Er agurk god til graviditet? Fordele og bivirkninger

Til din overraskelse er agurk faktisk en frugt! Den næringsfyldte agurk er uundværlig i sandwich og sandsynligvis i hver salat, at det faktisk er svært at tænke på en sandwich eller salat uden dem. På samme måde er en graviditetskost svær at tænke på uden agurk. Agurk til en gravid kvinde er af mange årsager tiltrængt. Tag et kig på alt, hvad du har brug for at vide om at spise dem under graviditeten.

agurk under graviditeten

Ernæringsværdier af agurk under graviditet:

Frugten indeholder i alt 45 kalorier og 0 fedt. Den har omkring 10 gram protein, 2 gram fiber. Det indeholder også C -vitamin (14% af RDI), K -vitamin, magnesium, mangan og kalium. De er lavet af 96% vand og spises bedst uden skræl.

Uskalede agurker har de bedste næringsstoffer med sig. Skræl dem kan reducere fiberindholdet i dem sammen med mineraler og vitaminer.

Er det sikkert at spise agurk (Kheera) under graviditeten?

En lille smule agurk er aftalt at være i orden under graviditeten. Hvis du spørger os, er agurk god til graviditet, er vi det sikkert, men du skal se, hvor meget du spiser. Det kan udløse allergiske reaktioner i kroppen, hvis det indtages for meget. Hyppig vandladning kan ske på grund af vandindholdet i dem. Tal med din læge om, hvor meget du skal spise.

Fordele ved agurk under graviditet:

Her er nogle grunde til, at vi siger, at det er sikkert at spise under graviditeten.

1. Kalorieur:

For alle dem, der er generet af mængden af ​​kalorier, der kommer ind i din krop, er agurk en lettelse mad. Det øger ikke kalorietallet, da det anses for at være et lavt kalorieindhold.

2. Hudpleje:

Agurkens køleegenskab vil være godt for huden for at holde den stram. Vandindholdet i agurk holder din hud frisk og hydreret.

3. Forhindrer dehydrering:

Da frugten er rig på vandindhold, er der ingen grund til at du lider af dehydrering. En af de vigtigste ting under graviditeten er at drikke masser af vand, så din krop forbliver hydreret.

4. Skyller toksiner:

Agurkens vanddrivende egenskab hjælper med at fjerne de skadelige toksiner fra kroppen.

5. Fiber:

Det rige fiberindhold i agurkens skræl vil være gavnligt for at forbedre afføring.

6. Blodtrykstjek:

Agurk kan balancere og opretholde blodtryksniveauer i kroppen. Den rigtige balance mellem kalium og natrium i det kan hjælpe med at opretholde blodtrykket.

7. Tandhelse:

Agurk kan behandle tandkødsproblemer og vil neutralisere syrene i mundhulen.

Bivirkninger af agurk under graviditet:

På trods af fordelene er her nogle bivirkninger af det.

  • Fordøjelsesbesvær og gasdannelse er de vigtigste bivirkninger ved at spise agurk under graviditeten.
  •  Bælk er en hyppig bivirkning af agurkforbrug under graviditet.
  • Det høje vand i agurk vil give dig lyst til at tisse meget ofte.
  • De indeholder cucurbitaciner og tetracykliske triterpenoider, der er giftige. De bidrager til den bitre smag og kan være giftige, når de indtages for meget.

Sådan indtages agurk under graviditet?

Det første, vi anbefaler, er at få samtykke fra din læge om at inkludere det i din kost. Hvis det er ja, er der nogle måder at spise agurk på.

1. Salater:

Skær frisk agurk i mindre stykker og til din salatskål, der indeholder andre friske grøntsager. Agurk, sorte oliven, chili og avocado er en glimrende salat. Tilsæt karse ovenpå med lidt peber og salt.

2. Sandwich:

Hvem kan tænke på en salat uden agurk i dem? Læg tynde skiver agurk mellem brødet med chutneyer af forskellig slags.

3. Suppe:

Agurkesuppe er forfriskende. Skiveskåret agurk, rødløg, et fed hvidløg, finthakket dild og creme fraiche skal blandes grundigt. Til det tilsættes creme fraiche og ost som topping.

4. agurk pickle:

En anden hurtig måde at bruge agurk på er at lave en klassisk pickle, der passer godt til din hovedret. I fem kopper vand tilsættes en spiseskefuld sukker, en spiseskefuld salt og lidt eddike. Bring dem i kog og lad dem afkøle. Skær en agurk i stykker. Tilsæt de finthakkede dildblade, hvidløgsfed og lidt olivenolie. Tilsæt den afkølede blanding til denne, og stil den på køl i tre dage.

Forholdsregler, du skal tage, mens du spiser agurk:

Her er et par faktorer, der skal trænes.

  • Tal med din læge om at få lov til at spise agurk i første omgang.
  • Spørg din læge om grænsen for agurk under graviditeten.
  • Vær advaret om problemet med rapning og fordøjelsesbesvær, det kan forårsage.

Agurk er et sikkert bud på huden og den generelle kropssundhed. Imidlertid kommer agurk til gravide med en vis forsigtighedsfaktor. For at holde dig hydreret og din hud smidig, er der intet som agurk.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er agurkesaft god til graviditet?

Svar: Agurk kan også tages som juice. Som vi sagde, skal du kun sikre, hvor meget du indtager for at undgå bivirkninger.

Q2. Er agurkepille sikker at spise under graviditeten?

Svar: Ja, det er sikkert at indtage. Du behøver kun at være opmærksom på indtagelsen af ​​natriumindtag. Hjemmelavede pickles er de bedste at have.

Q3. Er det sikkert at spise agurk under amning?

Svar: Agurk skal tages med måde under amning. Da det har meget vandindhold, er der ingen præcis grund til, hvorfor det er gavnligt eller ingen fordel for kroppen. Moderat forbrug er et sikkert ja!