Banan under graviditeten: Fordele og ernæringsfakta

En af de mest tilgængelige friske frugter, banan er en høj kilde til næringsstoffer. Da det er højt i nogle af de mest vitale næringsstoffer, anses det for at være en god energikilde for moderen og hendes baby. Sundhedsmæssige fordele ved banan i graviditeten kan være givende og vil gøre din kost afbalanceret. Når det er sagt, hvor meget banan om dagen er sikkert at indtage? Skal du spise dette dagligt, og er det sikkert? Her er en artikel, der giver dig et indblik i de sundhedsmæssige fordele ved banan under graviditeten, og hvad er det forventede indtag.

Banan under graviditeten

Ernæringsfakta om bananfrugt under graviditet:

Kun 100 gram banan giver en masse næringsstoffer til kroppen. Det giver 89 kalorier med en god mængde vand, ascorbinsyre, retinol, alfa-tocopherol og vitamin K. Udover dette indeholder det vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 og vitamin B9. Det kommer beriget med elektrolytter som kalium og natrium. Mineraler omfatter calcium, jern, fosfor, magnesium og zink. Lipider som mættede fedtsyrer, enkeltumættede fedtsyrer og flerumættede fedtsyrer. Sukker, fedt og fibre er nogle næringsstoffer, den kommer fyldt med.

Er det sikkert at spise banan under graviditeten?

Som vi lige har nævnt, er banans næringsværdier meget høje. Derfor gør dette det berettiget til at blive spist under graviditeten til fordel for moderen og barnet. C -vitamin, B og kostfibre er fremragende næringsstoffer for barnet at vokse. Det indeholder også kulhydrater, hvilket giver moderen den nødvendige energi til at holde hende i gang.

Fordele ved banan under graviditet:

Tag et kig på nogle af de vidundere, banan kan gøre ved kroppen.

1. Forhindrer for tidlig arbejdskraft:

Det har potentiale til at helbrede og forhindre anæmi. Folinsyre er en absolut nødvendighed under graviditeten, da den er vigtig for føtal hjerneudvikling og udvikling af rygmarven. Banan er beriget med folsyre og vil derfor være godt under graviditeten.

2. Bekæmper anæmi:

Blodforsyningen stiger under graviditeten for at understøtte babyens vækst. Når der ikke er nok blodtilførsel, opstår der anæmi, hvilket gør det til en af ​​de mest almindelige ting under graviditeten. Banan er rig på jern og kan derfor bekæmpe anæmi som følge af graviditet.

3. Kurerer morgensygdom:

Selvom der ikke kan findes nogen permanent kur mod morgenkvalme, kan banan i høj grad hjælpe med at lette morgenkvalmen. Det er højt i vitamin B6, og denne egenskab af banan kan bekæmpe din morgenkvalme.

4. Hjælper fordøjelsesbesvær:

Den indeholder fiber, hvilket gør fordøjelsesprocessen hurtigere og lettere. Dette kan også lette afføring.

5. Øger immuniteten:

Det har en antioxidant egenskab. Den indeholder C -vitamin, der vil øge kroppens immunitet og også holde infektioner væk.

6. Regulerer blodtryk:

Bananer indeholder kalium, der er den mest nyttige af alle til at regulere eller opretholde blodtrykket.

7. Bremse sult:

Bananer indeholder kulhydrater i dem. At spise rå banan under graviditeten kan bremse de uregelmæssige sultpiner, du kan opleve, og vil holde dig mæt i længere tid.

Banan bivirkninger i graviditeten:

Mens banan kan give dig en række sundhedsmæssige fordele, er der også et par ting, du bør vide om dem.

  1. Hvis du er offer for svangerskabsdiabetes, kan bananer være et dårligt valg for dig. Banan bivirkninger i graviditeten ved at øge sukkerniveauet i blodet. Således skal du vide, hvor meget du skal spise.
  2. Bananer indeholder latex kaldet chitinase, der vil fremkalde en allergisk reaktion på kroppen.

fordele ved banan under graviditeten

Forholdsregler, du skal tage, mens du spiser en banan under graviditeten:

Her er nogle forholdsregler for at træne, før du spiser en banan i begyndelsen af ​​graviditeten eller på et hvilket som helst tidspunkt i din graviditet.

  • Se den banan, du spiser. De fleste af dem modnet med kemikalier, og det kan være skadeligt for din baby.
  • Prøv at undgå for moden eller gammel banan. De kan være skadelige for både moderen og hendes baby.

Rød banan under graviditeten: Er det sikkert at spise?

Ja, rød banan gavner under graviditeten med de samme næringsværdier som den for gul banan. Røde bananer er rige på caroten, fiber og C -vitamin. Du kan roligt indtage dem, når du har sult.

Måder at inkludere banan i en graviditetskost:

Som vi lige har nævnt, kan nogle af de sundhedsmæssige fordele ved banan under graviditeten gøre det ekstremt gavnligt at blive spist. Her er nogle måder, du kan inkludere dette i din kost. Bortset fra den almindelige frugtskål, tag et kig på nogle af de kreative måder at inkludere dem i din kost.

1. Banankage:

Bananbrød under graviditeten eller banankage, begge er gode at prøve. Bland moset banan til rismel og et nip bagepulver. Tilsæt honning og overfør dem til dampning i 15 minutter. Din kage er klar!

2. Banansmoothie:

Graviditets banansmoothie er virkelig let at lave. Bland bananer i terninger af to. Tilsæt mælk og en ske honning. Eventuelt kan du tilføje vaniljeessens for at berige smagen. Banan smoothie er klar.

3. Banan Milkshake:

En anden nærende variant er bananmilkshaken. Tilsæt bananer i terninger, to i antal. Til dette tilsættes mælk og honning. Efter blanding tilsættes en kugle is for at få den milkshake klar. Bananmilkshake under graviditet er også et foretrukket valg af mange kvinder.

Bananopskrift til graviditet er meget; du kan blive kreativ og lave din egen signaturret med de rigtige ingredienser. Vi er sikre på, at det bliver fantastisk.

I betragtning af de mange fordele ved banan under graviditeten, er vi sikre på, at du nu har masser af motivation til at inkludere det i din daglige kost. Bananchips under graviditet er også et populært valg. Men da det er affyret, anbefales det bedst at indtage med måde. Bær din kokkehue og lav din egen ret i dag.