Er Wellbutrin under graviditeten et sikkert bud?

Wellbutrin er markedsnavnet for Bupropion, et lægemiddel, der bruges til behandling af depression og sæsonbetinget affektiv lidelse. Det sælges også som Zyban, en medicin, der hjælper ikke-ryger. Bupropion tilhører klassen noradrenalin-dopamin genoptagelseshæmmere (NDRI), som er antidepressiva, der regulerer noradrenalin og dopaminniveauer i hjernen.

Fejlspørgsmålet er imidlertid, om det er sikkert for Wellbutrin under graviditeten?

Hvis du allerede har taget denne medicin et stykke tid, kan pludselig tilbagetrækning under graviditeten forårsage forskellige fysiske og psykologiske symptomer, såsom svimmelhed, nervøsitet eller angst og maveproblemer. Således bør det stoppes gradvist over en periode. Det er bedre at konsultere din læge, afveje fordele og ulemper og derefter beslutte, om du vil fortsætte med medicinen eller stoppe med det.

Wellbutrin under graviditeten

Problemer relateret til Wellbutrin:-

  • Brug af Wellbutrin før graviditet kan være et problem, da det kan forsinke befrugtningen på grund af uregelmæssige menstruationscyklusser.
  • Wellbutrin under graviditet kan også øge chancerne for abort, som det er blevet observeret. Selvom det er meget lavere end baggrundsrate for abort, er det stadig ikke risikoen værd.
  • Brug af denne medicin øger ikke chancerne for fosterskader, selvom der sjældent er observeret hjertefejl hos det nyfødte barn.

    Se mere: Citalopram under graviditet

Wellbutrin- At fortsætte eller ikke at fortsætte?

Hos gravide med ubehandlet depression er der ofte blevet observeret abort og for tidlig fødsel samt babyer født med komplikationer eller lav fødselsvægt. Ubehandlet depression under graviditeten kan stadig fortsætte efter fødslen som fødselsdepression, en alvorlig tilstand, der kræver hurtig opmærksomhed og bør behandles tidligst.

Hvis medicinen kan stoppes efter grundig konsultation med lægen, bør den udføres af en erfaren læge. Lægemidlet bør stoppes gradvist i løbet af et tidsrum for at reducere risikosymptomer som kvalme og opkastning.

Hvis du beslutter dig for at tage Wellbutrin mens du er gravid, skal du kende nogle vigtige ting. Babyerne kan udvikle abstinenssymptomer som irritabilitet, gysninger, søvnproblemer eller besvær med at spise. Denne risiko er ikke værd at tage, og du bør konsultere din læge vedrørende dette spørgsmål; bede om noget alternativ medicin uden nogen bivirkninger, hvis det er muligt, bare for at holde barnet sikkert.

Effekter af Wellbutrin på babyens udvikling-

Kan du tage Wellbutrin mens du er gravid?

Der vides ikke meget om de dårlige virkninger af Wellbutrin under graviditeten. Der kan være en sammenhæng mellem prænatal eksponering for bupropion og opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD), men dette er endnu ikke undersøgt fuldstændigt.

Amning under medicin overfører også en lille mængde Wellbutrin til barnet. Det er ikke skadeligt for de fleste babyer. Det kan dog medføre anfald for de mennesker, der er tilbøjelige til dem.

Det overførte beløb, selv om det er lille, kan have negative virkninger på barnets vækst. Moderens symptomer kan overføres til barnet, hvor barnet fødes for tidligt eller med mange andre komplikationer.

Wellbutrin efter fødslen kan også reducere mængden af ​​mælk produceret af moderen og dermed fratage barnet det. Det er derfor bedst at konsultere lægen og derefter beslutte, om amning skal foretages eller ej.

Med alle bivirkninger forårsaget af Wellbutrin bør man undgå brugen af ​​denne medicin, indtil og medmindre det er absolut nødvendigt. En mor vil simpelthen ikke have, at hendes barn skal fødes for tidligt eller med defekter, og da Wellbutrin har potentiale til at gøre det, er det stærkt modløst. Hvis det er muligt, bør der tages noget alternativ medicin til behandling af depression.