Fordele og tips til brug af eukalyptusolie under graviditet

Graviditet er en vidunderlig tid for hver kvinde. Alt du ønsker er en sund baby, og du vil gøre alt for at opnå dette. Du vil have, at alt skal være perfekt for dig og din baby, herunder tøj, medicin, mad osv. Mange af vores forældre og bedsteforældre giver fortsat forslag om, hvad man skal spise, og hvad man ikke må spise, mens man er gravid. Eucalyptusolie under graviditet er en af ​​de aktive olier, der kan bruges. Lad os vide mere om denne olie, og hvor gavnlig den er under graviditeten.

Eucalyptusolie

Hvad er eukalyptusolie?

Et hurtigt voksende stedsegrønt træ, der er hjemmehørende i Australien, er eukalyptus. Bladene dampdestilleres for at ekstrahere olie fra eukalyptusblade, der har mange anvendelsesmuligheder. Det har flere applikationer, såsom produkter, der hjælper med at reducere symptomerne på hoste, kulde og overbelastning. En af de primære kilder til eukalyptusolie, der bruges globalt, kommer fra Eucalyptus globulus.

Er det sikkert at bruge eukalyptusolie under graviditeten?

Eucalyptusolie er sikkert til ekstern brug, da det kan være giftigt at indtage det oralt. Der er mange måder at bruge denne olie til at reducere mange effekter, såsom forkølelsessår, bihuleproblemer, kulde & overbelastning osv. naturligt under graviditeten med minimale bivirkninger. Selvom det er sikkert, er det altid bedre at være forsigtig og konsultere en læge, før du begynder at bruge noget nyt.

Fordele ved eukalyptusolie under graviditet:

1. Lettelse mod kulde & Åndedrætsproblemer:

Koldt, overbelastning er problemer, mange af os står over for, men det er meget vanskeligere for en kvinde, der er gravid, da håndkøbsmedicin muligvis ikke er det rigtige valg. Eucalyptusolie giver dig hurtig lindring af kulde og overbelastning. Det er meget mere nyttigt om vintre, da særlig pleje er nødvendig for en bærende mor. Den stærke aroma af denne olie hjælper med at lindre overbelastning af brystet og behandler også alvorlige tilstande som bronkitis. Det eneste du skal gøre er at bruge det i en diffusor og indånde eukalyptusolien dag og nat. Varm damp med denne olie er også gavnlig.

2. Healer sår:

De antiseptiske kvaliteter af eukalyptusolie gør det til en perfekt og naturlig løsning til behandling af mindre snit og sår under graviditeten. Anvendelsen af ​​denne olie forårsager ingen negative virkninger, og det hjælper sårene til at hele hurtigt. Der findes mange cremer og salver på markedet, der har eukalyptusolie i en fortyndet form. Det reducerer betændelse i din hud.

3. Behandler astma:

En af de medicinske tilstande, der påvirker millioner af mennesker rundt om i verden, er astma. Betændelse i luftvejene, der fører til tæthed i brystet, åndedrætsbesvær, hoste er nogle af symptomerne på astma. Massering af eukalyptusolie på brystet kan være meget gavnligt for gravide og naturlig, sund behandling. Et andet alternativ er at tilføje et par dråber af denne olie i varmt vand og indånde de dampe, der resulterer i udtynding af slim fra luftvejene, der hjælper med at forbedre vejrtrækning og mindske ubehag.

4. Hjælper med mental udmattelse:

Med alle tankerne omkring dit sind om graviditet og baby forårsager mental træthed hos gravide. Det hjælper med at forynge moderens sind og en positiv effekt på barnet også. Det er meget vigtigt at forblive positiv, især under graviditeten; nogle gange bliver det svært med mange tanker i tankerne om barnets trivsel. I en sådan situation fungerer aromaterapi som en godbid. Det kan være nyttigt at bruge en diffusor eller tilføje et par dråber af denne olie i dit bad.

