Asparges – fordele for sundhed

Asparges:

En kost af asparges er et must at have, især for dem, der ønsker at se godt ud, have det godt og blive godt vedligeholdt, siger eksperter. I meget lang tid har Asparges været en flerårig delikatesse, der kommer fra liljefamilien til vores tallerkener, ligesom hvidløg, løg og porre gør. De siger, at den ydmyge Asparges stammer fra et vesteuropa et sted, og er et skud eller en spire i græsk terminologi, hvilket betyder ømt og pænt.

Asparges fordele for sundhed

Asparges er spiselige, og skuddene er spydlignende i form, hvilket også kan være en indikation på krig mod sundhedsmæssige lidelser og problemer. I verden findes der tre typer Asparges, nemlig;

-en. Hvide asparges.

b. Grønne asparges.

c. Lilla asparges.

Den mest almindelige af de tre og på næsten hvert bord og fad ville være de grønne asparges. Hvide asparges ville næsten ligne aspargesene i grønt, men smagen ville være et hak mildere end den tidligere. I tilfælde af lilla asparges har veggien mange forskelle sammenlignet med grønne og hvide asparges. Farven lilla i Asparges kommer fra den rigelige kilde til kraftige antioxidanter i dem, hvilket hjælper med skønhed og hudpleje, siger eksperter. Endelig er asparges, der er lilla i farven, møre og sødere end de to andre, siger eksperter.

De ydmyge asparges:

Asparges er en meget populær veggie, der kan spises rå, grillet, dampet, stegt og på måder, du kun kan forestille dig. De fleste foretrækker det dog i salater eller i rå form, da det derefter også bringer alle næringsstofferne til kroppen. Den veggie som nævnt er tæt på næringsstoffer, og har følgende vitaminer, såsom;

 • vitamin A
 • C -vitamin
 • E -vitamin
 • vitamin K
 • folat
 • fiber
 • Jern
 • Mangan
 • Magnesium
 • Niacin
 • Fosfor
 • Kalium
 • Krom
 • INGEN fedtstoffer
 • INGEN kolesterol
 • Minimal natrium

Fordele ved asparges:

Asparges er kendt for at være en af ​​de sundeste i grønne grøntsager, fordi den er en rig kilde til vitaminer og mineraler. Læs nedenstående artikel for at kende de 15 bedste fordele ved Asparges for sundhed, hud og hår.

Sundhedsmæssige fordele ved asparges:

1. Takket være de store mængder forbindelser, der findes i asparges, er grøntsagen god at bruge som en antiinflammatorisk kilde. Grøntsagen ville også være fantastisk at bruge til dem, der også lider af type 1 -diabetes, det er fordi den har masser af vitamin B i den, som hjælper med at kontrollere sukkerniveauerne i blodbanen, og hjælper også med produktion og reklame også insulin.

2. Asparges er også kendt for at hjælpe med at reducere risikoen for hjerteslag, angreb og hjertesygdomme også. Dette er på grund af de høje niveauer af vitamin B i det, som inkluderer folat, der hjælper med helbredet i det kardiovaskulære system som helhed. Når alle disse spørgsmål bremses eller tages i betragtning, vil der blive taget højde for højt blodtryk, hjerteslag og anfald og også kroppens generelle sundhed. Derfor foreslår eksperter brugen af ​​asparges til daglige måltider.

3. Efter tredive år lider mænd og kvinder af lav knoglemineraltæthed. Det betyder, at knoglerne også bliver svage og sprøde. K -vitamin er vigtigt for knoglerne, og de ydmyge asparges er en god kilde til det samme. K -vitaminet i asparges hjælper med at holde knoglerne stærke, hjælper også med knogletætheden og forbedrer også den samlede knoglestyrkning, siger kilder. Få derfor en flok asparges som en salat eller til dine måltider hver dag for at øge knoglestyrken, siger læger

4. Gigt og gigt kan også fjernes, og da de to kan være meget smertefulde, ville en kop Asparges hver dag hjælpe med at reducere smerterne, siger eksperter. Grøntsagen har antiinflammatoriske egenskaber, hvilket hjælper med at lindre begge spørgsmål med tiden, siger eksperter.

5. Asparges er også kendt for at bekæmpe kræft, da det indeholder glutathion, og undersøgelser har vist, at det er denne antioxidant, der er afgørende for at forebygge kræft, især i lunge, tyktarm og bryst.

6. Patienter, der lider af synstab, dårligt syn og grå stær, rådes også til at inkorporere forbruget af asparges i deres daglige måltider. Dette skyldes, at asparges indeholder glutathion og antioxidanter, der hjælper med at forhindre grå stær og øjenproblemer i det lange løb.

7. Vil du bremse ældningseffekterne, skal du stoppe med at bruge håndkøbsprodukter, der er dyre, og som gør mere skade end gavn, siger eksperter. Du bør have masser af asparges i dine måltider eller i dine salater, da grøntsagen har mange antioxidanter, der også beskytter huden mod solens UV -stråler, ødelæggelse af frie radikaler og forældelse af aldringsprocessen, der også sker for tidligt. Asparges er også kendt for at øge immunsystemet, og det ville også holde det sundt.

