Fordele og farer ved at spise rejer under graviditeten

Ernæring og kost er de yderst afgørende faktorer for kvinder i graviditetsfasen. Hvis du er ikke-vegetar, er den almindelige anbefaling, mange giver, at spise rejer under graviditeten. Hvorfor er det sådan? Rejer, som er blandt de populære fisk og skaldyrsmuligheder, har flere fordele og rige næringsstoffer fyldt inden i, hvilket resulterer i bedre kondition og øger fostrets vækst.

Men ved du, at der også er farer ved at spise rejer under graviditeten? Nødvendige forholdsregler skal også tages i betragtning! Det handler ikke kun om forbruget af denne mad, men også at tage den rigtige mængde og på det rigtige tidspunkt. Her lader vi dig ind med alle detaljer og forslag til rejeindtag til gravide.

Rejer under graviditeten

Kan jeg spise rejer, mens jeg er gravid?

Det mest almindelige spørgsmål for mange gravide er, er rejer til gravide sikre? Mange læger siger, at det er det! At spise rejer er helt sikkert og anbefales faktisk på grund af et højt proteinindhold og ernæring. Rejer falder ind under lav-kviksølv fisk og skaldyr, som er velegnet til de kvinder, der bærer. Så længe madvaren er grundigt tilberedt, kan man forbruge den med en begrænset mængde, ikke mere end 12 ounces om ugen.

Sundhedsmæssige fordele ved rejer under graviditet:

Det er vigtigt, at gravide spiser sund og næringsrig mad. Spise rejer falder ind under samme kategori. Fisk og skaldyr er ekstremt nærende, da det er fyldt med flere vitaminer, næringsstoffer og fedtsyrer indeni.

Rejer under graviditet 2

1. Jern:

Jern er næringsstoffet, der hjælper en gravid dame fra usædvanlig blødning og forhindrer hende i anæmi. Det hjælper med at øge niveauet af hæmoglobin. Rejer beriget med jern er afgørende for kroppens konstruktion af den voksende baby. Det reducerer muligheden for umoden levering i tilfælde af en rimelig sats af rejer.

2. Fedtsyrer:

Da al skaldyr er en ernæringsmæssig kilde til omega-tre fedtsyre, er det også en vital ingrediens, som en mor skal indtage for at give sin baby en perfekt visuel udvikling. Omega 3 fungerer som et brændstof til udvikling af nervesystemet i et fosters krop. Det er hovedingrediensen i rejer, der skal indtages af mor to gange om ugen, hvilket er nyttigt for fosterets hjerneudvikling.

3. Zink:

Zink er en anden vigtig komponent, der er uvurderlig for gravide. Rejer er en velkendt kilde til zink. Du kan indtage skaldyr i den rigtige mængde efter korrekt madlavning for at få den bedste effekt af det.

4. Lavt fedtindhold:

Rejer er ekstremt fedtfattige. De øger ikke den usunde vægtforøgelse hos gravide, og faktum hjælper med forbruget af fedtfattig, sund mad.

5. Kan springe over pillerne:

Vi ved alle, hvordan de gravide damer derude skal indtage flere vitamin- og mineraltilskud for en sund fostervækst og udvikling. Ved du, at rejer har alt det, der er afgørende for både mor og baby? De hjælper med knoglesundhed, øger magnesiumniveauer og også natrium-kaliumniveauer. Desuden har de godt vitamin B12, A, D og E.

Farer ved rejer under graviditetsfasen:

Rejer er ganske sunde og har potentielt ingen forbrugsrisici for kvinder, der bærer. Men selvfølgelig, som vi alle ved, er der altid sikre grænser, som anbefales. Hvis du har lyst til rejer, må du ikke indtage mere end to til tre portioner på omkring 8 ounces om ugen. Yderligere kan rejer udgøre en fare, hvis de spises ubehandlede, ikke godt kogte, eller hvis de spises på køl og gamle frosne.

Rejer under graviditeten

Måder at inkludere rejer i en graviditetskost:

Rejer er ret lækre. De, der elsker fisk og skaldyr, elsker generelt også disse små sorter af skaldyr. Her er et par nemme måder, man kan tilføje dem til deres almindelige kost,

 • Du kan nemt lave en karry af rejer.
 • Alternativt er den indiske måde med tandoori -kogte rejer også ganske lækker.
 • Kombiner rejer med mad, der ikke har et højt kviksølvindhold.
 • Undgå rå form for rejer i form af sushi, salater eller sashimier.

Forskellige rejer, der er sikre at spise:

Ved du, at der er ret mange variationer og underarter inden for rejerfamilien? Tja, hvis du ikke kan se det, er det vigtigt at bemærke, at der kun er få sorter, der er sikre at spise, når du er gravid. De omfatter,

 1. Wild spot rejer
 2. Lyserøde rejer, nordrejer og bay rejer
 3. Rock rejer
 4. Pollock
 5. Havkat
 6. Laks

Du kan tage rejer, men skal følge anbefalingen fra læge og EDA-FDA-retningslinjen. Det skal huskes, at havfødevarer er sikre, indtil du overskrider grænserne, fastsat af FDA og EPA.

