Appelsinjuice under graviditeten – Drik eller undgå?

Under graviditeten er en persons spisevaner nøje overvåget. Fordi mange fødevarer, der er sikre og sunde til forbrug. Ellers er det forbudt at bruge under graviditet. Hvor sikkert er det så at spise appelsiner under graviditeten? Selvom frugt og grøntsager udgør en integreret del af graviditetsmaden, er specifikke frugter og grøntsager begrænset til forbrug under graviditeten. I denne artikel vil vi analysere de forskellige fordele ved at spise appelsinjuice under graviditeten. Og også hvad er den sikre mængde appelsiner om dagen under graviditeten.

appelsinjuice under graviditeten

Er det sikkert at spise appelsiner under graviditeten??

Appelsin er en fantastisk frugt, der skal tilføjes under graviditeten. At spise hele appelsinen er mere gavnligt i forhold til appelsinjuice ud fra et ernæringssynspunkt. Appelsinjuice, der fås i tetrapakke, bør aldrig indtages under graviditeten. På grund af de konserveringsmidler, der er til stede i den. Det er muligvis ikke egnet til dit helbred på dette tidspunkt. Hvis saften kun er det, du ønsker at drikke, så gå efter friskskallet appelsinsaft, da det kan give dig en lige så god mængde næring.

Ernæringsværdi af appelsiner:

Det følgende er næringsværdien i 100 g appelsiner.

Næringsstofmængde

 • Kalorier 47Kcal
 • Vand 87%
 • Kulhydrater 11,8 g
 • Sukker 9,4 g
 • Protein 0,9 g
 • Fiber 2,4 g
 • Fedt 0,1 g
 • Omega-3 0,01 g
 • Omega-6 0,02 g

Indtagelse af appelsinjuice under graviditeten:

Frisk ekstraheret appelsinsaft uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler er en god tilføjelse til måltidet under graviditeten, og man kan drikke op til 2 glas appelsinsaft hver dag. Appelsinjuice er rig på calcium, og derfor hjælper det med at styrke knoglerne. Hvis du er laktoseintolerant, eller hvis du står over for meget morgenkvalme, kan appelsinsaft være en god erstatning for mælk, og det kan hjælpe med at overvinde morgenkvalme. Pres frisk juice ud af appelsiner og indtag denne friske og sunde drink som en energibooster. Tilsæt dog ikke for meget sukker, da det kan øge dit glukoseniveau og ende med svangerskabsdiabetes.

appelsinsaft under graviditeten

Fordele ved appelsinjuice under graviditet:

Appelsiner er meget nærende mad, som bør tilføjes til en sund graviditetskost. Følgende er fordelene ved at indtage appelsiner eller drikke appelsinjuice under graviditeten.

1. Øger immuniteten:

Appelsiner er en rig kilde til vandopløseligt vitamin C. Det hjælper med at opbygge et robust immunsystem hos både mor og barn. Appelsiner giver også jern og zink, som igen er afgørende for at reducere allergierne og styrke immuniteten.

2. Hjælpemidler til babyens hjerneudvikling:

Appelsiner indeholder rigeligt B6 -vitamin og folsyre. Det hjælper med hjernens udvikling af barnet og forhindrer enhver mulighed for medfødte handicap.

3. Forhindrer forstoppelse:

Appelsinerne er en rig kilde til opløselig såvel som uopløselig cellulose og fibre, som hjælper med at regulere afføring og derved fjerne forstoppelse. Det helbreder også oppustethed og andre problemer i maven og fjerner ubehag i tarmen.

4. Kontrollerer blodtrykket:

Kalium i appelsinerne lindrer den forventede moder til hypertension og regulerer derved blodtrykket.

5. Holder hydreret:

Appelsiner er 80% vand, og derfor hjælper det med at blive hydreret under graviditeten.

