Dragonfrugt under graviditeten – fordele og bivirkninger

Trang til en gravid kvinde kan manifestere sig i enhver form. Det kan være i form af slik, det kan være til krydret mad eller nogle gange endda fra det visuelle udseende af maden. Dragefrugt, som vi alle kender, er rødlig vinfarvet frugt med et skællende udseende, der gør det meget attraktivt og umiddelbart kan skabe et ønske om at prøve det samme. Men vent et øjeblik – Er det sikkert at indtage dragefrugt under graviditeten? Tjek denne artikel for at vide mere om dragefrugten.

Dragon Fruit under graviditeten

Dragonfrugt sælges ikke meget almindeligt på de indiske markeder, men hvis der er en butik, der lagerfører eksotiske frugter, er der chancer for, at du vil få øje på dragefrugt der. Dragonfrugt har en rødlig eller vinfarve med en skællende overflade. Ved fjernelse af hudskallen ser frugtkødet rødt eller lilla ud. Den indeholder sortfarvede frø. Frugtens tekstur er gelatinøs som Kiwi og har en mild sødlig smag. Denne frugt menes også at bringe held og lykke i kinesisk mytologi.

Hvad er Dragon Fruit?

Dragonfrugt er en frugt, der er hjemmehørende i Sydamerika, Mexico og nogle dele af Mellemamerika, men er nu let tilgængelig over hele verden, herunder det indiske subkontinent. Det er også almindeligt kendt som pitaya. Denne frugt kommer i den rødlige vinfarve og er skællende udefra. Den har en kombinationssmag af sødt og surt. Dens indre tekstur ligner den hos kiwi og er hvid med små bagfrø.

Lad os læse yderligere detaljer om fordelene ved dragefrugt til gravide.

Kan gravide spise dragefrugt, og er det sikkert at spise dragefrugt under graviditet:

Nogle bestemte frugter og drikkevarer bør helt undgås, da de betragtes som varmeproducerende. Pitaya -frugt kan derimod indtages uden hæmninger. Udover de ernæringsmæssige fordele, den indeholder, gør Dragon-frugt sikkert under graviditeten og et must-have. Til at begynde med kan du prøve den rødlige Dragon Fruit for at vænne sig til dens smag.

Ernæringsværdier af Dragon Fruit under graviditet:

Dragonfrugt indeholder flere næringsstoffer i små mængder. Det er en god kilde til jern, magnesium og fiber. Tag et kig på næringsværdien af ​​dragefrugt pr. 100 gram.

Ernæringsmæssig komponentværdi

 • Kalorier 60
 • Proteiner 1,2 g
 • Fedtstoffer 0
 • Kulhydrater 13 g
 • Fiber 3g
 • C -vitamin 3%
 • Jern 4%
 • Magnesium 10%

Vi kan se, at dragefrugt er rig på magnesium og fibre og lavt i kalorier, hvilket gør dragefrugt godt for en gravid dame.

Dragon Fruit sundhedsmæssige fordele under graviditeten:

Følgende er de forskellige fordele ved dragefrugt til gravid kvinde:

1. Rig på antioxidanter:

At spise dragefrugt under graviditeten betragtes som godt, da det er rigt pakket med vitamin C. Vitamin C er også kendt under navnet ascorbinsyre. Ascorbinsyreforbrug i enhver form, det være sig, i form af rå frugt og grøntsager eller i form af juice betragtes som godt, mens du er gravid, fordi det indeholder masser af kraftfulde antioxidantegenskaber. Antioxidanter hjælper din krop under graviditeten ved at hjælpe dine celler med at bekæmpe frie radikaler, hjælpe med at styrke dit immunsystem, hjælpe med at regulere kollagensyntesen i din krop og også hjælpe med at forhindre problemer forbundet med led og tandkød.

2. Forhindrer neurale fødselsdefekter:

Bortset fra C -vitamin indeholder Dragon -frugt også vitamin B12 eller folsyre. Gravide kvinder rådes til at tage B 12 -vitamintilskud under graviditeten, så den neurale vækst hos den udviklende baby kan finde sted korrekt.

3. Forebygger kræft:

Andre vitaminer tilhørende B-kompleksfamilien, såsom beta-carotener og lycopen, er også til stede i Dragon-frugten i rigelige mængder. De arbejder sammen om at reparere de indre skader og tage sig af de frie radikaler. De forsyner også kroppen med kræftfremkaldende kroppe for at forhindre vækst af enhver tumor.

4. Forebygger graviditetsdiabetes:

Dragonfrugt indeholder masser af kostfibre eller grovfoder. Dette er meget vigtigt under graviditeten, fordi fiberrig mad hjælper med at holde dig mæt i længere tid og forhindrer sukkertrang og sult. Også fiberrige fødevarer betragtes som gode for dem, der har svangerskabsdiabetes eller dem, der er tilbøjelige til at udvikle diabetes senere i livet på grund af fedme eller familiehistorie. Fiberrige fødevarer hjælper også med at holde dit hjerte sundt.

