Er Kombucha sikker under graviditeten? Få alle detaljerne

Spise- og drikkevaner er forskellige for forskellige mennesker. Nogle mennesker kan lide at drikke overdrevne energidrikke, og nogle vedrører kun juice, og nogle kan lide at drikke overdreven te eller kaffe. En sådan drink, hvor nogle af dem bliver afhængige af, er Kombucha. Hvis en gravid dame før graviditeten har for vane at drikke Kombucha dagligt, opstår der helt sikkert et spørgsmål i hendes sind, om det er sikkert at indtage kombucha under graviditeten. Denne tvivl opstår, fordi Kombucha indeholder alkohol og koffein i den, hvilket kan udgøre sundhedsrisici for moderen at være og den lille vokser indeni.

kombucha under graviditeten

Hvad er Kombucha?

Kombucha, også kendt som tesvamp eller tesvampe, er en fermenteret, let alkoholisk, sødet grøn eller sort te, der hovedsageligt indtages for sine sundhedsmæssige fordele. Oprindelsen af ​​denne te er stadig ikke klar. Nogle siger, at det stammer fra Manchuriet Kina, og nogle af dem siger, at det kom fra det østlige Rusland. Denne te fremstilles ved at fermentere sukkerholdig te ved hjælp af en symbiotisk kultur af bakterier og gær (SCOBY). De levende bakterier i SCOBY siges at være probiotiske, en af ​​hovedårsagerne til denne drinks popularitet.

Hvor sikker er Kombucha under graviditet:

Sundhedseksperter og ernæringseksperter kan ikke forsikre dig om denne drinks sikkerhed under graviditeten. De fleste af dem siger, at hvis den gravide kvinde før hendes graviditet har for vane at drikke Kombucha, er det kun sikkert for hende, hvis det indtages i mindre mængder. Hovedårsagen bag dette er, at Kombucha indeholder alkohol i det, hvilket kan påvirke moderen og barnet til stede indeni, og derfor råder de fleste læger ikke gravide til at indtage denne drink.

Sundhedsmæssige fordele ved Kombucha under graviditet:

Kombucha, en drink, der oftest undgås af gravide på grund af alkohol- og koffeinindholdet i den. Selvom nogle undersøgelser viste, at forbrug af kombucha under graviditet i begrænsede mængder viste nogle positive sundhedsmæssige fordele.

1. Energiforøgelse:

Denne drink er ganske berømt for at øge personens energi, tag den til at være en atlet eller en gravid dame. Kombucha øger energien ved at levere små doser af B -vitaminer og koffein.

2. Forbedrer fordøjelsen:

Forstoppelse og fordøjelsesbesvær er de regelmæssige klager fra en gravid dame. At drikke kombucha i moderate mængder forbedrer fordøjelsen og afføringen. De gode bakterier, der findes i drikken, fungerer som et probiotikum, der hjælper med korrekt fordøjelse og fri afføring.

3. Stress Buster:

Stress, søvnløshed og søvnproblemer er nogle af de almindelige problemer, der står over for under graviditeten. Adaptogener er stoffer, der hjælper kroppen med at reagere på stress på en bedre måde. Denne drink anses for at være et naturligt adaptogen, der hjælper den gravide dames nerver under kontrol og lindrer stress.

4. Benkramper:

En af de typiske klager under graviditeten handler om kramper i benene. Mangel på calciumindhold i kroppen forårsager kramper i benene. Kombucha har ingen tegn på calcium til stede i det, men indtagelse af denne drink sammen med calcium øger optagelsen af ​​calcium i kroppen.

5. Forhindrer nyresten:

Nogle undersøgelser viste, at indtagelse af kombucha kan forhindre nyresten. Alligevel er der ikke videnskabeligt bevis for denne fordel. Nogle gravide lider muligvis af nyresten før graviditeten, og medicinen, der bruges til nyresten, kan ikke fortsættes under graviditeten. I disse tider rådgiver læger om at indtage kombucha i mindre mængder.

Risici ved at drikke Kombucha under graviditeten:

Læger bruger et stort rødt flag til kombucha at drikke under graviditeten. Det er generelt ikke sikkert at indtage denne drink under graviditeten på grund af alkohol, koffein og bakterierne i den.

A. Indeholder alkohol:

Alkohol er et naturligt biprodukt af Kombucha under gæringsprocessen. Selvom procentdelen af ​​alkohol (0,5%), der er til stede, er meget mindre og ikke har nogen risiko under graviditeten, foreslår læger at undgå alkohol helt i løbet af disse ni måneder.