6. Renser nyrerne:

Efterhånden som byrden på det urogenitale system stiger, er en gravid kvinde mere tilbøjelig til nyre-relaterede lidelser. Nyrer er afgørende under graviditeten, da de filtrerer alle toksiner fra kroppen. Appelsiner renser blæren og nyrerne og reducerer derved mulighederne for nyresygdomme. Det fungerer også som et effektivt middel mod nyresten.

7. Styrker hjertet såvel som åndedrætsorganerne:

Der er en øget belastning på hjertet såvel som på luftvejene under graviditeten. Appelsiner er en rig kilde til kalium, som hjælper med at genopbygge og styrke blodkarrene. De leverer også de vitale mineraler, der hjælper med at holde åndedrætssystemet stærkt.

8. Fordelene for huden:

Appelsiner hjælper med at stramme huden og holder også huden hydreret og forhindrer dermed acne.

Bivirkninger af appelsinjuice under graviditet:

Appelsiner er meget sunde og nærende og har nogle mirakuløse fordele under graviditeten. Følgende er dog nogle af bivirkningerne ved at drikke masser af appelsinjuice under graviditeten.

 • Appelsiner er rige på citronsyre. Indtagelse af en stor mængde citronsyre fører til erosion af tændernes emalje samt ondt i halsen.
 • Appelsiner er ekstremt fibrøse frugter. Overskydende forbrug kan føre til kramper i maven samt løs bevægelse.
 • Glukoseindholdet i appelsinerne kan forårsage svangerskabsdiabetes, hvis det indtages overdrevent.
 • Forbrug af overdreven C -vitamin kan føre til for tidlig fødsel.

Sådan tilberedes appelsinsaft?

At drikke appelsinjuice under graviditeten er meget gavnligt, og et must-have under graviditeten. Det er dog kun den friske appelsinsaft, der tilrådes at indtages under graviditeten. Appelsinsaften, der fås i tetrapakker, er fuld af konserveringsmidler og frarådes under graviditet. Sådan kan du tilberede frisk appelsinsaft.

 1. Tag et par friske appelsiner og vask dem ordentligt under rindende vand.
 2. Skær dem i halvdelen.
 3. Pres appelsinsaften i en saftpresser.
 4. Undgå at tilføje sukker til det, hvis det er muligt.
 5. Nyd den friske appelsinsaft, men pas på ikke mere end 2 glas om dagen.

Appelsin er en meget nærende frugt. Dens fordele under graviditeten er fantastiske. Imidlertid er nøglereglen for graviditet mådehold, og det samme gælder med at indtage appelsinsaften også. At drikke meget appelsinjuice under graviditeten kan forårsage mere skade end gavn, og derfor må du ikke spise for meget.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Hvor meget appelsinjuice skal jeg indtage under graviditeten?

Svar: Appelsiner er meget nærende, og de skal have under graviditeten. Men at spise appelsiner kan forårsage mere skade end gavn. Derfor er det tilrådeligt, at man skal drikke appelsinjuice i moderate mængder for at høste sine maksimale fordele. Ifølge læger kan der maksimalt indtages 2 glas appelsinsaft hver dag sikkert.

Q2. Kan jeg drikke appelsinjuice under amning?

Svar: Appelsinjuice er rig på calcium, og det hjælper med at øge mælkemængden såvel som kvaliteten. Du kan roligt drikke appelsinjuice under amning, da det er godt for både dig og din nyfødte.

Q3. Er orange god under tidlig graviditet?

Svar: Under tidlig graviditet er folsyre et must for at beskytte den nyfødte mod eventuelle neurale defekter. Appelsin er en rig naturlig kilde til folsyre og derfor et must-have under graviditeten. Du kan roligt indtage appelsiner under graviditeten.

Q4. Hvilken saft er god til en gravid dame?

Svar: Æblejuice og appelsinsaft er 2 gode juicer til graviditet. Både æblejuice og appelsinsaft er rige på forskellige mineraler og næringsstoffer og anbefales derfor stærkt under graviditeten.