At gå under graviditeten: Myter, fordele og bivirkninger

De fleste af os antager, at graviditet har brug for hvile hele tiden og en passiv livsstil. Men hvad mange ikke ved er, at denne fase kræver, at en kvinde bliver stærkere og klar til en sund levering. At gå under graviditeten hjælper enormt meget med at holde sig selv i form og sund. Det er en naturlig metode til at forblive sund og sund uden strenge kropstræninger og rutine, og vil til gengæld også bidrage til at gøre meget godt for fosterudviklingen.

Det være sig tilfældet med lange afslappede gåture eller rask gang; det er altid vigtigt at inddrage vanen med at gå i graviditetstid for længere løbetur. I dag vil vi give dig et glimt af vigtigheden og fordelene ved regelmæssige gåture for vordende mødre.

Gå god motion under graviditeten

Går godt under graviditeten?

At gå mens du er gravid er en fantastisk lyd og sikker for kommende mødre. Det er ganske gavnligt, da det ikke indebærer stringente træninger og er let at ben. Man kan holde sig til at gå på ethvert tidspunkt ind i skemaet og kan gå glat. Endvidere kan gåture hjælpe i hjerteslag og lunger, hvilket også styrer usund vægtstigning.

Hvornår skal man begynde at gå under graviditeten:

Der er intet som den hårde og hurtige regel om, hvornår de vordende mødre kan begynde at gå, mens de er gravide. At gå for gravide kvinder anbefales af flere læger, og dets betydning understreges af mange. Du kan endda begynde at gå på den første graviditetsdag. Det er en enkel og mild motionsform, der kan udføres i hele graviditetsperioden uden potentielle risici. Ifølge lægens råd er det imidlertid vigtigt at huske på nogle sikkerhedsråd og forholdsregler i trimesteren.

Fordele ved at gå under graviditet:

Hvis du stadig har nogle bekymringer på, er det sikkert at gå under graviditeten, bare rolig! Tag et kig på nogle fantastiske fordele og fordele forbundet med regelmæssige gåture for vordende mødre.

1. Sund baby:

Den enkle øvelse at gå under graviditeten sikrer, at moderens og babyens vægt er i skak. Med dette får barnet en sund vægt.

2. Svangerskabsdiabetes:

En fælles ting, hver ny mor oplever, er højere sukkerniveauer i blodet, der vil føre til type 2 -diabetes efter fødslen. Det øger også risikoen for forudgående arbejde. Den anden effekt er en overvægtig baby. At gå under graviditeten er ganske sundt, da det vil holde vægten i skak og sikre, at svangerskabsdiabetes er i skak.

3. Højere chancer for normal levering:

At gå under graviditeten vil sikre, at du har en standard levering og ikke kejsersnit. Walking øger fleksibiliteten i hofte muskler og også toner dem op. Tidlig morgentur under graviditeten til normal fødsel er blevet attesteret for at give positive resultater.

4. Reducerer smerter og gener:

Det er almindeligt, at flere vordende mødre oplever ubehag og ondt i flere dele af kroppen. At gå er en enorm hjælp til at minimere smerter. De hjælper med at strække benene, hvilket kan arbejde stærkt for at reducere smerter.

5. Kontrollerer vægtforøgelse:

Walking hjælper dig selv med at holde dig i form i et overordnet perspektiv. Det holder øje med usund vægtøgning og fremmer en aktiv livsstil. Ydermere dæmper walking også musklerne og forbedrer kardiovaskulær sundhed.

6. Gladere og stressfri livsstil:

Det være sig tilfældet med angst, søvnløshed eller træthed; gang er med til at slå dem alle og arbejde hen imod at opnå en samlet lykkeligere livsstil. God søvn og et fredeligt sind er dit nu!

Tilpasning til at gå i graviditet:

Betydningen af ​​at have regelmæssig gang under graviditeten kan ikke understreges nok. Vi forstår, at det regelmæssigt er udfordrende at tilpasse det til livsstilen. Her er hvordan forventningsfulde mødre kan gå til at tilpasse sig gåture i graviditetstiden.

1. At gå under graviditeten: Første trimester

Første trimester, tidlig graviditet, er op til 13 uger. Langsom gang er ideel i første trimester. Det eneste formål med denne etape er at gå. At øge tempoet kan vente. 15 til 20 minutters gang er godt i fire dage en gåtur. Du kan gradvist øge 5 minutter mere fem gange om ugen.