5. Hjælper med at lindre forstoppelse:

På grund af dets høje grovfoderindhold arbejder dragefrugt mod at holde forstoppelse i skak ved at opsuge fugt i tarmen og øge hovedparten af ​​afføringen samt blødgøre den. Dette hjælper også med at forhindre hæmorider, hvilket er et meget almindeligt problem for gravide kvinder.

6. Energiforøgende kulhydrater:

Dragonfrugt, også kendt som Monsterfrugt, indeholder sunde kulhydrater, som hjælper dig med at give dig den energi, du har brug for til at udføre daglige aktiviteter. Naturlige fødevarer er en meget bedre kilde til kalorier end sukkerholdige drikkevarer, som intet bidrager til ernæring.

7. Hjælp til udvikling af tænder og knogler:

Dragonfrugt indeholder også calcium. Calcium er påkrævet for at holde dine knogler og tænder sunde og for at holde dem i din udviklende baby ved godt helbred. Calcium har også en rolle at spille i muskelsammentrækninger. Så hvis du er laktoseintolerant og ikke kan tage mælkeprodukter end dragefrugt, ville det hjælpe med at kompensere for det ekstra calciumbehov i din krop.

8. Forøgelse af immunitet:

Dragonfrugt har fytokemikalier, som er stærke antioxidanter, der styrker dit immunsystem og hjælper din krop med at kæmpe mod infektioner.

9. Hæmoglobinhøjde:

Det elementære jern (Fe), der findes i Dragon-frugt, hjælper blodcellerne med at forbedre iltbærende kapacitet og reducerer derved sværhedsgraden af ​​anæmi hos gravide kvinder.

10. Beskytter mod infektion:

At blive smittet kan udgøre en risiko for barnet i livmoderen, da mikroberne kan finde vej til barnet gennem moderkagen. Dragon -frugten giver fordelen ved cellulær regenerering, der hjælper med at forhindre infektionen. Desuden kan de svampedræbende og antibakterielle legemer håndtere de mikrober, der allerede findes i kroppen.

11. Forebygger præeklampsi:

Hypertension under graviditeten kan forårsage præeklampsi. Dragonfrugter hjælper med at opretholde blodtrykket og blodsukkeret og minimerer derved komplikationer forbundet med graviditet.

12. Reduceret risiko for abort:

Der er stor risiko for abort i første trimester. Dragon Fruit er rig på folsyre, og dets forbrug reducerer risikoen for abort i høj grad.

Bivirkninger af Dragon Fruit under graviditet:

Til din overraskelse er der næsten ingen bivirkninger ved at indtage pitaya -frugt under graviditeten, hvilket gør det sikrest til forbrug uden hæmninger.

Sådan medtages dragefrugt i en graviditetskost?

Følgende er de forskellige måder, hvorpå du kan inkludere dragefrugt i din graviditetskost:

 • Forbruge det som en almindelig frugt
 • Ekstraher saften og indtage den
 • Føj det til din frugtsalat og lav en velsmagende tilberedning

Håber vi har løst alle dine spørgsmål vedrørende dragefrugt under graviditeten. Inkludering af pitaya -frugt under din graviditet vil sandsynligvis være en af ​​de bedste beslutninger for at støtte din babys sunde og sikre vækst inde i livmoderen. Det har mange potentielle fordele uden risici, og det gør dragefrugt til en af ​​de sikreste frugter til konsum under graviditeten.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1: Er det ok at spise dragefrugt under amningstiden?

Svar: Selvom det er absurd i udseende og typisk i smagen, er dragefrugter yderst nærende at indtage under graviditet og under amning. Faktisk er det en sådan frugt, der ikke har nogen iboende bivirkninger og let kan indtages uden nogen begrænsning. Så det er helt ok at spise dragefrugt under amning.

Spørgsmål 2: Hvad er de forskellige typer af dragefrugter? Hvilken er bedst til graviditet?

Svar: Der er tre hovedtyper af dragefrugter eller Pitaya. De er:

 • Dette er en Hylocereus Undatus eller den hvidkødede pitaya
 • Hylocereus Costarricense eller den rødkødede pitaya
 • Hylocereus Megalanthus eller den gulhudede pitaya med hvidt kød

Alle disse tre typer dragefrugter er bedst til forbrug under graviditeten.

Q3: Kan jeg indtage Dragon Fruit Juice under graviditeten?

Svar: Pitaya -frugts sundhedsmæssige fordele under graviditeten gør det ideelt at blive inkluderet i graviditetskosten, uanset om det er i nogen form. Du kan roligt drikke dragens frugtsaft under graviditeten eller indtage det i enhver form efter eget valg.