5. Reducerer muskelsmerter:

Graviditet har mange virkninger på en kvindes krop; stigende vægt er en af ​​dem. Efterhånden som graviditeten skrider frem, har den en direkte indvirkning på dine led og knæ, hvilket resulterer i smerter og betændelse i disse områder. At massere dine knæ og led med varm eukalyptusolie får dig til at føle dig lys. Det hjælper også med at reducere forstuvede ledbånd, stive muskler og smerter i forskellige dele af kroppen.

6. Tandpleje:

Blødende tandkød er et andet problem, som gravide kvinder står over for. Selvom der ikke er tegn på, at graviditet forårsager tandproblemer, men hvis du allerede har problemer, er der en chance for at blive forværret under graviditeten. Aas immunsystemet bliver trægt i løbet af disse dage; kvinder står over for problemer som dårlig ånde og plak. Eucalyptusolie viser sig gavnlig ved behandling af tandproblemer forårsaget under graviditeten. Du kan vælge produkter, der har eukalyptusolie, der hjælper dig med at lindre smerter forårsaget af blødende tandkød og andre problemer.

7. Reducerer tarmkim:

Tarmkim forårsager infektioner, der skaber forstyrrelse hos mange gravide. Eucalyptusolie kan bruges i en fortyndet form til at fjerne alle tarmbakterier og viste sig at være en velsignelse for kvinderne, der bar et barn.

8. Rumfriskere:

Luftfriskere kan være fremragende og have en positiv effekt på moderen og barnet. Eucalyptusolie skaber en aura, der er sikker og levende i form af en luftfriskere. Det er et naturligt middel, der er let tilgængeligt og kan bruges uden tøven. Så betragt denne olie som et rumfriskere, nyd duften og få alle fordelene ved eukalyptusolie.

9. Reducerer hudproblemer:

Det er altid sikkert at bruge helt naturlige produkter i stedet for kemiske produkter, hvilket kan have negative virkninger på en gravid kvinde. Mange kvinder har hududbrud, pletter i løbet af disse dage. Eucalyptusolie har medicinske egenskaber, der har en positiv indvirkning på din hud. Blanding med jojobaolie eller mandelolie hjælper med at fugte tør hud. Hjemmelavede solcreme fugtighedscreme kan også tilberedes hjemme hos dig. Eucalyptusolie har antibakterielle, svampedræbende, antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at behandle hudsygdomme.

10. Kontroller hoste:

Hoste kan være irriterende og ubehageligt under graviditeten. Det lægger pres på blæren og øger antallet af besøg på badeværelset. Løsning af slim er en af ​​de positive virkninger af eukalyptusolie, der hjælper med at lindre dig fra hoste. Hostemedicin på markedet har det som ingrediens. Du kan endda forberede en gnidning med denne olie for at lindre dig selv fra hoste.

11. Opbygger immunitet:

En af de sarte og vitale perioder i en kvindes liv er, når hun er gravid. Dette er også den tid, hvor hendes immunsystem er trægt og har brug for særlig pleje. Nogle undersøgelser viser, at eukalyptusolie har egenskaber, der hjælper dig med at øge din immunitet og beskytte dig mod infektioner og lidelser. Få dråber i en diffuser vil gøre underværker, især under årstidskiftet. En håndsprit kan fremstilles ved at blande lavendel, tea tree olie i lige store mængder og eucalyptusolie fordoblet.

12. Kontrol af sinusproblemer:

Bihulebetændelse kan være kompliceret at håndtere under graviditeten, da det kan være svært at tage din almindelige medicin. Det er, når du kan ty til eukalyptusolie, da den har svampedræbende, antimikrobielle og antivirale egenskaber, der kan være effektive til at reducere betændelse og hjælper med at bekæmpe blokerede bihuleproblemer. Brug et lommetørklæde med et par dråber eukalyptusolie og bliv ved med at indånde. Varme kompressioner er en anden måde at bruge denne olie effektivt.

13. Reducerer feber:

Feber er en måde for vores krop, hvilket giver et signal om, at den har nået en udtømt grænse. Temperatur er også en indikation på, at din krop forsøger at bekæmpe infektion, og det sker selv under graviditeten. Eucalyptusolie kan være en mirakuløs kur, hvis du vil undgå medicin, derfor navnet feberreducerende olie. En måde at gøre det på er ved at blande et par dråber af denne olie i lunkent vand og anvende kompressioner på dine hænder, ben og hoved. En anden måde er at bruge en kombination af få dråber eukalyptusolie og en skefuld jojobaolie og på dine templer, bunden af ​​dine fødder og hals.