Det næste trin er det mellemliggende niveau. I denne fase skal du gå seks dage om ugen. Begynd med 20 minutters gang og gør det seks dage om ugen. I sidste ende er 20 til 40 minutters gang i seks dage om ugen bedst.

Den næste fase er den avancerede fase. Start med 20 minutters gåtur i fem dage om ugen. Forøg dette til seks dage. Tilføj op ad bakke og trapper, og til sidst skulle du have dækket 30 til 60 minutter i seks dage.

2. At gå under graviditeten: Anden trimester

Andet trimester er den 13. til 25. uge. Begynd med en 10-minutters gåtur i 4 til 5 dage om ugen. Forøg det til 15 til 30 minutter, og gør det seks dage om ugen.

I mellemfasen starter du med 20 minutters gang i fire til seks dage om ugen og den samlede tid til 30 til 40 minutter.

I den fremskredne fase bør gåture for gravide begynde med 30 til 40 minutters gang i seks dage om ugen. En dag om ugen kan du vælge at gå i 50 minutter ved at gå op ad trapper eller gå op ad bakke.

3. At gå under graviditeten: Tredje trimester

26 til 40 uger er tredje trimester. Fem til seks dage om ugen er en ideel gåtur i denne periode. Du kan muligvis ikke gå med en voksende mave. Hvis du er nybegynder, skal du starte med 10 minutters gang i fire til fem dage om ugen. Gå langsomt, og sørg for, at du ikke slipper, mens du går i denne fase. Stop og sænk farten med jævne mellemrum. At gå sent i graviditeten, især nærmer sig levering i 9. måned, bør gøres forsigtigt med alle forholdsregler.

I slutningen af ​​denne periode skulle du have gået 15 til 30 minutter i fem til seks dage om ugen.

Mens du udfører følgende trin regelmæssigt, skal du altid huske at,

 • Hold din gang sikker. Overbelast ikke, og husk, at du ikke lever for at gå. Det er bare et mål for at holde dig i form og sund. Gravid dame, der går, er et velkomment skridt for at holde sig i form.
 • Tal, mens du går hvert par minutter. Hvis du finder dig selv gisper efter vejret, er det sandsynligvis tid til at stoppe.
 • Hvis du oplever for mange smerter efter gåture eller pludselig hævelse, svimmelhed, besvimelse, skal du straks stoppe med at gå og tale med din læge om sikkerheden ved yderligere gåture.
 • Kend dit fitnessniveau. Hvis du er nybegynder, skal du starte med at gå langsomt og tre gange om dagen og prøve at holde en fridag mellem hver gåtur. Tilføj på en dag eller deromkring, når du har lyst til at være klar. Når din graviditet slutter, skal du være i stand til at gå hurtigere end før og mindst 3-4 dage om ugen. Hvis du er på mellemniveau, skal du begynde med at gå fire gange hver i cirka 20 minutter. Hastigheden skal eksperimenteres med, og i slutningen af ​​din graviditet skal du være bedre, end du var før, og du skal kunne gå omkring fem dage om ugen og stadig føle dig energisk omkring det.

Bivirkninger ved at gå i graviditet:

Selvom vi alle forstår, at gåtur er godt for vordende mødre, kan der også være få bivirkninger.

 • Pas på besvimelse, udmattelse, svimmelhed, sammentrækninger, vaginal blødning, brystsmerter eller svaghed. Hvis du oplever noget af dette, mens du går, skal du straks kontakte en læge.
 • Hvis du har forhøjet blodtryk, hjertesygdom eller lungesygdom, skal du kontakte en læge, før du begynder at træne.
 • En rask gåtur under graviditeten er måske ikke altid den rigtige. Hvis du oplever problemer med tempoet, skal du sænke farten og passe på!

Forberedelse til gåture:

Vi forstår, at det ikke er helt let at rejse sig og sætte gang i gang. Forberedelse til regelmæssige gåture kan også være bekymrende. Her er nogle tips.

1. Skub ikke dig selv:

Almindelige retningslinjer anser det for sikkert at gå omkring 150 minutter om ugen for en gravid kvinde. Når det er delt, er det en 30-minutters gåtur fem dage i ugen. Det bør ikke være uregelmæssigt, og timingen skal være aktiv. Jo mere aktiv du er, jo flere fordele vil du opleve.

2. Bær vandflaske:

Undgå dehydrering. Det er det vigtigste at gøre under graviditeten. Drik masser af vand, når du går og træner.

