Fantastiske fordele ved at spise æble under graviditeten

Det berømte ordsprog, ‘et æble om dagen, holder lægen væk’ blev sagt af en grund! Den kraftfulde æblefrugt under graviditeten eller endda når den ikke er gravid, tilbyder en række sundhedsmæssige fordele, der gør det svært at ignorere. Æbler er ikke bare en gravid frugt, men også en frugt, der er beriget med god næringsstoffer. Stadig ikke overbevist om, hvorfor du skal dem, når du er gravid? Her er en artikel, der vil forklare og få dig til at forstå, hvorfor du helt sikkert skal tage mindst et æble hver dag. Pas dog på din mængde!

Fordele ved at spise æble under graviditeten

Ernæringsværdi af æble:

En enkelt 100 gram portion æble indeholder i alt 52 kalorier med ca. 85,5 g vand, 13 gram kulhydrater og 10 gram sukker. Den indeholder 2,5 gram fiber sammen med vitaminer som thiamin (0,017 gram), riboflavin (0,026 gram), niacin (0,090 gram) og andre vitaminer af A, E og K. Det er rig på elektrolytter som kalium, der udgør 107 mg og natrium cirka 1 mg.

Det er rig på mineraler som jern (0,12 mg), calcium (6 mg), magnesium på 5 mg og zink.

Er det sikkert at spise æble under graviditeten?

Æbler er helt sikre at spise under graviditeten. Da de er rige på antioxidanter, phytonutrienter og flavonoider, er de svære at lade være med i din kost. Også deres kostfibre gør det let for din afføring. Vi anbefaler dog ikke at spise frøene af frugten, da den indeholder cyanid. Cyanid er skadeligt for kroppen. Vi råder dig også til at vaske frugten grundigt før forbrug.

Fordele ved Apple under graviditet:

At spise æbler, når du er gravid, hjælper på følgende måder.

1. Forbedrer immunitet:

Æbler har potentiale til at forbedre kroppens immunitet mod sygdomme eller infektioner. Det høje indhold af C -vitamin i æble hjælper med at opbygge kroppen en stærk modstand mod feber, infektioner og andre sygdomme.

2. Energiserer kroppen:

Æbler kan hjælpe med at give et kraftigt boost af energi. Den indeholder fructose, glucose og saccharose. Alle disse kan give den nødvendige dosis energi på en ellers trættende dag.

3. Forebyg anæmi:

Den anden største grund til, at æble er et hit, er, fordi det kan forhindre anæmi. Deres naturlige indhold af jern giver hæmoglobinniveauet en stigning og forhindrer dermed anæmi. Anæmi er en almindelig ting at opleve, når man er gravid.

4. Kilde til C -vitamin:

Æbler er rige på vitamin C. C -vitamin er afgørende for at forbedre kroppens immunitet. Gravide mødre er normalt i risiko for hurtigt at få infektioner og feber. Æbler kan forhindre, at det sker, når det tages regelmæssigt.

5. Hjælper med fordøjelsen:

Da æble er en fiberrig mad, kan det lette fordøjelsesprocessen. Det betyder, at du ikke også skal bekymre dig om tarmproblemerne.

6. Forebygger kræft:

De fytonæringsstoffer, der findes i æbler, hjælper med at forhindre æbler. Når de tages regelmæssigt, har æbler en tendens til at reducere risikoen for lunge- eller brystkræft.

Bivirkninger af æble til gravide kvinder:

Som de siger, er forbrug undertiden giftigt. Her er hvad der vil ske, hvis du overskrider dit æbleindtag.

1. Vægtur:

Overforbrug af æble kan påvirke din vægt. Da æbler er rige på kalorier, kan overspisning af dem føre til en stigning i din kropsvægt.

2. Metabolisme:

Sukkerniveauer har en tendens til at blive påvirket på grund af de kulhydrater, æble tilføjer til kroppen. Dette vil bremse metabolismen og vil derved hæmme fedtforbrænding fra kroppen.

Måder at inkludere æbler i graviditeten:

Der er flere måder at udnytte fordelene ved æble på.

1. Æblejuice:

Den mest almindelige af alle er æblejuice en anden god måde at inkludere den i din daglige kost. Lav en klassisk mocktail med andre frugter efter eget valg.

2. Apple Snack:

Hvis du er i humør til snacking, er tørrede æbler og æblechips andre gode måder at spise sundt på.

3. æble te:

I stedet for din rutinemæssige kop te hver dag, prøv æble te til en forandring. Det er forfriskende og vil holde dig energisk.

4. Æblesalat:

Skær æblerne i skiver og en knivspids salt og peber. Dette er en anden måde at nyde en variation på.

Er grønt æble bedre end det røde æble?

Der er en lille forskel mellem det grønne æble og det røde sort. Selvom begge er lige gode med hensyn til de fordele, det giver, er grønne æbler lidt sure, men sprøde.

Grønne æbler indeholder opløselige fibre. Dette vil hjælpe med at reducere kolesterolniveauet i kroppen. Det kan også hjælpe dig med at styre din vægt.

Regulering af dit blodsukker er en ekstra fordel ved at spise grønt æble.

Der er ingen grund den ene bedre end den anden. Grønt æble under graviditeten har også været et valg blandt mange gravide.

Æbler er et must i din graviditetskost. I betragtning af deres forskellige fordele står det som et absolut must for baby og mor at være. Rødt æble under graviditeten eller endda den grønne variant er et godt valg. Vælg hvad du kan lide, men husk at spise!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvad er den bedste tid at spise æble under graviditeten?

Svar: Der er ikke noget bestemt tidspunkt. Vi anbefaler dem dog at blive taget i mellemrummet mellem frokost og morgenmad. Dette interval er den tid, du sandsynligvis vil føle dig sulten. Du kan lave en juice og drikke. Om aftenen, når du er i humør til snacks, meget videre til nogle æblechips.

Q2. Er æblejuice sikker under graviditeten?

Svar: Ja, æblejuice er sikker under graviditeten! Apple i graviditet første trimester fra kan begynde at vise gode effekter på kroppen. Æble i form af juice eller frugt, begge er yderst nærende. Husk at vaske det godt og fjerne frøene.

Q3. Forårsager Apple surhed under graviditeten?

Svar: Overforbrug af æble under graviditeten kan udløse surhed. Du behøver dog kun at se, hvor meget du spiser og dermed lede din maddiagram til en meget sundere.