14. Kontrol med forkølelsessår:

At vokse en baby er ikke en let opgave; det kommer med en masse ansvar og sundhedsmæssige bekymringer. Din krop arbejder overarbejde for at levere alle næringsstoffer til din krop og babyen, og det dræner din energi. Forkølelsessår er et af de problemer, der har smerter og prikkende fornemmelse omkring disse områder. Du kan forberede en opløsning med et par dråber eukalyptusolie og tea tree olie. Bland dem med kokosolie og brug blandingen i de berørte områder for at få øjeblikkelig lindring.

15. Giver dig nærende hår:

Hårtab er også et problem for gravide, der skyldes hormonelle ubalancer i din krop. Ved at bruge varm eukalyptusolie til at massere din hovedbund hjælper det med at forynge alle de naturlige olier og give næring, der får dit tørre og kedelige hår til at gløde. Hårsække stimuleres med ingredienserne i denne olie, der øger hårvæksten hurtigt. Tilsæt nogle få dråber eukalyptusolie til din almindelige olie og massér dit hoved og lad det blive natten over. Vask dit hår om morgenen for de bedste resultater.

Eukalyptusolie Graviditet 2

Bivirkninger ved brug af eukalyptusolie under graviditet:

Det er sikkert at bruge eukalyptusolie under graviditeten. Men ved at følge nogle forholdsregler kan du undgå mindre bivirkninger, det kan forårsage.

  • Olien kan forårsage allergi hos nogle gravide, da den er skarp og skarp.
  • Hvis du er allergisk over for denne olie, kan det forårsage kløe eller udslæt.
  • Eucalyptusolie virker effektivt til behandling af luftvejsproblemer, men det kan virke modsat, hvis du er allergisk.
  • Det kan endda forårsage diarré, kvalme, opkastning og mavebesvær.

Tips til brug af eukalyptusolie under graviditet:

Med alle de fordele, eukalyptusolie giver, kan du bruge den ved at følge nogle få forholdsregler. Her er nogle tips.

  1. Du kan fortynde eukalyptusolie ved at blande den med din almindelige olie og bruge den til at nære dit hår.
  2. Det er også den bedste løsning til hudpleje under graviditeten.
  3. Altid bedre at købe en eukalyptusolie, der er organisk og ikke har nogen blanding af kemikalier.
  4. Det er bedre at udføre en patch -test for at se, om du er allergisk over for eukalyptusolie.

Graviditet er en smuk periode, ikke kun i en kvindes liv, men også for familiemedlemmerne. Hvis du kan gøre din oplevelse endnu bedre med eukalyptusolie under graviditeten, hvorfor så ikke bruge den. Med overflod af fordele og nogle bivirkninger, kan du forsigtigt bruge denne olie til at gøre din graviditet til en behagelig oplevelse. Hvis du er i tvivl, så lad os vide det, så vi kan hjælpe dig med svarene.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hjælper eukalyptusolie dig med at sove?

Svar: Efterhånden som graviditeten skrider frem, vil søvn være svær at få. Men ved at bruge denne olie i en diffusor kan du føle dig afslappet og give dig en dyb nattesøvn.

Q2. Det er farligt at indtage eukalyptusolie?

Svar: Voksne kan tage små doser, såsom 0,05 til 0,2 milliliter eucalyptusolie internt. Gravide damer bør konsultere en læge, før de tager nogen form for æterisk olie.

Q3. Er det sikkert at indånde eukalyptusolie under graviditeten?

Svar: Indånding af begrænsede mængder eukalyptusolie i form af kompressorer, inhalatorer osv. Men husk altid at bruge denne olie eksternt og ikke indtage den oralt, især når du er gravid, da det kan forårsage anfald.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er kun forslag, og det er på ingen måde en erstatning for lægehjælp. Især når du er gravid, er det altid bedre at konsultere en læge, før du indtager noget.