8. Også gravide bør have nok af asparges i deres daglige måltider, da det er højt i folsyre, hvilket hjælper under barnets fødsel og også holder den lille i maven sund, vægtmæssigt. Selv fødselsskader bliver afskåret, når den vordende mor spiser asparges. Kvinder, der også lider af PMS eller symptomerne på det.

9. Hvis du ikke vil have sten i nyrerne, skal du have asparges i dine måltider. Dette skyldes, at grøntsagen har nok af vanddrivende egenskaber i sig, og det er derfor salater eller saften fra en asparges ville være god at indtage. Saften især ville hjælpe med at nedbringe dannelsen af ​​oxalsyre krystaller i nyrerne, siger kilder.

10. Asparges er en lækker grøntsag, som hjælper hjernen med at bekæmpe kognitiv svækkelse. Asparges forsyner vores hjerne med folat, som sammen med vitamin B 12 stopper kognitiv tilbagegang i hjernen. Det hjælper en person med at opretholde og forbedre sin mentale og hurtige fleksibilitet. Du kan finde b 12 i fødevarer som fisk og fjerkræ, kød og mejeriprodukter. Spis dem med asparges og bevar en sund hjerne.

11. Asparges indeholder høje niveauer af en karakteristisk aminosyre kaldet asparges, som er et effektivt vanddrivende middel. Det hjælper kroppen med at slippe af med overskydende væske og salt i kroppen. Fibrene i dem hjælper med at rydde mave -tarmkanalen. Det hjælper mennesker, der har symptomer på ødem, ophobning af kropsvæsker i vævene. Mennesker med forhøjet blodtryk og andre hjertelaterede sygdomme har også fordel af denne funktion af asparges. Men der er en bivirkning ved at spise asparges. Det er stinkende urin. Dette skaber en direkte forbindelse mellem asparges og urinveje.

12. Depression er en af ​​de mest kendte følelsesmæssige lidelser. Asparges fungerer også som et godt antidepressivt middel på grund af dets vitaminer, salt og cellulose. Et abstract kaldet Asparagus Racemosus Linn, er en ayurvedisk medicin, der bruges som et adaptogent lægemiddel. De er lægemidler, der administreres til patienter med stress og modstand i kroppen. Denne abstrakt bruges også til fremstilling af antidepressiva af mange ayurvediske læger og også mine store farmaceutiske virksomheder. Dette abstract er fremstillet af det tørrede frø af plantens asparges racemosus. Naturopati anbefaler også dette til patienter med depression og mange andre følelsesmæssige lidelser. Det hjælper også med øget følelse af medfølelse og fremmer frugtbarhed.

13. Asparges er meget rig på fibre, der muliggør intestinal transit og letter fordøjelsen. Det er meget skånsomt for tarmen og hjælper også med forskellige mave- og bevægelsesrelaterede problemer som forstoppelse. I processen skader det ikke tarmslimhinderne. Det fremmer regelmæssige bevægelser og reducerer oppustethed. Asparges i sig selv er lettere at fordøje i sammenligning med nogle andre grønne grøntsager som broccoli. Det hjælper også med afgiftning af kroppen og fjerner eventuelle skadelige stoffer.

14. Asparges er også meget rig på jern. Det opdages, at roden til asparges racemosus udviser anti-anæmiske egenskaber, dvs. det hjælper med at bekæmpe anæmi. Det indeholder forskellige blodrensende midler som polyphenoler, phytosteroler, saponiner, alkaloider, flavonoider, tanniner og phenolforbindelser. Asparges kan regulere blodcirkulationen og tilskynde leverdræning. Sundt blod sikrer en sund hud. Således har asparges også en indirekte positiv effekt på huden.

15. Vitamin B1, også kendt som thiamin, er ansvarlig for korrekt brug af energi fra mad fra vores krop og dets cellulære funktioner. Dette vitamin spiller en stor rolle i omdannelsen af ​​kulhydratindtag til energi, hvilket er afgørende for stofskiftestyrke og fastholdelse af fokus. Thiamin deltager også aktivt i stofskiftet af kroppens glukose, så de er nødvendige for håndtering af blodsukker. Derfor kaldes dette vitamin energivitamin. Asparges er en rig kilde til thiamin. Dens forbrug øger energien og hjælper dig med at overvinde træthed og træthed. Det opretholder energiniveau og understøtter kroppens skjoldbruskkirtelfunktioner.

Fra ovenstående diskussion kan vi forstå, at asparges er vigtige i vores daglige madvaner. Det hjælper os med at forebygge og helbrede forskellige livstruende sygdomme og forbedrer også vores generelle helbred. Men patienter med gigt rådes til at konsultere en læge, før de indarbejder denne grøntsag i deres kost. Det var de bedste femten grunde til, at vi elsker asparges. Hvis du gerne vil dele nogle af dine tips og ideer med os, er du velkommen til at skrive eller kommentere herunder. Vi elsker at høre fra dig, da vi elsker at dele med dig.

asparges

Billedkilde: Shutterstock