Fantastiske virkninger af at spise jaggery under graviditeten

En sød tand er nogenlunde en normal ting at have under graviditeten. I betragtning af hormonernes udsving meget nu og da, skal du ikke blive overrasket over at finde jer selv på at kigge efter muligheder for at spise hver gang. På sådanne tidspunkter er jaggery frelseren! Gud under graviditet eller jaggery under graviditet har en tendens til at fremme et godt helbred for moderen og barnet. Tag et kig på, hvad det kan.

Effekter af at spise jaggery under graviditeten

Kan vi spise jaggery under graviditeten?

Ja, det er helt sikkert at spise jaggery under graviditeten. Det kan holde dig væk fra risikoen for anæmi eller jernmangel. Der er også noget kendt som palmejaggen, og det betragtes som sundere. I den 2. måned af graviditeten skal du dog passe på, hvor meget du spiser. Kontakt en læge for antallet af portioner.

Ernæringsværdi af Jaggery eller Gud under graviditet:

Jaggery er rig på jern og har mineralsalte. Det er også højt kaliumindhold og har en begrænset mængde glukose i sig. Desuden har den meget mindre fedt, cirka 0,1 gram i 100 gram jaggery, hvilket gør det til en god mulighed for alle.

Med graviditeten kommer det store spørgsmål om at spise rigtigt. Da babyen får alle sine næringsstoffer fra moderen, er det vigtigt for den gravide at spise en sund kost spækket med alle de vigtige vitaminer og mineraler. Mange af os har en sød tand og undgår at spise sukker under graviditeten af ​​frygt for vægtøgning og andre komplikationer. Imidlertid kan uraffineret sukker i sin naturlige form give overskydende sundhedsmæssige fordele. Ja, du gættede det rigtigt; jaggery er det, vi taler om, men først, hvad er jaggery, og hvad er dets typer.

Jaggery er et traditionelt indisk sødemiddel, der fremstilles ud over sukker fra sukkerrør. Dette traditionelle sødemiddel er en naturlig blanding af sukker og melasse. Når ren klaret sukkerrørsaft koges, så er det jagging, der er tilbage som rest.

Typer af Jaggery at spise under graviditet:

Keglens kvalitet afhænger af sukkerrørsaften, som igen bestemmes af sorten og miljøet, hvor stokken dyrkes og dyrkes. Her er nogle af de typer, du skal have hørt om.

Tag et kig på de mange slags jaggery, der er tilgængelige.

1. Sukkerrør Jaggery:

Denne er alt mellem gyldenbrun til mørk farve. Jaggeriet tilberedes ved at koge sukkerrørsaft. Ekstraktion af sukkerrørsaft er det første trin, efterfulgt af juiceklaring og saftkoncentration ved kogning og afkøling af koncentreret juice, og det sidste trin efterfølges af støbning og opbevaring. Sukkerrørsukker smager meget sødt, med en anelse salt afhængigt af den ekstraherede saft.

2. Date Palm Jaggery:

Det er kendt som ‘karupatti’. Daddelpalme er et sødemiddel, der almindeligvis bruges i Sydindien og er et ekstrakt fremstillet af palmer. Det vides at have medicinske egenskaber og nogle sundhedsmæssige fordele. Den anden slags jaggery du kan spise under graviditeten er den sorte jaggery eller karuppati. Det er lavet af og er almindeligt kendt som palmsukker. Den anden variant er sort jaggery. Sort jaggery under graviditeten er en anden god for både moderen og hendes baby. Det har flere ernæringsmæssige og medicinske fordele end rørsukker. Daddelpalme er også en god kilde til vitamin B -komplekset, og den indeholder ascorbinsyre. Det smager godt og har også mineralsalte.

3. Flydende jaggery:

Flydende jaggery bruges typisk som sødemiddel i mad og drikke i mange dele af Indien.

Under graviditeten gives kashayams eller sammensætninger fra 7. måned og frem for at lette graviditetsvanskelighederne. Denne praksis følges bredt i Tamil Nadu, og til dette bruges sort jaggery.

