Er det sikkert at indtage vandmelon under graviditeten

Indtagelse af en vandmelon under graviditeten er et vigtigt behov for både mor og baby. Da denne lyserøde og læskende frugt er i stand til at berolige morgenkvalme og hjælper babyens sunde helbred. Det er godt at spise vandmelon under graviditeten. Fordi frugterne har 92% vandindhold og holder den blivende mor hydreret og fri for surhedsgrad eller sure opstød. Derfor betragtes det også som en af ​​de bedste frugter om sommeren. Det beriger også kroppen med fibre, vitaminer og mineraler. Derudover er vandmelon en god kilde til lycopen. Efter tomat, en antioxidant, der er kræftfremkaldende og forhindrer kroppen i at udvikle hjerte-kar-sygdomme.

Vandmelon under graviditeten

Ernæringsværdier af vandmelon under graviditet:

Videnskabelige undersøgelser afslørede, at en kop vandmelon i terninger til gravide tilbyder 43 gram kalorier, 11 gram kulhydrat, 2 mg natrium og 1 g fiber. Denne frugt er imidlertid også en god kilde til vitaminer og tilbyder 17% vitamin A, 21% C -vitamin sammen med en lille mængde jern og calcium. Denne frugt indeholder også riboflavin, niacin, folat, pantothensyre, kalium, zink, kobber, magnesium og andre mikronæringsstoffer. En undersøgelse afsløret af National Watermelon Promotion Board udtalte, at vandmelon indeholder mere mængde lycopen sammenlignet med andre frugter og grøntsager. Desuden vil du blive overrasket over at vide, at denne frugt er helt fedtfri. Så hav en glad graviditetskost, uden at bekymre dig om at blive overvægtig.

Er det sikkert at spise vandmelon under graviditeten?

Ja, det er sikkert at spise vandmelon under graviditeten og fordelagtigt for både den vordende mor såvel som hendes ufødte baby. Også forbruget af vandmelon til gravide damer, især i graviditetens sidste trimester, er meget rentabelt for damen, da det giver vanddrivende karakter, hvilket ser frem til at reducere den ekstra vægt, der er opnået i denne periode. Forbruget af vandmelon lindrer også de hævede fødder i gravide kvinder, der bliver udløst på grund af vandets vægtforøgelse.

Fordele ved vandmelon til graviditet:

Lad os vide fordelene ved vandmelon til graviditet.

1. problemer med halsbrand:

Gravide damer lider generelt af sådanne fordøjelsesproblemer, herunder problemer med surhed og halsbrand. Og forbruget af vandmelon tilbyder køleegenskaber, der fokuserer på at lette sådanne forhold og give øjeblikkelig lindring.

2. Morgensygdom:

Vandmelons energigivende egenskab tackler også problemet med morgenkvalme, og det foreslås derved at starte din dag med en frisk vandmelonsaft.

3. Forhindrer ødem:

Vandmelonens høje vandindhold hjælper også med at mindske blokeringer i venerne og forhindrer ødem. Det holder også kroppen hydreret og reducerer chancerne for for tidlig fødsel på grund af tidlige sammentrækninger.

4. Maverelaterede problemer:

At spise vandmelon under graviditeten beroliger maven og de øsofagale problemer hos de ventende mødre.

5. Baby kropsudvikling:

Højt indhold af calcium og kalium i denne frugt hjælper også den ufødte barns kropsudvikling, hvorimod tilstedeværelsen af ​​beta-caroten letter et sundt syn ved at forsvare hornhinden.

6. Desuden hjælper fordelene ved at spise vandmelon under graviditeten også med at skylle stagnerende bakterier fra urinvejene og lindre kroppen fra smertefuld vandladning.

7. Problemer som varmeudslæt, forstoppelse og muskelkramper kan også helbredes med forbruget af vandmelon under graviditeten.

8. Forhindre pigmentering:

Regelmæssigt forbrug af vandmelon under graviditet har også vist sig at være gavnligt til behandling af pigmenteringsproblemer.

Lycopenindholdet i vandmelon øger også immuniteten og minimerer den tilfældige præeklampsi med 50%.

9. Desuden glatter denne frugt også afføringen og letter fordøjelsen af ​​mad; hvilket resulterer i en silkeblød hudstruktur.

10. Farven på vandmelon er rød på grund af tilstedeværelsen af ​​lycopen i denne frugt. Forbruget af frugt og grøntsager, der bærer denne antioxidant, er en meget vigtig rolle under graviditeten. Lycopen til stede i vandmelon reducerer risikoen for præeklampsi under graviditet, hvilket anses for at være farligt for både mor og baby!

11. Andre fordele ved vandmelon under graviditeten skyldes tilstedeværelsen af ​​aminosyrer, der indeholder citrullin og arginin, der er ansvarlige for vedligeholdelse af blodgennemstrømningen.

12. Vandmelon er imidlertid også kolesterolfri, fedtfri og natriumfri frugt, der har til formål at holde hjertet sundt. Det tilbyder også cirka 80 kalorier pr. Portion og hjælper med energiudvinding efter træningssessionerne. Forbedrer også kroppens ydeevne.

