Alkohol under graviditet: Risici og bivirkninger på baby

Alkoholforbrug i graviditeten er ikke noget, vi vil satse på. Risikoen er mere og skader ikke kun din vækst, men også din babys vækst i fosteret. Der er mange potentielle risici, du måske ikke er opmærksom på. Her er nogle ting, du skal vide om alkohol og graviditet.

Alkohol under graviditeten

I årevis har forskere brugt papirruller til at finde ud af, om det er skadeligt at drikke under graviditeten (1). Det er derefter blevet konkluderet, at det virkelig er skadeligt at gå over bord med din alkohol, mens du forventer. Faktisk er en lille mængde alkohol nok til at forårsage fosterskader og fosterskader.

Tages alkohol under graviditet betragtes som sikkert?

Ingen! et stærkt nej! Farerne ved alkohol under graviditeten er mange. Fosteralkoholsyndrom er en almindelig ting for alle gravide mødre, der spiser alkohol. Alkohol har potentiale til at passere ind i moderkagen og derved over i babyens blodstrøm. Hvis du stadig beslutter dig for at drikke, mens du er gravid, er det ikke tilrådeligt at drikke mere end en eller to enheder.

Bivirkninger ved at drikke alkohol under graviditet:

Hvis du tænker, er det helt i orden at give af og til drikke, men kun lejlighedsvis. Lejlighedsvis at drikke til fester og andre sociale sammenkomster påvirker sandsynligvis ikke din baby negativt eller negativt. Hvis du forventer og undrer dig over virkningerne af alkohol under graviditeten, er der en advarsel.

1. Leveren er et af de sidste organer, der udviklede sig i din baby, og derfor når alkoholen, som ethvert andet næringsstof, der kommer ind i din krop, uundgåeligt også dit barn og på grund af fravær af en lever eller på grund af besiddelse af en meget lille lever, kan babyens krop ikke behandle alkohol så godt som du kan. Dette påvirker barnets vækst negativt. For meget af at drikke eller tungt at drikke alkohol under graviditeten er skadeligt for din baby. Hvis en mor forkæler sig med at drikke meget, vil hendes barn sandsynligvis have alkoholens virkninger, selv efter at han eller hun er født, og disse virkninger kan være livslange.

2. Lidelser hos babyer, hvis mor drikker alkohol, når hun er gravid:

De vigtigste lidelser hos babyer, hvis mødre indtager alkohol under graviditeten, er dårlig vækst, adfærdsproblemer, ansigtsabnormalitet og indlæringsvanskeligheder hos barnet. At drikke alkohol, mens du er gravid, kan også føre til nogle mere alvorlige lidelser som problemer med livslang syn, høreproblemer, søvnproblemer, taleforsinkelser, lav fødselsvægt hos dit barn. I nogle tilfælde har læger også fundet ud af, at virkninger af at drikke alkohol under graviditeten fører til abort, for tidlig fødsel eller fødsel af et dødfødt barn.

3. Hjerneskade og dødfødsel:

Hjerneskade og dødfødsel er de andre bivirkninger af alkohol i den tidlige graviditet. Barnet vokser ikke i livmoderen eller kan endda miste sit liv.

4. Fødselsdefekter:

Fødselsdefekter som synsproblemer, høreproblemer osv. Er de mulige defekter, barnet kan udvikle. Husk, at fejlene er langsigtede.

Hvis du stadig tænker på at drikke alkohol, mens du er gravid, vil vores advarselsord til dig være at forkæle lejlighedsvis med drikkevarer og huske mængden. Bliv ikke spildt og husk på, hvor meget det påvirker din krop. Alkohol er et giftigt stof for babyen, på grund af manglen på ordentlige organer til at nedbryde alkoholen, har den udviklende baby en tendens til at have en stærk alkoholkoncentration i blodet, hvis moderen drikker, fordi denne drink vil gå ned til barnet. Der er tilfælde, hvor damer har givet sig stærkt i at drikke, mens de havde ventet, men alligevel har født helt fine babyer uden defekter, mens andre, der næsten ikke fik en drink eller to, havde nogle lidelser i deres babyer, så det er bedst at være forsigtig. Hver fødsel er anderledes, hver kommende mor er forskellig og det samme er hendes krop.

