Er det sikkert at spise guava (Amarood) under graviditeten?

Guava er en af ​​sine slags frugter, der kan spises umodne, halvmodne og endda fuldt modne. På forskellige stadier af dets modenhed ændres smagen, men én ting er sikkert – det vil altid smage sødt og saftigt, og folk, der elsker guava, vil ikke have noget imod at spise det hver dag på grund af de mange sundhedsmæssige fordele, det medfører. Men vent et øjeblik. Er det lige så sundt og sikkert at indtage, når det kommer til at spise guava under graviditeten? Lad os analysere det i denne artikel.

guava under graviditeten

Guava er meget rig på næringsstoffer som vitamin A, C og forskellige andre, men der har været mange spørgsmål om, hvorvidt gravide kan indtage guavaer eller er guava godt for sundheden hos kvinder, der bliver gravide eller forsøger at blive gravide.?

Jo, bundlinjen er, at alt, der indtages i en begrænset mængde, er godt og gavnligt. For meget forbrug kan vise sig fatalt. Så det samme gælder guava. Hvis det indtages i en begrænset mængde, kan det vise sig at være meget nyttigt, da det er en glimrende kilde til C -vitamin.

Forskellige fordele ved guava, der viser, hvorfor gravide kvinder bør forkæle sig med at spise guavaer:

Fordele ved at spise guava under graviditet:

1). Kantsten morgenkvalme:

Guava er rig på vitamin C. Morgenkvalme, som er et stort problem for de fleste under graviditeten, kan holdes under kontrol ved at spise guavafrugt under graviditeten.

2). Behandler anæmi:

Jernbehovet under graviditeten er højt, og guava, der er rig på jern, kan let hjælpe med at opbygge hæmoglobinet under graviditeten og derved forhindre anæmi.

3). Det reducerer risikoen for kræft hos kvinder:

Nu er en dags gravide kvinder mere modtagelige for brystkræft og prostatakræft. Guava indeholder antioxidanter kaldet lycopen og er rig på C -vitamin, som igen beskytter cellerne mod at skade og dermed reducerer chancerne for kræft i langt omfang.

4). Det forbedrer immuniteten:

Amarood -frugt er rig på C -vitamin, som har uendelige fordele. Disse frugter indeholder 4 gange mængden af ​​C -vitamin, der findes i orange frugt. C -vitamin øger kroppens system og hjælper derfor med at forbedre immuniteten.

5). Meget nærende til gravide kvinder:

En gravid kvinde fodrer ikke kun sig selv, men fodrer også fosteret, der vokser inde i hendes livmoder. Så en rig næringsrig kost anbefales. Guava er meget rig på næringsstoffer.

 • Det er en rig kilde til vitamin A, B2, C, E, kobber, kalium, thiamin, mangan, jern, calcium og fosfor. Denne frugt er rigere på vitamin A og C i forhold til citroner og appelsiner.
 • Umodne guavaer har et højere indhold af tannin i forhold til modne guavaer.
 • Denne frugts hud er en rig kilde til ascorbinsyre, som er gavnlig i bekæmpelsen af ​​forskellige degenerative sygdomme.
 • En rig kilde til kostfibre.

Så denne frugt kan vise sig at være meget gavnlig for fosteret såvel som moderen.

6). Kontrollerer blodtrykket:

Guava holder blodtrykket under kontrol, hvilket er afgørende for en gravid kvinde. Abort og for tidlig fødsel af babyer er et resultat af ikke-ligevægt i blodtrykket.

7). Hjælper med at udvikle nervesystemet hos babyer:

Dette er langt den vigtigste brug af guava. Guavaer formodes at indeholde folsyre og vitamin B9. Hvilket hjælper med at udvikle nervesystemet hos babyer og også beskytter nybegynderen mod neurologiske lidelser.

8). Det beroliger sindet og afstresser dig:

Læger foreslår, at mødrene bevarer roen og forkæler sig med aktiviteter, der afslapper kroppen såvel som sindet, og at spise guava kan også i høj grad hjælpe. Det forstyrrer kroppen.

9). Beskæftiger sig med forstoppelsesproblemer:

Som en fødevare rig på fiber hjælper den maden med at passere ud af kroppen og reducerer dermed forstoppelse.

10). Beskæftiger sig med høj blindhed og forbedrer syn:

Den er ikke så rig som en gulerod i A -vitamin, men den indeholder en gennemsnitlig mængde af den. Så at spise guavaer kan øge synet på en person, især kvinder og dets foster.

11). Holder blodsukkerniveauet på sporet:

Sammen med at opretholde blodtryksniveauet holder det også blodsukkerniveauet på sporet. Dette forhindrer igen diabetes hos gravide.

guava under graviditeten

Bivirkninger af Guava under graviditet:

Der er et par bivirkninger forbundet med guava. De er som nedenfor:

 1. Da guava er rig på fibre, kan overskydende forbrug forårsage bevægelser.
 2. Indtagelse af umodne guavaer bør undgås under graviditet. Da det kan forårsage et tandproblem.
 3. Vask ordentligt, før du indtager guavas, da det har risiko for infektioner såsom listeriose.
 4. Undgå supplerende kilder til guava. Indtagelse af kun den friske, naturlige frugt er bedst til graviditet.

Tips til at spise guava under graviditeten:

Følgende er de forskellige tips til at spise guavaer, der hjælper dig med at høste den maksimale ernæring ud af det.

 • Hvid guava er sundere i forhold til rød guava. Så lad dig ikke lokke af farven, og prøv kun at indtage de hvide.
 • Guavaer kan spises under morgenmaden eller endda som en aftensnack.
 • Spis ikke guava, hvis du er allergisk over for det samme. Gå efter alternative frugter som jordbær og ananas i stedet.

Rå guava eller guava juice – hvad er bedst til graviditet?

Når det kommer til frugt. Det anbefales normalt at indtage det i sin rå naturlige form for at høste sine maksimale fordele. Guava er imidlertid en sådan frugt, som uanset om du spiser i rå form eller en juiceform har lignende ernæringsmæssige fordele.

For at lave en guava juice skal du bare skrælle huden og blende den i en røremølle. Saften er så velsmagende, at den ikke kræver noget ekstra smag. Mens du spiser rå guava, skal du sørge for at vaske den ordentligt, før du nyder den.

Under graviditeten er det vigtigt at spise sundt og frisk. At inkludere frisk frugt og grøntsager i graviditetskosten er et ideelt valg og nu at vide, hvordan guava fordele under graviditeten, bør man ikke gå glip af det for at tilføje det til daglig forbrug. Husk, at hvis moderen spiser sundt under graviditeten, vil barnet automatisk vokse sundt og robust.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er det sikkert at spise guava under graviditeten?

Svar: Guava er sikkert og sundt til forbrug under graviditet. Forudsat at det tages med måde. Så giv ikke op på denne trang, da guavaer er meget nærende og gavnlige for graviditeten.

Q2. Kan gravide spise guava?

Svar: Når det kommer til graviditetsmad. Der er mange frugter og grøntsager, der skal undgås på grund af den risiko, det indebærer for graviditeten. Guava er dog ikke en af ​​dem, og den kan sikkert indtages under graviditeten. Det er meget sundt at spise guava under graviditeten på grund af de mange næringsstoffer, det indeholder.

Q3. Er det sikkert at spise guava frø under graviditeten?

Svar: Guava er en tropisk frugt med hvid eller lyserød frugtkød fyldt med mange frø. Mens de fleste frugter indtages efter afsåning af dem, er det samme hverken muligt med guava eller er det nødvendigt. At spise guava frø under graviditeten er sikkert.