Brun udledning under graviditet

Brun udledning under graviditeten kan være årsag til bekymring for moderen og hendes familie. Brun udflåd under graviditet forveksles ofte med en let periode. Den brune udledning er faktisk forældet eller koaguleret blod, der udvises fra fødselskanalen. Brun udflåd i graviditeten er undertiden et tegn på et forestående abort. Men oftere end ikke er den brune udledning helt normal og ikke en grund til bekymring. Det er dog bedst at konsultere en læge tidligst for at udelukke enhver risiko for fødselskomplikationer og trække vejret let.

Er brun udledning i graviditeten normal?

I løbet af første trimester, mens gravid, er brun udflåd i form af få pletter harmløs og helt normal i de fleste tilfælde. Det slutter normalt inden for to til tre dage uden medicinsk hjælp. Udledningen er lugtfri og er ikke forbundet med ubehagelige følelser som forbrænding eller kramper. Nogle kvinder har ikke en brunfarvet udflåd, men en rød eller let lyserød udledning. Dette er også normalt. Hvis der ikke er overdreven vaginal blødning, skal moderen bare tage masser af væske og hvile meget godt. Jeg gentager dog, at det er bedst at konsultere en læge tidligst for at udelukke eventuelle muligheder for en fødselskomplikation senere.

Hvorfor sker brun udledning i tidlig graviditet?

Brun udflåd kan skyldes forskellige årsager. Implantationsblødning er en af ​​årsagerne. Implantationsblødning opstår, når det befrugtede æg sættes på livmoderslimhinden. Hver fjerde kvinde får implantationsblødning som årsag til brun udflåd. Hvis blødningen ikke er let, men endda moderat-for ikke at tale om tung-bør en læge konsulteres.

Brun udflåd kan også forekomme på grund af den ekstra følsomhed i vaginal fødselskanal og livmoderhals i denne periode. En stigning i hormoner og blodgennemstrømning i skeden og livmoderhalsen forårsager denne følsomhed. Irritation og indre gnidninger kan føre til brun udledning. Dette problem plejer normalt at tage sig af sig selv kort tid efterhånden som kroppen begynder at tilpasse sig de ændringer, der forårsages på grund af implantation af det befrugtede æg. Kontakt en læge, hvis irritationen og den brune udledning fortsætter.

Andre grunde:

Andre årsager omfatter uskadelige livmoderhalspolypper på livmoderhalsen, vækst af fibromer i livmoderslimhinden og blodrelaterede lidelser som Von Willebrands sygdom, der forstyrrer den naturlige koagulation af blod.

Bortset fra implantationsblødning, for hver anden årsag til brun udflåd, er det et must at komme i umiddelbar konsultation med en læge. Hvis der er kraftig brun udflåd, kan moderen opleve træthed, svimmelhed, kvalme, besvimelser, mavekramper og feber, hvilket er stærkt usundt for både mor og baby. Afhængig af årsagen til udflåd kan der være forskellige behandlinger.

Ektopisk graviditet:

Hvis den brune udledning fortsætter i en længere periode, er det generelt tegn på et abort. For at forhindre, ved de første tegn på usund brun udflåd, skal du tage en læges råd. Kraftig og ofte livstruende blødning opstår under en tilstand kaldet ektopisk graviditet, når det befrugtede æg ikke begynder at udvikle sig i livmoderen, men i selve æggelederen. Dette kan være livstruende på grund af overdreven blødning og et tilsvarende fald i blodtrykket. Hvis der er kraftig udflåd og mavesmerter og kramper, skal du ikke vente, men besøg en læge med det samme.

Molær graviditet:

Brun udflåd kan også ske på grund af et ekstremt sjældent tilfælde af molær graviditet, hvor udviklingen af ​​embryoet ikke er korrekt, men placentacellerne vokser og formerer sig alligevel. En molær graviditet er ekstremt alvorlig og skal behandles med det samme for at forhindre alvorlige konsekvenser. Brun udflåd, selvom den kan begynde tilsyneladende normal, kan have meget alvorlig årsag bag sig. Det er ikke til at tage let på.

Brun udflåd kan også finde sted på grund af placentabnormiteter, når moderkagen dækker livmoderhalsens mund, eller moderkagen er for tidligt adskilt fra livmoderen. Der er kraftig blødning sammen med alvorlige smerter i tilfælde af sidstnævnte placentabnormalitet. Placentabnormiteter er meget alvorlige og kræver øjeblikkelig lægehjælp af hensyn til både mor og baby.

Infektioner i skeden og livmoderhalsen kan også føre til brun udflåd. Disse ledsages normalt af en ubehagelig følelse i skeden. Umiddelbar behandling er nødvendig for at forhindre, at infektionen spredes og forværres og forårsager alvorlig fødselskomplikation.

Brun udflåd kan også forekomme på grund af en pludselig fysisk belastende aktivitet eller måske et fald. Tøv ikke med at konsultere din læge i begge tilfælde.

Hvordan løser jeg dette problem med brun udledning?

Til at begynde med skal du ikke gå i panik. En rolig mental atmosfære er nødvendig for både mor og baby. Gør et lager af din tilstand objektivt, med et roligt sind. Er udledningen tung eller blot et par pletter? Hvad er farven på udledningen? Oplever jeg noget ubehag? Oplever jeg træthed, kvalme eller mavekramper? Hvis ja, hvor ofte forekommer kramperne? Efter at have taget lidt tid til at gøre status over din tilstand og besvare ovenstående spørgsmål, skal du straks kontakte din læge, så han kan fastslå årsagen til den brune udledning.

Efter besøget hos lægen, hvis dommen er implantationsblødning, skal du trække vejret let. Implantationsblødning kan føre til humørsvingninger og hovedpine. Der er mange naturlige måder at imødegå symptomerne på implantationsblødning. Drik masser af vand og andre væsker som frugtsaft og grøn te for at styrke, opfriske og afgifte din krop. Tag rigelig hvile for at forynge dig selv. Gå til afslappede gåture til træning efter at have rådført dig med din læge.

Du kan prøve åndedrætsøvelser for at berolige dit sind. Sørg for, at du slet ikke føler nogen mental spænding. Læs trøstende bøger og lyt til blid musik. Nøglen til en sund krop er en glad og sund mental sundhed. Jeg vil dog gentage endnu en gang. Tag ikke brunt udflåd, mens du er gravid let. Kontakt straks din læge, så der ikke senere opstår unødig komplikation. Bliv sund, bliv glad!


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80