3. Vandresko:

Hvis du vil støtte dine ankler og buer, er den bedste metode at bruge gåsko. Bær ikke almindelige tøfler, da de kan glide.

4. Glem aldrig din solcreme:

Hvis det er en sommerdag, kan det være en fare for din babys liv at komme ud uden solcreme på grund af de ultraviolette stråler. Paraply, hætte og en flaske vand er andre væsentlige ting, som du ikke bør lukke øjnene for. Dehydrering kan øge din kropstemperatur, og dit barn vil ikke være så glad for det.

Tips til sikker gåtur:

Selvom at gå er en øvelse, der har minimale problemer for enten moderen eller babyen, er der stadig et par ting, der ikke bør ignoreres.

 • Gå ikke for hurtigt eller for langsomt, så din krop kan absorbere al varmen på en solskinsdag. Dette kan føre til for tidlige sammentrækninger.
 • Hold dit tyngdepunkt fast omkring din mave.
 • Brug altid behagelige sko og gå med ekstrem opmærksomhed, så du ikke snubler eller glider.
 • Sip i vandet, du tager med dig hvert par minutter for at holde dig hydreret, men i små foranstaltninger.
 • Glæd dig, når du går ture. Undgå eventuelle fald.
 • For at forbedre gangstillingen kan du altid bruge barselbælter, som fås i flere medicinske butikker.
 • Hold pauser. Lad ikke din krop varme op og forårsage sundhedsmæssige bekymringer.
 • Hvis du føler ømhed i nærheden af ​​hofter eller bækken, kan strækning hjælpe. De tilbyder afslapning til muskler og ledbånd og forbedrer til gengæld fleksibiliteten.
 • Ændervandring under graviditeten er også ret hyppig og sikreste træning, især i begyndelsen af ​​trimester. Men tag din læge råd inden dette.

Hvornår skal man konsultere en læge:

Hvis du observerer eller lider af følgende symptomer, skal du ruste og straks kontakte din læge,

 1. Svimmelhed, åndenød eller følelse af for meget udmattelse.
 2. Sløret syn, muskelsvaghed og dårlige smerter i nærheden af ​​ben og læg.
 3. Nedsat fostermoment og brystsmerter.
 4. Vaginal blødning og besvimelse.

Hvis du har for højt blodtryk, hjerteproblemer eller risiko -relaterede graviditeter, skal du altid rådføre dig med din læge udtalelse, før du begynder at træne.

Rådfør dig altid med din læge, før du begynder at træne, når du er gravid. Tilfældet og tilstanden for hver vordende mor er forskellig, og derfor kan træningens niveau og grænser variere fra individ til person.

At gå under graviditeten med jævne mellemrum kan hjælpe vordende mødre med at holde sig i form, motiverede, glade, stressfrie og generelt sunde. Det anbefales altid at have milde til små øvelser og en sund livsstil også for sund levering. I betragtning af disse fordele er det også vigtigt at tjekke med lægen i henhold til individuelle sundhedsscenarier.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvor meget gåtur anbefales om dagen under graviditeten?

Svar: Det mest almindelige spørgsmål stillet af gravide er, hvor længe skal jeg gå! I gennemsnit er 150 minutter om ugen en standardretning for vordende mødre for et sundt liv og levering.

Q2. Er det sikkert at gå med tvilling under graviditeten?

Svar: At gå, mens du er gravid, er mest anbefalet til et generelt sundt liv og levering. Det er sikkert grundigt at dyrke motion, selv når du venter tvillinger.

Q3. Er det sikkert at gå på løbebåndet under graviditeten?

Svar: Træningsmaskiner som løbebånd eller roning er vidunderlige at bruge, når de er gravide, men sørg for at tage de rigtige forholdsregler nu for at glide ned og falde.

Q4. Går for meget dårligt under graviditeten?

Svar: At gå er blandt den bedste måde til en sund graviditetsfase. Derfor er der ikke noget, der kaldes for meget at gå, når man forventer. At forblive aktiv og sund kan være gavnligt for både mødre og foster. Bare sørg for at du ikke føler dig for træt, træt, svimmel eller kvalm.

Q5. Går efter at have spist under graviditeten, ikke sandt?

Svar: Milde og langsomme gåture efter måltidet rundt om dit sted kan være nyttige, når du er gravid. Men lav ikke streng og regelmæssig gåtur, hvilket burde være en del af dagen. Det anbefales bedst at have tidlige morgenture eller aftenture.