Uanset hvordan du indtager denne frugt; i form af faste stoffer (frugtchats, salater eller endda nachos) eller i form af væsker (juice eller mocktails) vil det altid gavne din krop og også give en sund vækst til barnet!!

Bivirkninger af vandmelon under graviditet:

Overspisning af vandmelon under graviditeten kan føre til mulige bivirkninger:

1. Diarré:

Øget vandstand kan føre til hyppige besøg på toiletter og forårsage dehydrering

2. Høje glukoseniveauer:

Sukkerindholdet i vandmelonsaft kan presse dit blodsukkerniveau op

3. Uregelmæssig hjerterytme:

Kaliumforøgelse kan føre til uregelmæssig hjerterytme og blodtryk.

Graviditet er den smukkeste tid i dit liv. Denne fase er, når vi ofte bliver overfyldt med unødvendige oplysninger. Parker din frygt til side, og tal med din læge, hvis du har spørgsmål. Spis en sund kost i moderate portioner, og prøv at inddrage naturlig mad til gavn for din krop.

Vandmelon under graviditeten

Sådan indtages vandmelon under graviditet:

Vandmelon er godt for gravide og kan indtages på mange måder.

1. Juice eller mocktails:

Det kan spises direkte som en helhed efter terning eller kan vendes i juice eller mocktails. Vandmelonsaft kan også fryses til dannelse af vandmelonpopsicle, og den kan bruges til at forberede vandmelongeléer. Derudover kan den også spises som salat eller som salsa.

2. Vandmelon Lemonade:

Vandmelon limonade anses for at være en af ​​de mest forfriskende juicer !! Og den kan tilberedes med fire kopper vandmelonfrugter i tern, en halv kop frisk limesaft, sukker, koldt vand og få isterninger. Tilberedningen af ​​denne saft starter med blanding af vandmelon i tern, efterfulgt af udvikling af sukkersirup fra en kop vand. Begge disse blandinger blandes derefter og smides med citronsaft, vand og isterninger.

Vandmelonpopsicle kan tilberedes på samme måde, men den eneste forskel er, at popsicles er frosne lavet af vandmelonsaft og vand.

3. Vandmelongeléer:

Desuden kræver tilberedning af vandmelongeléer 3 kopper vandmelonsaft, 100 g gelatine, hvidt sukker, frisk citronsaft og rapsolie. I første omgang blandes gelatinen med væsken og får lov at stå i op til 5 minutter. Resten af ​​væsken opvarmes og blandes med sukker; efterfulgt af tilsætning af citronsaft og gelatineblanding for at opnå en tyk blanding. Denne blanding overføres derefter til et forsmurt bageform og afkøles.

4. Vandmelon Salsa:

Endelig vandmelonsalsa, det er endnu en meget lækker og læskende ret til at tilfredsstille trangbehovene !! Bland bare vandmelon med andre veggiesalater som agurk, mango, løg og basilikumblade, tilsæt limeskal og rør det godt. Tilsæt derefter limesaft, sukker, salt og peber efter din smag. Nyd din salsa med nachos eller chips.

Samlet set er forbruget af vandmelon under graviditeten gavnligt for damen sammen med hendes udviklende baby. Det starter kun følelsen af ​​fylde, men hjælper med mange sundhedsmæssige fordele. Det høje vandindhold har vist sig at være gavnligt og vigtigt for damen, da det tilskynder til fugtproces i værtens krop. Desuden er tilstedeværelsen af ​​mikronæringsstoffer i denne frugt, der tegner sig for de essentielle mineraler og vitaminer, også til gavn for fostrets vækst og udvikling. Således bør en gravid kvinde spise vandmelon for at understøtte vækst og udvikling af både hendes krop og foster.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg indtage vandmelon om natten, når jeg er gravid?

Svar: Enhver frugt er generelt god til kost og sundhedsnæringsværdier. Det anbefales dog ikke at indtage denne frugt om natten, før du sover. Dette skyldes, at vandmelon er sur i naturen, og derfor kan fordøjelsesprocessen muligvis ikke ske rigtigt, hvis du spiser den om natten.

Q2. Kan jeg spise vandmelonfrø, når jeg er gravid?

Svar: Mens mange af dem kasserer og smider frøene af vandmelon. De er generelt fyldt med vitaminer og næringsstoffer. Disse er yderst gavnlige for både vordende mor og fosterudvikling. Der er en stor mængde C -vitamin, som øger immunsystemet hos både mor og ufødte baby.

Q3. Min læge bad mig om at begrænse indtagelsen af ​​vandmelon i løbet af den første trimester. Er det okay?

Svar: Mens vandmelon generelt er sikkert i enhver trimester. Det afhænger af din sundhedstilstand og krav, som kroppen stiller krav til. For nogle gravide er der særlige sundhedsmæssige bekymringer eller ernæringskrav. Afhængigt af dette kan bestemte frugter foreslås, mens andre frugter kan være begrænsede hver dag.