføre den tiltrængte lindring. Sådan kan du bruge det godt.

Sådan bruges:

Skræl blot aloe vera -huden og påfør gelen på det berørte område. Gør dette dagligt, to gange om dagen, og du vil se resultater snart nok.

3 bedste cremer til hæmorider (bunker) under graviditeten:

Der findes flere cremer og behandling på markedet til behandling af bunker. Tag et kig på de bedste top tre, der kan fungere til din fordel.

A. Forberedelse H salve:

Dette er en god håndkøbsmedicin til hæmorider under graviditeten, som du kan bruge. Det lindrer betændelsen og giver dig lindring fra den brændende fornemmelse. Salven smører analeområdet. Dette skyldes, at det tørre analområde ofte er mere tilbøjeligt til irritation og kløe. Således bliver selv din afføring glat og smertefri.

B. nitroglycerin:

når nitroglycerin påføres det berørte område, frigiver kroppen nitrogenoxid, og dette fungerer som en enorm lindring af smerter, som du kan opleve. Det er fremstillet af forbindelsen kaldet nitrovasodilatorer. Frigivelsen virker som vasodilatation. Nitroglyceriner har været et pålideligt valg blandt mange brugere og har også hævdet de bedste resultater.

C. moskus salve:

Moskussalve stammer fra Kina og bruger en sammensætning af syv meget effektive lægemidler som moskus, kunstige bezoars, rav, kalamin, borax, borneol og perle. Blandingen af ​​de effektive ingredienser sikrer, at du har en smertefri afføring og hjælper også med at opbygge nyt væv ved at forfalde de gamle. De hævede væv vil krympe, hvilket efterlader dig uden følelse af irritation eller kløe.

Dos and Don’ts:

Her er et par ting, du kan gøre, og afstå fra at gøre for at forhindre og tage den rigtige pleje af dine bunker.

Gør:

 • Inkluder en masse grøntsager og frugter, der er rige på fibre i din kost.
 • Planlæg at tabe dig, hvis du føler, at du er lidt overvægtig.
 • Træn regelmæssigt.

Her er et sæt ting, du skal følge:

 • Tving ikke og belast over at skulle passere afføring.
 • Undgå indtagelse af krydrede varme karryretter og undgå især brug af almindelige afføringsmidler.
 • Undgå for meget alkohol og kaffe.
 • Reager straks på afføring. Udsæt ikke eller kontroller.

Bare ikke bekymre dig om dem. Mens du allerede er gravid, skal du slappe af og søge lægehjælp, hvis du synes, du tager for mange smerter. Bunker er bogstaveligt talt smerten i røv og endda også billedligt! Kontakt din læge, hvis det bliver for svært at håndtere. Selvmedicinering er kun god til en vis grad.