Er persille sikkert under graviditeten?

Under graviditeten er nogle fødevarer markeret som sikre og usikre til forbrug. Selvom greener altid betragtes som en del af en sund kost, har du nogensinde undret dig over, at du kan spise persille, når du er gravid. At tilføje persilleblade som krydderier til din tallerken under graviditeten medfører ikke nogen alvorlig skade på dit ufødte barn. Store mængder persille skal dog helt undgås, når du er gravid, da det kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige bekymringer. Læs dette indlæg, hvis du ønsker at vide, at persille er sikkert under graviditeten?

persille under graviditeten

Fordele ved persille under graviditet:

Persille er en meget almindelig urt, der bruges i madlavninger over hele verden. Det er let tilgængeligt hele året. Persille er kendt for at være en nærende plante, der er fyldt med antioxidanter og vitaminer. Det giver flere sundhedsmæssige fordele, selv for gravide, når det tages i små mængder. Nogle af de fremragende fordele ved persilleblade er:

Øger immunsystemet:

Persille har et højt indhold af arsenal, der fungerer som en fremragende antioxidantforbindelse. Det hjælper med at styrke immunsystemet og også bekæmpe infektion under din graviditet.

Har antiinflammatoriske egenskaber:

Persille besidder fremragende antiinflammatoriske egenskaber, der lindrer problemerne såsom ledsmerter og hævelse hos gravide mødre.

Forebygger anæmi:

Den høje dosis jern, du får fra persille, hjælper med at forhindre forekomsten af ​​anæmi under graviditeten.

Bekæmper frie radikaler:

Persille er kraftcenteret for C -vitamin og A -vitamin, der hjælper med at kassere frie radikaler og også forhindrer oxidativ stress hos den vordende mor.

Er en god kilde til folater:

Folat eller folsyre anses for at være et vigtigt næringsstof under graviditeten. spise persille giver dig en optimal dosis folat, der beskytter din baby mod eventuelle neurale rørfejl.

Aids fordøjelse:

Persille er kendt for at have fremragende fordøjelsesegenskaber, der hjælper med at lindre problemer som oppustethed og luft i maven.

Er pakket med vitale næringsstoffer:

At spise persille under graviditeten giver en sund dosis vitale mineraler som calcium, kalium og magnesium. Disse mineraler er afgørende for din babys sunde udvikling og vækst. Desuden bidrager K -vitamin i persille ved at styrke knoglerne under graviditeten.

Bivirkninger og forsigtighedsforanstaltninger:

At tage stor persille i store mængder kan gøre mere skade end gavn for din baby. Høje doser persille kan stimulere din livmoder og føre til for tidlige livmoderkontraktioner. De to vigtigste aktive ingredienser i persille, nemlig myristicin og apiol, viser sig at være skadelige under graviditeten. Nogle af grundene til, at brug af persille kvantitativt bør undgås under graviditeten, er som følger:

  • De aktive ingredienser i persille kan udløse livmoderkontraktioner, der endda kan føre til abort (1) og abort. Disse komponenter kan også fremkalde for tidlig fødsel og udgøre en større risiko for moderens og babyens helbred.
  • Myristicin til stede i persilleolie ved at nå barnet gennem placenta kan ændre hjerteslagshastigheden hos dit ufødte barn.
  • Høje doser persilleolie kan endda føre til hæmoglobinproblemer hos dit udviklende barn.
  • At spise persille under graviditeten kan også udløse en allergisk reaktion hos den kommende mor.

Så hvis du ønsker at bare bruge persille som smagsstof, er det tilladt sikkert under graviditeten. Flere undersøgelser foretages i denne henseende for at markere den nøjagtige mængde persille, der kan tillades under graviditet. Det er altid bedre at tale med din læge om de risici, der er forbundet med at spise persille i dine graviditetsmåneder.