B. tilstedeværelse af bakterier:

Kombucha er generelt tilgængelig på markedet som et produkt på flaske, eller denne drink kan tilberedes hjemme under et passende miljø. I produkterne på flaske er der en risiko for bakteriekontaminering, der kan påvirke moderen og barnet. De skadelige bakterier, der findes i kombuchaen, skal reduceres ved hjælp af korrekte sterile teknikker eller ved at pasteurisere den. De fleste virksomheder følger ikke pasteurisering, fordi de mener, at probiotika, der er til stede i drikken, ødelægges under denne proces. Den upasteuriserede drink er skadelig for den gravide.

C. konserveringsmidler:

Du skal undersøge ingredienserne, før du køber et produkt fra markedet, da det kan indeholde kunstige konserveringsmidler. Nogle kvinder har bivirkninger, og nogle mennesker kan også være allergiske over for nogle ingredienser.

D. Tilstedeværelse af koffein:

Under graviditeten bør mængden af ​​koffein ikke overstige 200 mg om dagen. En sædvanlig kop kombucha indeholder 15-130 mg koffein, afhængigt af typen af ​​te, der brygges.

Sådan indtages Kombucha:

Som nybegynder fortyndes først et par gram Kombucha i et glas vand og nyd drikken. Vent 1-2 dage og observer eventuelle bivirkninger. Hvis du ikke oplever nogen bivirkninger, er det sikkert for dig at indtage denne drink. Som gravid, hvis du ikke har for vane at drikke Kombucha før graviditeten, er det slet ikke egnet til at have det under graviditeten.

Forholdsregler og tips til at drikke Kombucha:

Nu, før du indtager denne vidunderdrik, skal du følge visse forholdsregler og tips for at holde dig og barnet i sikkerhed.

  • Undgå drikkevarer på flaske, der har mere alkoholindhold.
  • Kontroller udløbsdatoen, og køb den kun hos de anmeldte leverandører.
  • Brug ikke kombucha, som er bevaret i dage eller måneder. Konserveringen hjælper med at fermentere væsken, hvilket igen øger alkoholindholdet i den.
  • Brug altid denne drink i fortynding. Den rå kombucha kan forårsage halsbrand, halsbrand og maveproblemer.
  • Hvis det er muligt, skal du tilberede denne eliksirdrik derhjemme og indtage den. De på flaske kan indeholde unødvendige konserveringsmidler, der kan skade den gravide dame og barnet.

Hvor sikker er Kombucha under amning:

Sundhedseksperter og ernæringseksperter kan ikke forsikre dig om denne drinks sikkerhed under amning og amning. Dette skyldes eksistensen af ​​koffein, alkohol og mangel på pasteurisering. Hvis moderen indtager kombucha under amning, ender en lille mængde alkohol i ammemælken, som overføres til barnet, og lignende vil være tilfældet med koffeinen. Derfor råder læger til ammende mødre til ikke at indtage kombucha.

Endelig kan det konkluderes, at selvom den gravide dame har for vane at indtage kombucha før graviditeten, er det bedre at stoppe med at drikke det under graviditet og amning. Vi forstår, at gravide vil have mærkelige trang, men kombucha under graviditeten er ikke sikkert. Prøv at finde en alternativ drink eller mad, der kan tilfredsstille dine trang.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvor meget Kombucha skal du drikke under graviditeten?

Svar: Det er generelt usikkert at drikke Kombucha under graviditeten. Men hvis du stadig vil indtage det, skal du ikke drikke mere end et glas, dvs. en eller to ounce kombucha i et glas vand.

Q2. Hvor meget alkohol er til stede i Kombucha?

Svar: Kombucha indeholder 0,5% af alkoholindholdet i den. Det varierer på grund af den gæringsproces, der bliver vedtaget. Kombucha på flaske indeholder op til 3% alkohol i den.

Q3. Hvad er de alternative drikkevarer til Kombucha under graviditeten?

Svar: Hjemmelavede juicer er de bedste alternativer til at drikke under graviditeten.

Ansvarsfraskrivelse: Meningerne i denne artikel er kun råd, og webstedet er ikke ansvarligt for de bivirkninger, det kan forårsage. Det er bedre at spørge en læge, før du indtager noget, især når du er gravid.