Jaggery under graviditeten 2

Fordele ved Jaggery Under graviditet:

Jaggery er biproduktet fra sukkerrør, og det er kendt som gur. Da den er rig på jern, er det også en god måde at berolige din sukkertrang på ulige timer på dagen. Faktisk er det helt sikkert at have jaggery i den første måned af din graviditet. I den anden måned skal du passe på dit indtag af jaggery. For meget jaggery kan forårsage lav fødselsvægt.

Her er nogle generelle fordele ved at spise gur under graviditeten.

1. Kontrollerer blodtrykket:

En lav natriumfattig diæt anbefales til gravide. Jaggery hjælper med at sænke natriumniveauet i kroppen og regulerer derfor blodtrykket. Desuden vil det optimale blodtryk også reducere chancen for andre nyre- og hjertesygdomme.

2. Bevarer væskeophobning:

Vandophobning er almindelig under graviditet. Det høje indhold af kalium i jaggery hjælper med at reducere væskeophobning og vil dermed overvåge kropsvægt under graviditeten. Ødem er en anden ting, der kan forebygges ved at spise jaggery.

3. Forebygger anæmi:

Forbrug af jaggery under din graviditet vil forbedre RBC’erne (røde blodlegemer) betydeligt og vil dermed forhindre risiko for anæmi. Det øger også immunsystemet og giver en øjeblikkelig energikilde, når det er nødvendigt.

4. Hjælper med blodrensning:

At spise den optimale mængde jaggery under graviditeten kan hjælpe med at rense dit blod ved at fjerne affald og toksiner. Dette sikrer sikkerheden og et godt helbred for den dyrebare lille, der vokser i dig.

5. Forbedrer fordøjelsessystemets funktion:

Spise jaggery under graviditeten hjælper med en effektiv funktion af fordøjelsessystemet. Det uraffinerede sukker i jaggery fremmer udskillelsen af ​​fordøjelsesenzymer og reducerer derved risikoen for fordøjelsesbesvær, flatulens, tarmorm og andre fordøjelsesforstyrrelser. Derudover har det vist sig, at spise jaggery også letter afføring og forhindrer forstoppelse.

6. Reducerer ledsmerter:

De vitaminer og mineraler, der findes i jaggery, kan hjælpe med at helbrede knoglerelaterede og ledstivhedsproblemer.

Hurtige og nemme Jaggery -opskrifter til gravide:

1. Jaggery Cookies med Finger Hirse:

 • Rist fingrehirsen, også kendt som ragimel uden olie, i en tør pande i cirka 10 minutter.
 • I en anden skål tilsættes jaggery (pulveriseret), havre, honning, smør og nogle dadler. Bland dem godt, og tilsæt melet deri.
 • Ælt godt og pak det ind. Opbevar det i køleskabet i 30 minutter.
 • Forvarm din ovn til 350 grader Fahrenheit i cirka 10 minutter. Tag nu dejen ud og lav dem i små stykker og læg dem på bagepladen.
 • Lad det køle af. Nyd dine småkager med te eller kaffe.

Det er også kendt som jaggery laddu graviditetsopskrift.

2. Plantain Gur Chips:

 • Vask og skræl plantainen og sug den i gurkemeje vand i tyve minutter.
 • Læg plantainen i havsaltvand.
 • Lav en karamel med jaggery. Tilsæt lidt vand til jaggery og varm det op. For mere smag kan du tilføje knust kardemomme og kanel. Konsistensen skal blive tyk. Opvarm indtil da.
 • Lad plantainen tørre, og steg den på en pande med olie.
 • Dyp det i karamelopløsningen og lad det køle af.

Palmsukker under graviditet betragtes også som meget godt for kroppen. Du kan erstatte den almindelige jaggery med noget palmejagt.

Fordelene ved jaggery under graviditeten er mange. Tricket ligger i at identificere, hvor meget du kan forbruge. Spise jaggery under tidlig graviditet nærer ikke kun huden, men forhindrer også forekomsten af ​​bumser, acne, pletter og endda rynker. Føles for godt til at være sandt! Prøv at inkludere jaggery i din graviditetskost og mærk forskellen selv.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80