Undersøgelser har vist, at selv et glas eller to af enhver drink, det være sig vin, øl, vodka, rom altid vil påvirke din baby. Mens du ser dine venner drikke, skal du huske på, at deres krop kan klare det. Det kan du måske ikke. Hvis du tilfældigvis er en regelmæssig drikker, er det bedste at stoppe med at indtage alkohol, når du finder ud af, at du er gravid. På den måde kan du holde sygdomme i skak og føde et sundt, lykkeligt barn.

Virkninger af at tage alkohol under graviditeten:

Som vi sagde, tror vi på ingen alkohol under graviditeten. Ikke desto mindre, hvis du gør det, er her nogle af de effekter, du vil se på din baby.

A. Ansigtsegenskaber: Barnet kan have karakteristiske ansigtstræk. Det kan have et lille hoved, med et fladt ansigt og nogle gange smalle øjenåbninger.

B.Vækstproblemer: Vækstproblemer vil stemme med alderen. Børn, hvis mødre drak alkohol under graviditeten, har en tendens til at være mindre end de andre i deres alder.

C. Lærings- og adfærdsproblemer vil også dukke op med tiden.

D. Fødselsdefekter og problemer med at knytte din nyfødte sammen med fodringsproblemer er også blevet observeret.

Alkohol under graviditeten

Måder at stoppe med at tage alkohol under graviditeten:

  • Den første måde er fuldt ud at forstå, at det er ekstremt skadeligt for dig og barnet. Ved at vide dette, prøv at distrahere dig selv ved at gøre ting, der kræver din samlede opmærksomhed. At holde dig distraheret er den helt mulige måde.
  • Forstå din alkoholbehovstid. Når du ved dette, kan du prøve at tage en tur eller prøve ikke at være i nærheden af ​​stedet. Gør ting, der sikrer, at du er langt væk fra tilgængelighed for alkohol.
  • Tal med din læge for flere midler.

Selvom denne afslutning sikkert kan være hård, er selvkontrol det første, du skal øve. Med det vil tingene falde på plads.

Hvordan overgår alkohol til babyen i livmoderen?

Alkohol vil passere fra moderens blod til babyens blod. Det kommer ind i barnet gennem moderkagen, der forbinder moderen og barnet. Placenta er ideelt til at fodre barnet med den nærende mad, den kræver for dens vækst.

Kan du drikke alkohol, når du er gravid?

Svaret på et spørgsmål som kan du drikke alkohol, mens du er gravid, er ret let. Ja, selvfølgelig kan du. SKAL du dog drikke alkohol, mens du er gravid, er det meget subjektivt. Efter min mening bør du ikke. Ikke at drikke alkohol i hele ni måneder vil kun gøre godt for din krop. Hvis du alligevel stadig vil forkæle dig selv, uanset om det er lejlighedsvis eller tungt, er det bedst, at du er godt informeret om konsekvenserne af dine gerninger. Det hjælper i høj grad at tale med din læge og aflive disse myter og komme til sagens sandhed. Søg din læge mening i denne forbindelse, og sørg for at vide, hvad du laver, for om din drink vil påvirke dit barn meget eller ej.

Spørg din læge, hvad der er bedst for dig, og hold dig til en sund kostplan. Hvis du er en regelmæssig festgænger, der forkæler sig med alkohol under sådanne lejligheder, skal du prøve at undgå sådanne sociale sammenkomster, fordi alkoholen ikke bliver mindre giftig, fordi det er din bedste vens fødselsdag eller din søsters bryllup. Prøv at forkæle dig selv med nogle andre aktiviteter, der vil slappe af dig og dit barn. Du kan gå til kurbade eller læse bøger eller endda lytte til god musik. Du kan også lave noget sundt til dig og dit barn.

Ved at advare kvinder om ikke at have alkohol, når de er gravide, eller at reducere deres forbrug af sådanne drikkevarer, der på sigt kan vise sig at være skadelige for barnet, er det fordelagtigt. Folk advarer, fordi de ønsker det bedste for mor og barn. Læger vil altid vælge en sund baby frem for en mors festliv og derfor råde deres patienter til at afstå fra alkoholholdige drikkevarer for at eliminere mulighederne, faktisk de sjældneste muligheder for, at barnet bliver født med uoprettelig skade.

En masse smerter og beklagelse kan undgås, hvis du holder alkohol væk i ni måneder, og indtil du holder op med at amme din baby. Det handler kun om en vis kontrol, der kan hjælpe dig i processen. Når du ved, at du er gravid, skal du holde hjemmet fri for spritflasker eller endda lugten af ​​det. Det vil i det væsentlige være dit første skridt til at holde op.