Brystsmerter under graviditeten

Brystsmerter/ømhed er generelt det tidligste tegn på graviditet. Der er mange ændringer i kroppen både ydre og indre, når en kvinde er gravid. Bortset fra maven er de første symptomer på graviditet, som ethvert kropsorgan står over for, bryst. Under graviditeten er der en øget blodgennemstrømning og hormonelle ændringer, der resulterer i ændringer i brystvæv. Disse ændringer observeres generelt i anden eller tredje trimester af graviditeten. Der er mærkbare og betydelige ændringer i brystvævet. Det kan være en stigning i størrelsen, ømme brystvorter, lækage. Men der er ikke noget at gå i panik eller bekymre sig om. Det er meget normalt under graviditeten. Disse ændringer er ikke andet end at forberede brysterne til amning.

Brystsmerter under graviditeten

Årsager og symptomer på brystsmerter under graviditeten:

De forskellige årsager og symptomer på brystsmerter under graviditeten er:

Ømme/ultrafølsomme bryster:

Bryster har en tendens til at være meget ømme og ømme i de første par uger. Man mærker smerten, mens man har en bh på, da den bliver meget ultrafølsom. Prikken kan mærkes i høj grad.

Nippel og Areolas ændringer:

Brystvorter bliver mørkere og større, efterhånden som man skrider frem under den tidlige graviditet. Man kan også mærke små gåsehud eller hvide mærker på området af brystvorter (kaldet areolas), hvilket er helt normalt og ikke noget at bekymre sig om. Areolaen bliver større med tiden.

Større bryster:

Efter de første tre måneder kan man mærke ændringer i brysternes størrelse. De bliver større og smerter ekstremt ved berøring. Man kan også føle kløe, når brystet forstørres i størrelse. Det er meget normalt, da kroppen forbereder brystvævet til pleje og fodring. De komplekse blå vener bliver synlige på brystet, som bærer vigtige næringsstoffer og væsker.

Råmælk:

Det kan defineres som ‘den første mælk, kroppen frigiver’. Det er en gylden væske. Den indeholder alle næringsstofferne sammen med immunitet og beskyttelse, som en baby kræver, når den er født. Dette er grunden til, at modermælk betragtes som den vigtigste ingrediens i den korrekte og sunde vækst af en baby. Det kan være i form af en farvet væske eller kogt stof.

Ingen ændringer i brystet:

Dette er en lidt ejendommelig situation, når en kvinde går lidt eller ingen ændringer i brysterne. Man skal ikke gå i panik og besøge en god læge. Diskuter problemerne uden tøven, og gå til en intensiv brystundersøgelse.

Tips til brystsmerter under graviditet:

Som diskuteret er disse ændringer meget normale, og der er ikke noget at bekymre sig om. Men få tips skal følges, og der skal tages forholdsregler, så du kan give dit bryst lidt lindring. Med lidt omhu og viden kan smerterne i vid udstrækning bekæmpes.

jeg. Man bør købe gode mærkeunderstøttende bh’er/ barsel -bh’er. Det er et must. Det letter smerten til en vis grad og forhindrer brysterne i at hænge i fremtiden. Man bør tage råd fra en kyndig salgskvinder eller barselsbutikseksperter. Bøjle -bh’er bør negligeres. Blødt bomuldsmateriale uden sømme nær brystvorterne er ideelt. Bomuld bør foretrækkes frem for syntetisk.

Generelt, når man går op med en kopstørrelse eller to, bør man vælge en lidt løs bh for at opretholde komfortniveauet.

ii. Alt skal diskuteres med din partner. Din partner bør være godt klar over de kropsændringer, du gennemgår. Diskussion fører til forsigtighed, mens man krammer eller elsker.

iii. Ofte følges ovenstående symptomer af røde udslæt, for varme til at røre ved og andre problemer. En læge skal straks kontaktes for at søge råd.