Madlavning af rejer, når du er gravid:

Rejer kan være ret velsmagende. Men når du er gravid, skal du sikre dig, at du ikke indtager rå eller halvkogte/ubehandlede rejer. Ulempen og ulempen ved disse velsmagende er, at de kræver meget rengøring. Det kan være en ganske tidskrævende proces, men glem ikke, at du for en sund og nærende fostervækst ikke må skynde dig, men hellere koge rejerne grundigt.

 • Tø dem godt op, hvis rejer er frosne.
 • Man kan let rense rejer med varmt vand. Fjern rygvenen og tarmområdet først, og kog derefter med vand.
 • Lad rejerne koge godt, så alle bakterier dræbes.
 • Hvis du bruger mikrobølgeovnen, skal du mindst lade dem stå godt i godt fem minutter, inden du steger dem.

Nemme rejeropskrifter til gravide damer:

Hvis du går ud fra, at madlavning af rejer er tidskrævende og kan forbruge din indsats, ja, vi giver dig nogle lette, men velsmagende opskrifter til at tilfredsstille dine smagsløg. Pas på!

1. Bagt Veggie Rejer Skål:

Rejer under graviditet 4

Alt du behøver er få sunde grøntsager (ændr dem efter eget valg) og lækre rejer; du kan lave en hurtig mikrobølgeopskrift på ingen tid. Sådan gør du!

Ingredienser:

 1. Kartofler
 2. Paprika
 3. Broccoli
 4. Reje
 5. Koriander
 6. Citron
 7. Smør
 8. Salt
 9. Olivenolie

Metode:

 • Forvarm ovnen ved 400 grader.
 • Læg skårne grøntsager i en bradepande, der er drysset med olivenolie.
 • Tilsæt salt og bag i en halv time.
 • Tilsæt nu lime, smør, koriander.
 • Rør rundt og kog i ti minutter mere.
 • Du kan se rejer blive lyserøde, og det er det, du er god til at gå!
2. Rejeskål med hvedekød:

Rejer under graviditeten 3

Hvis du er i humør til noget vestlig og velsmagende mad, er her et alternativ med hvede nudler. Du kan ændre retten som du ønsker, med foretrukne grøntsager og også erstatte nudler med pasta!

Ingredienser:

 1. Smør
 2. Fed og hvidløg
 3. Limesaft
 4. Olivenolie
 5. Reje
 6. Paprika
 7. Bønner
 8. Peber
 9. Koriander
 10. Nudler

Metode:

 • Tag en stegepande og tilsæt olivenolie med smør på.
 • Tilsæt hvidløg og fed, svits det godt.
 • Tilsæt nu grøntsager og limesaft.
 • Drys lidt salt og lad det stege.
 • Tilsæt rejer og sauter det godt.
 • Tilsæt nu kogte nudler, og vent på, at rejer bliver tilberedt med nudler.
 • Du kan se rejer blive lyserøde, når de er kogte.
 • Drys lidt koriander på toppen.
 • Sørg for at koge rejer godt.

Forholdsregler, når du spiser rejer, når du er gravid:

Rejer kan være velsmagende, men du skal være opmærksom på de forholdsregler, du skal tage, før du spiser dem regelmæssigt,

 • Få altid råd fra din læge, der kender din helbredstilstand. Pr. Individ kan forbrugsgrænserne ændre sig.
 • Sørg for, at de er købt rent og et godt sted.
 • Spis kun godt rensede og veltilberedte rejer.

Rejer under graviditeten er sikre og sunde, når de indtages i henhold til den nødvendige mængde, og når de er sunde tilberedt. Nyd nu den nærende mad, men sørg for at notere alle de mulige farer, der også er forbundet, så man kan undgå dem. Fortæl os dine tanker!

Oplysningerne i denne artikel er generelle og tilpasses ikke efter individet. Det anbefales altid at tjekke med sundhedsplejersken, før du spiser madvarer regelmæssigt.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg indtage rejer, mens jeg prøver at blive gravid?

Svar: Ja absolut! Kvinder, der forsøger at blive gravide, kan også spise rejer, op til 12 ounces om ugen. Den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration (FDA) har anbefalet kvinder at forbruge rejer regelmæssigt, hvis man prøver at blive gravid.

Q2. Hvor meget rejer kan du spise, mens du er gravid?

Svar: Lægerne anbefaler generelt gravide damer ikke at indtage mere end to portioner rejer om ugen. Selvom de er høje med næringsstoffer og vitaminer, kan overforbrug være dårligt for det generelle helbred.

Q3. Kan jeg spise rå rejer, mens jeg er gravid?

Svar: Det mest almindelige spørgsmål stillet ved at bære kvinder er, er rejer godt for gravide damer ?! Nå, som nævnt er de kogte rejer sikre at spise. Men det anbefales ikke at indtage rå rejer under alle omstændigheder under graviditeten. Lider du af feber under graviditeten? Ved du, at feber i graviditetsfasen også kan blive kompliceret? Få alle dine fakta rigtigt i denne guide.