Er tyggegummi sikkert under graviditeten?

Det siger sig selv, at når du har en bolle i ovnen, er du mere sårbar over for alle de sygdomme, som du normalt kunne ignorere uden en tanke. At tage sig af livet i dig er en kedelig opgave i sig selv, så du ikke har nogen tanker om at spare på, hvilke sundhedsmæssige trusler dine daglige måltider kan udgøre. Din tandhelse kan naturligvis være i fare, hvis du fortsætter med din sædvanlige rutine med tyggegummi. Men at udøve en minimal forsigtighedsregel kan føre til, at du sparer besværet med en tandlægeklinikstur.

Er tyggegummi sikkert under graviditeten?

Er tyggegummi sikkert under graviditeten

Dit helbred kan direkte påvirke din baby. Derfor kan det være en dårlig idé at gå i køkkenet, åbne køleskabet og spise alt, hvad du finder i det. Især når det involverer din baby og hans tandhygiejne. Nylige undersøgelser har fundet forskere, der konkluderer, at kvinder, der tygger tyggegummi under hele graviditeten, kan have større risiko for at komme ned med en tandkødssygdom samt svangerskabsdiabetes. Der er chancer for, at din fostervæske kan blive flokket af bakterier fra tandkødssygdomme, der går ned med hvert tyggegummi, du ved en fejltagelse slukker, hvilket risikerer en for tidlig fødsel.

Årsager til at tygge tyggegummi:

Der er ingen regelbog, der siger, at tyggegummi, når gravid er forkert, men mådehold er bestemt tilrådeligt. Sødestoffer bruges ofte som sukkererstatninger. Undgå sødet tandkød, men har en rimelig andel af tyggegummi (inden for en grænse på 3 tandkød om dagen). Hvorfor?

  • Tandkød er en god erstatning for at holde trang til graviditetsmad væk og hjælper dig dermed med at holde din vægt under kontrol.
  • Tandkød indeholder Stevia, som effektivt virker mod din kvalme. Til gengæld vil du ikke kun føle dig bedre, men også være mere aktiv. Intet er trods alt en værre graviditet.

Årsager til ikke at tygge tyggegummi:

Som nævnt før vil foretrukket det usødede tandkød naturligvis hjælpe med at holde dine tandproblemer i skak. Du kan lejlighedsvis købe tandkød med smag- hovedsageligt yoghurt, banan og jordbær.

Husk, at ikke alle sødede smagsstoffer er godkendt til brug, når du er gravid. Selvom de betragtes som sikre, har disse naturligvis bivirkninger.

  • Når du indtager Sorbitol, gør det dig oppustet, da det absorberes af din tarm. Hele mottoet er at føde en sund baby, og du vil gerne efterlade plads nok til, at din baby kan vokse og pleje, i stedet for at lade dig selv blive pustet op.
  • En anden tilføjet smag sucralose er kendt for sine diabetiske bivirkninger.

Forholdsregler:

  • Bliv ikke ubevidst et sekund, da det kan være en større katastrofe i maven at sluge tyggegummiet, du tyggede.
  • De fleste tyggegummier har xylitol, der ikke bør tages under graviditeten. Når du køber et tyggegummi, skal du læse etiketten og få ingredienserne korrekte.
  • Stop med at tygge tyggegummi helt en måned før din forfaldsdato. Dette vil hjælpe med at holde din baby risikofri.
  • Tandtråd regelmæssigt efter tyggegummi.

Afslutningsvis er det helt i orden, at du går og binger på det usødede tandkød, som du måske finder i tandbutikker. Sørg dog for, at de tilsatte konserveringsmidler og smagsstoffer er kompatible med din tilstand. Rådgivning af en professionel læge ville også være det rigtige. Du vil ikke gøre tingene værre ved at tygge et tyggegummi selvfølgelig. Så når kvalme smerter generer dig, træde ud, købe en tyggegummi og tygge på.